Reklama

Reklama

VOD (1)

Spenser zrovna vyšel z vězení, ale vyšetřování zvrácené vraždy ho znovu přivádí do bostonského podsvětí. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (215)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Sliboval jsem si od dua Berg - Wahlberg nadstandardní akční podívanou, ale radši jsem po diváckých ohlasech svá očekávaní trošičku snížil. A to se ve výsledku vyplatilo. Možná by to široké obecenstvo lépe přijalo, kdyby film vznikl zhruba pětadvacet let zpátky. Dneska se totiž buddy komedie již skoro netočí, je jich jako šafránu. Bývalý policista Wahlberg společně s "hodným obrem" Dukem začnou potírat policejní korupci v ulicích Bostonu.......fakticky to zní na papíře dost stupidně, ono hlavní zápletku a její vyústění divák dokáže odhadnout po chvilce, o to tady ale nejde. Když se totiž zamyslím nad dialogy, tak to skoro nemá chybu. Chemie mezi hlavní dvojkou postupně gradovala, fakticky film dokázal z hlavního hereckého dua vyždímat maximum, co se týče potenciálu. Překvapilo mě, že dost vtipů by se dalo považovat jako trefa do černého. Pokud mám být ale upřímný, tak i malinké rozpaky se taktéž dostavily, když na plátně začala vyšilovat Wahlbergova ex...........tam se její pokusy o rádoby humorné narážky skoro nikdy nepovedlo dovést do zdárného konce. Konec s truckem pobavil, stejně tak jako možnost druhého dílu....Ono proč taky ne, že ? Za mě dávám 76 % ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Ani drama, ani buddymovie, alebo aj to aj to, ide o uhol pohladu, pretoze koncepcne film preslapuje a nevie, co by vlastne chcel byt. Za vela moze nepodareny scenar, ale aj nerozhodnost rezisera, co je v uplnom opaku Bergovych predchadzajucich filmov, ktore mali v zasade jasny tah na branu a najma poznali svoje miesto. Spenser Confidential je tak divny mismas s absolutne prepalenou stopazou a za mna popri Battleship najhorsi Bergov film. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Myslím, že by se mohl zavést nový filmový žánr, s názvem marky mark. Jsou totiž filmy (Spenser Confidential nevyjímaje), které jsou ušité Wahlbergovi na díru. A Berg zase umí navodit "hnusno, špinavo a korupčno" - za mě palec nahoru, díky Netflixi......................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Fajnová žánrovka, která se pokouší o podobně oldschoolovou stylizovanou kriminálku jako Jack Reacher, ale málomluvnému hrdinovi staví do cesty křivé policajty. I když se všichni klíčoví "hoši v modrém" znají, trochu tu chybí přirozenější osobní dotek, jaký dokázali před pár lety tváří v tvář rozehrát Bruce Willis a David Morse v 16 blocích. Akce je na Berga překvapivě skromná, Hawk kdyby tam nebyl, tak by se moc nestalo a Arkin s Shlesinger měli dostat víc prostoru. ALE pokud jsem celé to divadlo na poctivé staré kriminální časy Reacherovi nevěřil, částečně pro Toma Cruise, Spenser na mě naopak téměř pořád fungoval. Brian Helgeland tyhle postavy zbité životem, co si jdou za svým, zkrátka umí. Neříkám, že se Wahlberg v roli Spensera našel, ale odehrál to způsobem, že bych se nějakému tomu sequelu vůbec nebránil. 70% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Téměř už nerozlučné tvůrčí duo Berg/Wahlberg nás tentokrát obohatilo o žánrově velmi rozmanitou podívanou, která by se dala nejlépe charakterizovat jako akční/krimi/thriller/komedie a i když by se dalo tvrdit, že ve všech vyjmenovaných ohledech působí poměrně dobrým dojmem, kdy tedy akce je tak akorát, a je skvěle nasnímána a až nečekaně drsná, krimi linie je pak svižná a rozhodně nenudící a co se vtipnosti týče, tu lze označit jako decentní odlehčenost, dávkovanou v ten pravý moment a s tou správou úderností, tak přes všechna tyto pozitiva nad tím vším vyčnívá jedno poměrně zásadní negativum, a to dost velká nevýraznost. Ať by se mi totiž Spenser Confidential mohl líbit jak chtěl, nemohu ten snímek ve výsledku hodnotit stejně jinak, než jako průměrný filmový zážitek, neboť pokud bych měl jmenovat jedinou věc, která mě tam opravdu výrazněji zaujala, nevěděl bych. Celé to prostě působí až moc tuctově, nenápadně, nedisponuje to ničím, proč bych to měl někde zmínit, či o tom mluvit, natož vzpomínat. Každopádně jsem alespoň ale rád, že jsem si zase dal filmík s mým top oblíbencem Markem Wahlbergem, který je pro mě naprosto nedotknutelným borcem, a i zde dokazuje, že je schopen utáhnout cokoliv a kdykoliv a je bez diskuzí jasnou hvězdou a tahounem filmu, ale i zbytek obsazení mě tu bavil, takže ani po této stránce nelze této podívané cokoliv vytknout, nicméně i tak musím znovu zopakovat, je to sice zábavná a svěží oddechovka, ovšem nevyčnívá vůbec ničím. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v americkém státě Massachusetts. (Rominator)
  • „Ta nejnebezpečnější věc, kterou jsem kdy ve filmu dělal, bylo bojování se Cerronem. Kovboj nikdy v životě zápasení nepředstíral, takže jsem mu říkal, že mě kope docela tvrdě,“ prohlásil Mark Wahlberg, jaké bylo natáčení s Donaldem „Cowboy“ Cerronem. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

Reklama

Reklama