Reklama

Reklama

Nekonečný příběh 2

  • USA The NeverEnding Story II: The Next Chapter (více)

Obsahy(1)

Na plátna kin se vrací chlapec Bastien se svými přáteli - létajícím drakopsem Falkem a chlapcem - válečníkem Atrejem. Znovu se pomocí kouzelné knihy dostává do říše Fantazie, která je ve velmi špatném stavu. Chátrá a její obyvatelé i vládkyně ve Slonovinové věži jsou ohroženi neustálým zmenšováním zásob snů a pohádek ze světa lidí. Bastien se stává jejich poslední nadějí na záchranu. Toho si je vědoma i zlá čarodějnice, která se snaží chlapce zbavit jeho síly a přimět ho, aby si přál splnit co nejvíce přání. S každým takovým přáním totiž zmizí z Bastienovy paměti jedna vzpomínka. Po mnoha dobrodružstvích zbývají poslední dvě přání... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

stepankoby1 

všechny recenze uživatele

Změna stylu vyprávění z náznakové fantasy na jednoznačnou a doslovnou pohádku je asi to nejhorší, co scénáristy mohlo napadnout. Nejen že je tohle pokračování slabší, ono kompletně zabíjí smysl a poselství jedničky, aby ho mohlo nahradit "dvěma světy" ve stylu Arabely. K tomu přičtěte příšerný scénář přepisující osobnosti starých známých (Bastian a jeho otec jsou na tom nejhůř), hnusné speciální efekty, a protože někomu zjevně došla fantazie, dojde nakonec i na kopírování záběrů z jedničky. Stručně řečeno nesnesitelná tragédie, kterou máte každou vteřinu chuť vypnout. Od odpadu zachraňuje jen místy dobrá hudba a pár dobrých nápadů (vzpomínky a přání mohly být za jiných okolností i docela vydařené). ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Nekonečný příběh 2 a Osobní strážce byly první dvě VHS, co jsme kdy v životě měli. A pro mě osobně je dvojka Nekonečného příběhu lepší než jednička. Ačkoliv jsem oba díly viděla přiměřeně stejněkrát, z jedničky si pamatuju jen traumatizující scénu s koněm v bahně (tohle se prostě do dětských filmů nedává), zatímco dvojku si vybavím i kostru příběhu a záporáky. Nejenže masky (a především Kamenožrout) ve dvojce jsou lepší než v jedničce, ale sžila jsem se i s příběhem Sebastiana, který musí čelit strachu z vody. Takže za mě 4* hvězdy a vlezte mi na záda. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Možno to nie je ideálne pokračovanie, ale ako by mal pokračovať dokonalý Nekonečný príbeh. Alebo by Nekonečný príbeh nemal pokračovať? Tento príbeh je trochu menej nápaditý, ostali len niektoré klasické postavy ako Falco a Kameňožrút, ale stále je to pekná rozprávka, ktorá sa dá pozrieť opakovane aj po rokoch. –––– Xaide a jej obri prešli cez zem do podzemia Fantázie. Tu mohli cestovať rýchlosťou tmy, ktorá je vyššia ako rýchlosť svetla. ()

anli 

všechny recenze uživatele

No....tenhle fim nas po 5 letech vraci do rise fantazie,tedy spis se snazi,ale velmi se mu to nedari.Ukazka toho,jak nema vypadat pokracovani a proc je lepsi ho nekdy nedelat.Spatny scenar-prakticky kopiruje prvni film,lec bez napadu a elegance,spatna rezie,zadne napady a....proste slabych 40% z ucty k originalu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nekonečný příběh je jeden z filmů mého dětství a když jsem se o mnoho let později dozvěděl, že ostatní díly nejsou ani z poloviny tak dobré, tak jsem byl jenom rád, že jsem se k nim nedostal. Chtěl jsem ale vědět, jak to příběhově pokračuje a jakmile jsem zjistil, že režii měl na starosti George Miller, tak jsem si řekl, že to zvládnu. Jenomže se jedná o úplně někoho jiného a film krom toho, že je to napůl restart vůbec neoplývá tím kouzlem z onoho legendárního filmu. Ale koukat se na to dalo, jsem zvědav, jestli najdu někdy síly i na ten poslední v černých barvách...5/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se od 19. června do 27. října 1989 v Německu, Itálii, Francii, Austrálii, Argentině a v Kanadě. (Varan)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Michaela Endeho. (Hans.)
  • Na začátku filmu Bastian (Jonathan Brandis) předtím, než udělá v kuchyni úplnou spoušť, čte z knihy „Píseň o Nibelunzích“. (Nick321)

Reklama

Reklama