Reklama

Reklama

Thomas Crown je milionář, který na to, aby ve svém životě zahnal nudu, krade a před ničím se nezastaví. Vzrušení do zkornatěných tepen nelítostného finančního magnáta nedokáží vlít ani milionářské zábavy jako golf, či plachtění po oceánu. Jeho slabostí je však umění, především impresionističtí malíři a ženy. Ještě více než umění však miluje hry a proto, když se na scéně objeví půvabná a chladnokrevně cílevědomá vyšetřovatelka pojišťovny Catherine Banningová, která podezřívá Crowna z krádeže Monetova obrazu z Newyorského muzea, Crown zvětří šanci a tato krasavice se konečně stává solidním soupeřem jeho intelektu. A tak oba hrdinové začnou hrát hru a prohrává ten, který poruší její pravidla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (233)

k212 

všechny recenze uživatele

Aféra Thomase Crowna patří k mým oblíbeným dobrodružně-romantickým šlágrům. Povedený remake o fous lepšejšího originálu z roku 68, s fajnovou atmosférou, skvělou původní i nepůvodní hudbou (obzlášť ta s buřinkovou scénou a majstrštykem Niny Simone Sinnerman dunícím za zády) a sympaticky vyzrálými hereckými výkony. Navíc oceňuji, že scenáristé se nepustili na tenký led kopírování "kultovních původních scén" a nahradili je jinými alternativními, které jsou trefné a výstižné. Bohužel má u mě Aférka jedno velké mínus - povinný happyendový závěr. Tři a půl, 70% ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Nie som chlap, no aj zo svojho zenskeho pohladu mi je jasne, ze Rene Russo nebola ziadna femme fatale ani v 80-tych rokoch. V tych najdolezitejsich scenach, ktore naznacovali predviest vsetky zenske zbrane, zlyhava a ide z nej nulova chemia a sexualna energia, ktoru jej postava mala mat. Mezdi nou a Brosnanom to iskrilo tak na 60 percent, comu dopomohol najma Brosnanov bondovsky sarm a domyselny scenar. Film je o nahanani pointy a to sa mu prijemne dari. ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Na to, jak se vyšetřovatelka od pojišťovny tvářila drsně a profesionálně, tak Thomasi Crownovi moc dlouho odolávat nevydržela (asi tak první schůzku). Čekal jsem, že v závěru vytáhne ještě nějakej bezcitnej trumf z rukávu, aby se síly vyrovnaly, ale tvůrci jí bohužel nechali celou dobu tahat za kratší konec provazu. Jako pohodová oddychovka s ultimátním elegánem Piercem Brosnanem a fullfront odhalenou Rene Russo, která tu i na svůj věk vypadá víc než dobře, funguje Thomas Crown se svými eskapádami dokonale. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Nevidel som staršiu verziu so Steveom McQueenom a Faye Dunaway (viem len, že tí dvaja sa na pľace neznášali), no McTiernenov remake sa drží presne stanovenej šablóny "elegantný a šarmantný zlodejíček" verzus "ambiciózna policajtka so slabosťou pre dobrodružstvo". Videl som to mnohokrát, často lepšie, nemálokrát horšie. Toto patrí k tomu lepšiemu. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Většinu času nudnej kousek, akorát to kolem těch loupeží bylo zajímavý - takže začátek a konec. Jinak vyloženě rušviej ementál, teda element, byla Rene Russo, která mi odjakživa připomíná sice ženskou, ale takovou chlapskou. Obzvlášť bych řekl, že má velkou hlavu a celá je taková nadměrná. Jako ne tlustá, ale velká. No ale ta hlava prostě, to je na mě moc. No a když si tohle říkám každou chvilku, co tam ona je, tak to není dobrý. Naopak Denis Leary byl pozoruhodná postava. O Brosnanovi pomlčím. Takže průměr. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu je v čase 1:24:46 ve scéně, kdy jede Catherine Banning (Rene Russo) taxíkem k muzeu, na ulici v záběru možné vidět česká vlajka. (rey17)
  • Monetův obraz, který je ve filmu ukraden, se jmenuje "San Giorgio Maggiore at Dusk" a samozřejmě se jedná o reprodukci. Originál se dokonce ani nenachází na území Spojených států, ale visí v muzeu v Tokiu. (StarsFan)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Aféra Warner Bros.

Aféra Warner Bros.

29.01.2007

V počátku minulého týdne byly zveřejněny oscarové nominace a už se všude možně spekuluje o potenciálních vítězích v těch hlavních kategoriích (film, režie, scénář, herec a herečka v hlavní roli).… (více)

Pod křídly lva

Pod křídly lva

17.11.2006

Harry Sloan, výkonný ředitel Metro-Goldwyn-Mayer, prozradil, v jakém stádiu se nachází čtveřice očekávaných projektů vycházející pod hlavičkou jeho studia. Jak uvidíte, i následující rok se ponese ve… (více)

Reklama

Reklama