Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdyby Bridget Jonesová hledala ještě větší zoufalku, než je ona sama, v Kate (Emilia Clarke) by se určitě trefila do černého. Ta holka sice vypadá jako roztomilý diblík, ale ve skutečnosti je magnetem na špatná rozhodnutí všeho druhu – nerozumí si s vlastní rodinou, nevyzná se sama v sobě, neumí si najít normálního chlapa a navíc pracuje v obchodě s vánočními potřebami. To se pozná tak, že chodí v asexuálním skřítkovském kostýmku, neustále cinká rolničkou a v hlavě jí pořád jede vánoční hit George Michaela „Last Christmas“. Přitom přesně před rokem balancovala mezi životem a smrtí, když podstoupila velmi komplikovanou operaci. Jeden by řekl, že si té „druhé šance“ bude víc vážit, ale Kate je evidentně všechno fuk. Okázale kašle na všechno a na všechny a životem proplouvá cestou nejmenšího odporu. Pak ale potká Toma (Henry Golding), trochu záhadného mladíka, který se jí čím dál víc začne plést do cesty a do života. A i když je Kate odhodlaná pokračovat ve svém dosavadním stylu života, vlivem tohohle kluka, vánoční atmosféry a magického Londýna začne její předčasně okoralé srdce velmi rychle tát. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (274)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

příjemná vánoční komedie,která dokáže rozesmát a i lehounce dojmout a dokáže to i přesto,že vývoj je celkem očekávatelný a hlavní hrdinka je ze začátku pouze sebestředná blbka.Feig měl štěstí na obsazení Emilie Clark,protože i přes svojí počáteční nesympatičnost dokáže postavě Kate propůjčit velkou dávku svého diblíkovského šarmu.Nová klasika ve stylu Lásky Nebeské to ovšem nebude...60% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dám štyri kvôli Eme Clark. Ja jej úsmev zbožňujem a je tu milo naivná a má kopec vtipných momentov a unesie hlavne na svojich ramenách celý film a jej premena je krásna. Nebyť romantickej línie film by pre mňa fungoval podstatne lepšie. Jednak preto lebo som zápletku prekukol takmer okamžite a tiež preto, pretože keby sa to nesie v tradičnejšom štýle a nesnaží sa to byť silene magické, uveril by som tomu kúzlu viac. Ale je to každopádne krok dopredu pre Feiga, ktorého filmy moc nemusím. Fajn atmosféra a Emma Thompson rulez. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžete počítat s tím, že když se v kině objeví nová anglická vánoční komedie, tak že to bude hned v duchu Lásky nebeské. Last Christmas je naprosto odlišný druh filmu, přitom vánoční náladu umí naladit stejně tak dobře. Jen je vidět, že film je inspirovaný písničkou. Zajímalo by mě, co by na to říkal zrovna George Michael. Navíc hodně filmu přispěla Emilia Clarke, která by rozjasnila i krátkometrážní černobílý statický záběr o ničem. Nicméně pohádková atmosféra je až moc přitažená za vlasy, což je velká škoda. Působí to pak tak, že Last Christmas je dozajista milým filmem, ale rozhodně nezajistí pravidelnou dávku předvánočních emocí na televizním přijímači. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem nevěděl, jestli dát tři nebo čtyři, ale tak když jsou ty Vánoce no... Kouká se na to totiž po většinu stopáže fajn, je to milé, sice docela neoriginální, ale jinak roztomilé. A na druhou stranu - když se o originalitu tvůrci pokusili ke konci, tak to docela zmrvili a vlastně bylo lepší vše to milé a neoriginální před tím. Nicméně čekal jsem to i horší a linka s rodinou, vánoční atmosféra a sympatický výkon Emilie Clarke to nakonec vyrovnal, že převládá spokojenost. Jen od toho prostě nečekat nějaké super velké dílo. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nudné, předvídatelné až hrůza, kýčovité a beze špetky nějakých hereckých výkonů. Tím vším je snímek Last Christmas, jehož největší předností jsou závěrečné titulky, jež Vás konečně osvobodí ze spárů této šíleně přepálené "romantické" záležitosti. Nikdy více! „I'm busy, you're weird, good-bye!“ ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Skupina Wham! darovala všetky licenčné poplatky spojené s uvedením ich piesne "Last Christmas" vo filme na pomoc etiópskemu hladomoru. (Arsenal83)
  • Upútavky na tento film boli silne kritizované za to, že výslovne naznačovali dejový zvrat, čo viedlo k tomu, že väčšina divákov a kritikov uhádla celý dej tri mesiace pred pozretím filmu. (Arsenal83)
  • V závěru filmu, během písně „Last Christmas“, se v davu objeví Greg Wise, spoluautor námětu filmu a také manžel herečky a scenáristky Emmy Thompson, která ve filmu ztvárnila matku hlavní postavy. (makimarketa)

Reklama

Reklama