Reklama

Reklama

Monster Hunter

  • Německo Monster Hunter (více)
Trailer 1

Za hranicemi našeho světa se nachází jiná dimenze, kde vládnou krutá a nebezpečná monstra. Když do tohoto neznámého a nepřátelského prostředí zavleče písečná bouře poručici Artemis (Milla Jovovich) a její elitní jednotku, začíná boj o holý život. V zoufalé snaze vrátit se domů skupina spojí síly s tajemným lovcem (Tony Jaa), jehož schopnosti a zkušenosti jsou pro přežití v nehostinné zemi nepostradatelné. Tým bojovníků musí odrážet nesčetné útoky zákeřných příšer a připravit se na konečné zúčtování... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Větší capovina než jsem čekal. Takový odvar Pacific Rimu o třídu ujetější, což by vůbec nevadilo, alo o dvě třídy filmařsky slabší už zabolí. Finálový fajt s dráčkem mráčkem je ale chuťovka, kam se očividně narvala velká čás rozpočtu. No a nad otevřeným koncem zůstává pak rozum stát i když by poténcionální dvojka s kocourem mohla jít do parádního absurdna...."Come on ugly" :-D ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po "finálnom Resident Evil fiasku" som začal vyzdvihovať názor, že by sa mali nájsť nejakí kompetentní ľudia a držať od kamery Paula W.S. Andersona čo najďalej. Lebo natočil jeden z najhorších filmov, čo som mal kedy možnosť vidieť. Takže čo prináša vo svojom novom videohernom projekte "Monster Hunter"? Popravde, toto je síce v realite zlý film, ale je minimálne celkom zábavný. Tentokrát ma Anderson svojimi schopnosťami nefrustroval do miery, že by som ho nechal upáliť. Namiesto toho nám servíruje svoj klasický digi bordel podľa videohier so svojou manželkou "ultimátnou akčnou hrdinkou planéty Zem" Milou Jovovich. No tento film má pár aspektov, ktoré ho zdvihajú. V prvom rade Jovovich mi tu neprišla otravná ako v niektorých jej posledných projektoch. Dokonca v úvodných častiach keď sa bude brániť proti nočným pavúkom mala v očiach aj nejaké reálne emócie a strach. A už len to z nej robí lepšiu hrdinku ako bola perfektná a nezastaviteľná Alice. Dizajny monstier sú celkom dobré a súboje majú aj nejakú tú úroveň. Síce je tu samozrejme kopec prestrihov, no minimálne ma to bavilo sledova a necítil som napínanie v žalúdku. Spôsoby boja s monstrami sú celkom zaujímavé a keď naša ústredná dvojica konečne spojí sily, film začne byť aj celkom zaujímavý. O ostatných postavách toho moc nevieme a nejako asi ani nepotrebujeme. Ale keď si čata spolu spieva ich skladbu, tak tam niečo je. Efekty sú celkom obstojné. Vyzerá to lepšie ako jeho posledné filmy. Uznávam. No strih je stále rovnako šialený a vďaka tomu akčné scénky nemajú moc charakter, vieme ako dopadnú všetci ostatní vojaci vo filme a záver samozrejme indikuje pokračovanie, ktoré bude asi oveľa veľkolepejšie než naposledy. Možno by si film zaslúžil reálne ísť o nejaký stupeň nižšie. Pretože nemôžem o tomto povedať, že ide o kvalitný zážitok a ani priemerný. Ale nakoľko som sa bavil a nakoľko Anderson v mojich očiach po poslednom fiasku išiel jednoznačne vpred, tak mu dám o jeden bod viac, ako by som možno dal normálne. Každopádne odporúčam len fanúšikom Andersona a podobných digitálnych akčných kúskov. Tí si to užijú. Hodnotenie: C ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„U vás nemáte kočky?" Andersona mám rád proto, že si na nic nehraje. A trochu mě udivuje, že přes rozsáhlou filmografii někdo očekává, že natočí něco jiného než doposud. Trochu nerozumím názorům, že film nemá příběh. Má, byť je přímočarý. Artemis se vlivem zvláštní bouře ocitne v jiném světě a nezbývá jí, než udělat vše proto, aby se vrátila. Cesta je plná překážek, jak už to u podobných příběhů bývá. Naprosto skvělá monstra, kdy pavouci dají vzpomenout na Odulu. Naopak ďábli jakoby si něco vzali z Tremors a vztah lovce a Artemidy nemá daleko k vztahu ze snímku Můj nepřítel (1985). Ovšem naprostou jedničkou je DRAK, za něhož dávám jednu velkou samostatnou hvězdu. Poušť, džungle, hora Osudu. A mezitím téměř nekončící akce se skvělými efekty. Milla je nezničitelná stejně jako její protivník, Ron sem vpadnul z filmu z doby kamenné (nějak těsně po Boji o oheň) a koráby v písku možná zbloudily z některého ještě nenatočeného snímku o pirátech z Karibiku. Já mám tyhle filmy rád, jelikož přivedou člověka na jiné myšlenky a ještě si to užívá. Samozřejmě dávat tomuhle báječnému dobrodružství odpad je právo diváka, na druhou stranu nevěřím, že takový divák nevěděl, do čeho jde. A otevřený konec? Musí být, protože doufám přijde pokračování! Ale to by snad mohli pochopit i na FAMU.... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Celý život se béčkového Andersona zastávám a pořád si říkám, kdy se tenhle kdysi bez pochyby nadějný režisér krvavých béček stal režisérem videoklipů bez děje. Když si vzpomenu jak příšerně dojebal AvP a Resident Evil, chtěl bych ho umlátit lopatou. Na druhou stránku mě třeba úplně v pohodě bavil svými třemi mušketýry a lahůdkové Pompeje jsem si dokonce vychutnal. Jako by ztrácel svůj vlastní styl a točil slušně jen když má náladu. Když posere čtvrtý a pátý díl Residentu příšernými zpomalovačkami, vyšperkuje šestku dobrým scénářem a vizuální stránkou, aby mu to pro změnu dojebal White naprosto kreténským rychlo střihem, ze kterého by dostal epileptický záchvat i asistenční pes. Monster Hunter nemá sebemenší děj ani scénář. Anderson který uměl za malý peníz vykouzlit skvělé efekty si evidentně nechal všechny své peníze na finální souboj s drakem který je perfektní, svižný a vizuálně podmanivý. Ale všechno předtím je digitální humus jak od SyFy. Začátek vypadá jako porno Piráti s Janine Lindemulder a Tommym Gunnem, to jsem nevěřil vlastním očím. Stejně tak škorpióni i jejich hnízda. Chvilku jsem si myslel, jestli nesleduju nějakou ukradenou verzi ze střižny, která ještě nemá hotové CGI. Takhle hnusný to je. Proto je posledních dvacet minut jak z jinýho filmu. Nicméně scénář respektive asi tak 30 vět co ve filmu padne je monumentálně debilních, Tony Jaa stále hraje jako retardované miminko a pokud nevíte co se stalo se zaostalým neandrtálským chlapcem z Šíleného Maxe 2, tak se z něj stal Ron Perlman. Ultra debilní píčovina s příšernými efekty, kterou zachraňuje poledních 20 minut jak našroubovaných z jiného filmu. Aspoň že ta Milla vypadá pořád dobře a její souboje s Tonym vypadají skvěle a výjimečně mají i slušný střih. Že se ale Anderson definitivně degradoval na člověka co utopil svůj režijní talent v céčkové žumpě je smutné. 30%. Jeho nejhorší film. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dva světy se protnou, ten náš a svět z jiné dimenze, znázorněný vyprahlou a nehostinnou krajinou, v němž vládnou monstra s prehistorickým designem, aby Milla Jovovich, do neznámého světa přenesená prostřednictvím jisté věže, jak se později dozvíme, a zrozená z akční pěny, mohla cenit dásně plné zubů, dmout své "nicpoprsí" v ušmudlaném tílku i provizorním brnění a po skončení filmu se mohla věnovat mateřským povinnostem v pokročilém věku. Její manžel Paul W.S. Anderson ji nadále obšťastňuje akčními rolemi ve svých filmech, které mají svůj video herní prapůvod. Hned v úvodní dvacetiminutovce je nemilosrdně rozmetána malá jednotka rangerů pod velením udatné charismatické děvy s východoevropským původem. Následně se naše hrdinka spřátelí s divoce žijícím bojovníkem z družiny (Tony Jaa), které šéfuje osobitý Ron Perlman, a jehož výskyt divák mohl zaznamenat hned v první scéně filmu, kde byla družina napadena písečnými monstry. Film jednoznačně táhne Milla. Andersona moc na dialogy neužije, takže většina filmu má úsporné mluvené slovo a značný prostor se dostává akci, která má i sekvence, v nichž působí rozmáchle. CGI výbava filmu je na kvalitní úrovni, nestvůr je povícero, dané pouštní prostředí funguje ve spojení s nimi zajímavě. Paul Haslinger se vytasil s obstarožními syntezátory, takže milovníci velkého orchestrálního dunění si na své rozhodně nepřijdou. Film má tempo a spád, značné videoherní prvky zůstaly vzhledem k předloze zachovány. Anderson se čas od času zjeví s nápadem nějakou videohru oprášit, činí tak i tentokrát. Výhodou je, že tahle japonská není tolik (v našich končinách) známá, tudíž divák nemusí zkoumat shodné detaily s předlohou. Režijně by i rád přitvrdil, jenže když je filmu připlácnuta přístupnost, je nutné krotit brutální vášně a krvežíznivé choutky. Je pravda, že by to takto nastavenému snímku i prospělo. Film se ale rozhodně neobejde bez své titulní představitelky, která se po splnění mateřského odchovu třeba opětně vrátí v nějaké další akční libůstce. Stavěna je pro ženskou akci optimálně. 8/10 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (11)

  • V čase 0:10:30 stojí Hummer na kolech a Bugina leží na boku. V čase 0:10:56 je vidět, jak Hummer i buggina stojí na kolech, a na buggině je i kulomet připevněný šikmo do vzduchu, jako by byla ready. V čase 0:11:54 už buggina zase leží na boku a jsou z ní vyspané věci, jako po dopadu. (Ace.A.T.L.)
  • V čase 0:28:17 Link (T.I.) říká, že ho bolí na hrudníku a necítí ruku. Ruku má svěšenou, jako by ji měl ochrnutou, ale od času 0:29:05 s ní normálně hýbe, vyhrnuje si s ní triko a pak ho i oběma rukama trhá. (Ace.A.T.L.)
  • T.I. (Lincoln) uvedl, že ho k roli ve filmu přesvědčil jeho nejmladší syn, který je fanouškem videohry. (Stanislaus)

Související novinky

Wonder Woman 1984 se v kinech nedaří

Wonder Woman 1984 se v kinech nedaří

20.12.2020

Přestože se pokračování Wonder Woman tentokrát zasazené do roku 1984 dočkalo vlny pozitivních reakcí jak z řad diváků, tak i zámořských kritiků, první víkend v kinech se slavné hrdince od DC úplně… (více)

Monster Hunter v čínských kinech neudeří

Monster Hunter v čínských kinech neudeří

06.12.2020

Žádná jiná země na světě momentálně nedisponuje tolika otevřenými kiny, jako právě Čína. Přidejte fakt, že snímek Monster Hunter, filmová adaptace známé herní série, vyloženě cílí na asijský trh, a… (více)

Reklama

Reklama