Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Otis se konečně dokáže uvolnit, a to často a impozantně, jenže tlak na výkon se stupňuje, ve škole řádí chlamydiová infekce a kamarádi se potýkají s novými problémy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavní téma úvodní série a prakticky i seriálu, tedy sexuální poradna, je upozaděna. Maeve se moc nikam neposune... Feministický odboj a vyrovnání se s homosexualitu, tedy témata mě otravná! Řekl bych, že jde už opravdu o na na sílu tlačená LGBT. Jakože pořád to táhne Jean a Maeve, ale toho rozvoje dostaly fakt pramálo :/. Už to skoro vypadá, že Otis dospěje, ale trvá to, když si nakonec už uvědomí pravdu, tak už je pozdě a všechno se pokazí. Tentokrát mě nejvíce seděl Jackson. Ale přece jen Adam měl velmi silnou linku... Ten závěreční díl byl vynikající! Je to o tolik jiné něž předchozí série, ale pořád překvapivě dobré v jiných ohledech... 75% ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě lepší než první sezona, která, přiznejme si, jasně mířila na puberťáky a proto byla tak strašně feel good, až mě to někdy štvalo. Ale druhá sezona je o mnoho vážnější, o mnoho náročnější a snad i více proto skousnutelná starším publikem. To, co se tvůrcům ďábelsky povedlo bylo naprosté zamilování si všech postav, nejenom těch hlavních (kde mě mrzí malá interakce mezi Otisem a Maeve), ale především té spousty vedlejších postav a jejich problémů. Všichni jsou skvělí, ale Asa Butterfield spolu s Gillian Anderson naprosto válcují všechny o koňskou míru. Závěr přinesl naprostou emocionální ždímačku, kterou ani Vagíno-penisoví milenci z Verony úplně nerozmělnili. Dámy a pánové, loňský Netflixovský objev dostal letos důstojnou druhou řadu, která je pro mě ještě lepší. Už doufám, že tvůrci kutí třetí řadu, které se nemůžu dočkat. 95% ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní pecka. Druhá řada hraje i na vážnější strunu, objeví se dokonce několik témat, která se nemohou minout s tím, co současný divák od podobného seriálu očekává. Postavy mají skvěle vypointované příběhy plné nečekaných zvratů a silných emocí, velký prostor tu vedle Otise (Asa Butterfield) a jeho okouzlující matky (Gillian Anderson) získává i jejich bezprostřední okolí – Eric (Ncuti Gatwa), který se musí rozhodnout, čí láska je silnější a opravdovější, Maeve (Emma Mackey), která se potýká se svou matkou, závislou na drogách, Jackson (Kedar Williams-Stirling), kterého jeho úspěšná kariéra vrcholového plavce dovede až k zoufalým činům, Aimee (Aimee Lou Wood), na kterou čeká složitá cesta k znovunalezení ztracené jistoty, Ola (Patricia Allison), která zjišťuje, že její vztah s Otisem není to pravé ořechové... Je toho samozřejmě mnohem víc, důležité je, že seriál neztrácí ani svůj ironizující humor, ani vrcholné highlighty – za ten lze považovat divoký mejdan, pořádaný Otisem, v sedmé epizodě, a potom úplný závěr, kdy se během postmoderního školního představení Shakespearova Romea a Julie odehraje několik důležitých momentů. Nezbývá než se těšit na třetí řadu. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série Musím říct, že první díly se rozjížděly tentokrát pomalu a taky mi docela scházela poradna, které bylo v druhé sérii poskromnu. Taky se tu začínáme mnohem více setkávat s vážnějšími, emočnějšími tématy a už to není taková ta všudypřítomná sranda, ale postavy teď zažívají i těžké až bezmocné chvíle, tím pádem je druhá série stoprocentně dramatičtější, než první. Nicméně, vedlejší postavy se nám rozrostly a poskytují příběhu novou šťávu. Oduševnělé zpracování každého jednotlivého malého příběhu zdejších postav pohladí na duši a díky svému nevlezlému a svěžímu pojetí se Sex Education vážně ještě stará o to, aby mladí lidé byli zodpovědní ke svému životu a s přehledem je schopný se vyhnout vulgaritám, nevhodným usuzováním a špatným rozhodnutím a dokáže jít mládeži příkladem, už jen kvůli tomu, že je tu jakákoliv sexualita zobrazená jako něco přirozeného. Naprostý opak Euforie. Každopádně, druhá půlka byla naprosto geniální a obzvlášť díl, kde Otis pořádá párty byl absolutně k popukání. Až na tu lehkou absenci případů z poradny je to kvalitativně na stejně brilantní úrovni. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je možná ještě o trošku lepší než první. Řešení poměrně intimních věcí edukativně - zábavnou formou prostě velmi těší a je ještě víc funny. Velmi potěšující je i fakt, že scénáristka poměrně jasně říká, abychom přestali být tak zapšklý a otevřeli trochu oči. Svět prostě není a ani nemůže být takový, jaký si ho představují naše konzervativní politické strany a jeden syn jednoho otce. Jednoduše řečeno v tomhle dělá seriál správnou věc. V celku se mi na druhé sérii líbilo spoustu věcí. Situace kolem Erica nebo Jacksona, skvělý díl s párty u Otise, která se tak trochu promění z plánovaného malého gatheringu na pařbu na druhou a nejlepším 7. dílem, který je neuvěřitelně roztomilý, jak v postpařební pletiše, tak v pro mě naprosto přesné a vtipné verzi girl power, která udělala víc než nějaké proslovy na filmových oceněních. Co mě ale zase tak nepotěšilo bylo finále. Prostě se ze mě stala plačka očekávající ten cukrkandlový závěr Otise s Maeve a zase nebyla uspokojena a to stejně jako v prvním případě dost drastickým závěrem. Vím, že by to bylo superklišé (doufám, že to přijde zase za rok třeba), ale jako co jako (I don't care). 😁 Nicméně ten konec, kdy se zase některé věci událi před publikem mě štvali. Každopádně nemám tu potřebu to tvůrcům extrémně zazlívat. Jenom doufám, že to Netflix nezařízne a nechá tu třetí sezónu natočit, byl by sám proti sobě, protože takovýhle přijemňák se jen tak nevidí se skvělými postavami, které nelze nemilovat. 90% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • Pieseň, ktorú Jakob (Mikael Persbrandt) spieva v sprche, je "Sommartider" od švédskej kapely Gyllene Tider. (dwdb)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama