Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (946)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost! Krycí jméno UNCLE mne nadchlo a tak mi bylo jasné, že Guy Ritchie nabídne další porci super zábavy. Mimochodem se na UNCLE v jedné pasáži i vtipně odkáže. McConaughey byl boží, stejně tak bavil Farrell. Z koho jsem fakt nemohl byl Hugh Grant! Konečně opustil ty role romantických anglických seladonů a zahrál si v něčem pořádném! Film určitě povýšil i skvělý český dabing. Mimochodem příběh odráčkovi a lvovi fakt pobavil! :-). Takže já dávám ne za půl kila, ale za 5 kila masa a je mi jedno odkud! * * * * * ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojený. Vlastně hodně spokojený, protože Guy Ritchie slíbil, že dodá gangsterku ve stylu Guye Ritchieho a taky ji dodal. Jediný potenciální problém s jeho novinkou tak mám v tom, že se drží vyjetých kolejí a jen minimálně se pokouší překvapit. Ale ono to vlastně vůbec nevadí, protože Ritchie tenhle žánr umí jako nikdo na světě a opět se mu povedlo natočit hodně svižnou podívanou s nečekanými zvraty a ještě nečekanějšími režijními nápady, v níž si to očividně užívají úplně všichni herci (nejvíc asi Hugh Grant a Colin Farrell). Ritchie umí pomalu budované napětí zakončené absurdní násilností, které připomene začátek Pulp Fiction, ale během momentu dovede přeřadit na své typické frenetické tempo. Dovede být vtipný a zábavný a o chvilku později jde z jeho hrdinů regulérní strach. Prostě je to ten Ritchie, jakého jsme chtěli vidět. Nic víc, nic míň. Mně to stačí. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„V DŽUNGLI PŘEŽIJE LEV TAK, ŽE SI NA KRÁLE NEHRAJE, ALE ŽE SE JÍM STANE...“ /// Hodně lidí už zapomnělo a hodně ani neví, jak vypadá gangsterka podle Guye Ritchieho. Pravda. On sám to nikomu neulehčuje. Jeho posledním filmem je Disneyovka ALADIN (2019), takže vysvětlujte dnešní generaci, že první, téměř dokonalou gangsterku natočil už před 20 lety. „Gentlemani“ jsou návratem k jeho typickým postavám, dialogům, ději… prostě filmovým věcem, který mu jdou nejlíp. Vymazlenej, do posledního detailu promyšlenej, mnohavrstvej šmrncovní příběh s dokonale ostrými dialogy, kterým se režisér a scénárista Guy Ritchie vrací ke svým filmovým kořenům. Mixuje černej humor, násilí i vtip, navrch přihazuje parádní postavy a obsazení, na který budete dlouho vzpomínat. Víc jsem se rozepsal TADY. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu džunglí jsem nečetl, přesto se chcu se stát králem zvířat. 2.) Miluju tu vo těch prachách a podfu(c)ku. 3.) Mám něco na Babiše. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $36,296,853Tržby Celosvetovo $114,996,853Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Ritchie je späť, opäť pláva vo svojich uletene zvláštnych vodách. Zamotaný dej, plný vychytávok, hecovačiek, úderných scén, aj keď skoro prvú polovicu filmu som mal problém sa v tom nejak nájsť, uchopiť to. Keď tá rozjarenosť vetiev opadne začne v druhej polovici filmu zber ovocia, proste začne to chrliť, sypať, jednu vydarenú, vyšperkovanú scénu za druhou. /75%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"S námi si nemůžeš hrát na dravce, protože jsi kořist." Gangstery nemám rád, ale když se podají v luxusní úpravě s vymazlenou přílohou, tak se s nimi dají strávit příjemný dvě hodinky. Během nich jsem se leccos dozvěděl o hledání vlastních lordů, krytí si zad i o gangsterský etice. A taky jsem se skvěle bavil s vyděračem Fletcherem, řešičem problémů Rayem a hlavně s Koučem a jeho hochy. Totálně mě dostalo, když Kouč vysvětloval svýmu černýmu svěřenci, proč oslovení "černej šmejd" není rasistický. To bylo skvělý a v dnešní době i dost odvážný. Klobouček dolů. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (27)

  • Partička dětských výtržníků otravuje Rayova parťáka hlídajícího auto. Kdosi pochválí jeho hodinky a prohodí: „Kolik je hodin, pane Wolfe?“ Jde o narážku na film Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994), konkrétně postavu Winstona Wolfa (Harvey Keitel), jenž si zakládal na své dokonalé přesnosti a dochvilnosti. (DeLorean17)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama