Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdyby Bridget Jonesová hledala ještě větší zoufalku, než je ona sama, v Kate (Emilia Clarke) by se určitě trefila do černého. Ta holka sice vypadá jako roztomilý diblík, ale ve skutečnosti je magnetem na špatná rozhodnutí všeho druhu – nerozumí si s vlastní rodinou, nevyzná se sama v sobě, neumí si najít normálního chlapa a navíc pracuje v obchodě s vánočními potřebami. To se pozná tak, že chodí v asexuálním skřítkovském kostýmku, neustále cinká rolničkou a v hlavě jí pořád jede vánoční hit George Michaela „Last Christmas“. Přitom přesně před rokem balancovala mezi životem a smrtí, když podstoupila velmi komplikovanou operaci. Jeden by řekl, že si té „druhé šance“ bude víc vážit, ale Kate je evidentně všechno fuk. Okázale kašle na všechno a na všechny a životem proplouvá cestou nejmenšího odporu. Pak ale potká Toma (Henry Golding), trochu záhadného mladíka, který se jí čím dál víc začne plést do cesty a do života. A i když je Kate odhodlaná pokračovat ve svém dosavadním stylu života, vlivem tohohle kluka, vánoční atmosféry a magického Londýna začne její předčasně okoralé srdce velmi rychle tát. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (274)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Fajn prijemna oddychovka urcena pre zenske srdcia. Bola by som dala 3*, ale kvoli prekvapujucemu a necakanemu twistu na zaver, ktory mi sposobil az zimomriavky, davam 4*!!! Emilia Clarke mi je sympaticka, pre mna je to zatial druhy film s nou (GoT nesledujem). Emma Thompson je nieco ako britska Meryl Streep. Co mi trosku na filme prekazalo, je az prehnana politicka korektnost. Viem, ze Londyn je multi-kulti, ale pripadalo mi to take nasilu, "len aby sa nikto necitil ukrivdeny, dajme tam vsetky rasy, kultury a sexualne orientacie" a miesanie ras tak to bolo uz uplne prehnane, ved sa tam nenasla ani jedna dvojica rovnakej rasy. 70% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Normální neexistuje. Je to hloupé slovo." Už pro tu titulní píseň, kterou miluju a vlastně celý soundtrack, se tomu filmu dá hodně odpustit. Naštěstí tohle není třeba, byť je to docela podpásový emoždímač. Ale Emiliin úsměv prostě za to stojí. Vánočního gibbonka chci! "Napíchnu si tě na ptáka!" 3,5* ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

V dnešní době mám pocit, že mě už málokterý film dokáže překvapit. A zrovna Last Christmas se to podařilo dvakrát, jednak jsem byla velmi příjemně překvapena, jak se vlastně bavím, jak se na to příjemně dívá a jak je to dobře obsazené a pak se musím přiznat, že ten plot twist na konci mě zastihl zcela nepřipravenou. Ve výsledku musím hodnotit jen a jen kladně. 4* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Scenár Emmy Thompson pracuje s príliš veľa rôznymi motívmi, z ktorých v podstate žiaden nemá adekvátny priestor. Zjavne tu bola snaha vykresliť komplexný svet ako z Lásky nebeskej, chýba tomu ale ľahké čaro Richarda Curtisa z jeho vrcholného obdobia. Čo je veľká škoda, lebo námet (a teda ústredný zvrat) je úplne parádny a casting je tiež viac než dobrý (Emilia Clarke je sympaťák). Mohla to byť vianočná klasika, bohužiaľ je z toho len oddychovka s dobrou atmosférou vianočného Londýna. PS: V živote by žiaden migrant z bývalej Juhoslávie nepovedal, že je "z bývalej Juhoslávie". ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná předvánoční záležitost, kterou táhnou velmi expresivní obočí Emilie Clarke. Nebýt jejího šarmu, se kterým ztvárňuje naprosto ztracenou, sobeckou a místy docela otravnou Kate, rozhodně by to bylo o dost horší. Zvlášť, když chudák Golding hraje filmový ekvivalent Kena od Barbie s naprogramovanou životní filosofií. A nevěřila bych, že to kdy řeknu, ale Emma Thompson a její šíleně stereotypní podání ženy z Východního bloku včetně těžkého přízvuku a místy "lámané" angličtiny, je neskutečně otravné. Podzápletka s jugoslávským původem, přijetím vlastní identity (zvlášť, když ani jedna ze sester nemá ani náznak "jiného" přízvuku) a odkazem na Brexit, má asi tyhle Vánoce ukotvit v současnosti. Upřímně nechápu proč, když jinak celý naleštěný předvánoční Londýn vypadá jako z pohádky. A ona opravdu divná romance Santy Michelle Yeoh...? Zkrátka a dobře, jde o jeden z těch filmů, které musíte zkonzumovat a nepřemýšlet nad nimi, protože pak se začne rozpadat. Pokud se ale necháte unášet atmosférou, hudbou (a on se vám ten George Michael vryje do mozku) a příběhem, pak asi budete spokojeni. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Místo, kam jdou Tom (Henry Golding) a Kate (Emilia Clarke) bruslit, je Alexandra Palace v Severním Londýně. Ve skutečnosti je nějakých 15 km od centra, kde se v tu dobu nacházejí a kam se po bruslení opět vrátí. (FoxMulder)

Reklama

Reklama