Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Otis se konečně dokáže uvolnit, a to často a impozantně, jenže tlak na výkon se stupňuje, ve škole řádí chlamydiová infekce a kamarádi se potýkají s novými problémy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

stepankoby1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechny ty trojlístky s jasně zvadlým třetím lístkem, trapné situace vytočené do červena a hlavně naprosto vytáčející okopčení linky Rosse a Rachel pro Otise a Maeve mě především uprostřed série pěkně štvaly. Nemůžu ale popřít, že to jako pokračování působí naprosto přirozeně, zamýšleně a myšlenky si to rozhodně udržuje, ba dokonce je hezky rozvíjí. Potěšilo to jedno neodbočení k romanci na konci. Bohužel se teda vytratila spontánní kvalita, kterou se seriál snaží dohnat intenzitou, aka největší neduh pokračování. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z kompaktní jednohubky o třech postavách se Sex Education proměnil ve spleť generačních pidipříběhů. A jak to první řada svým jednoduchým mustrem utáhla jak nic, ve dvojce se to začalo drhat. A tak zatímco třeba postava Aimee má pěkně rozvinutou a senzačně dokončenou linii, některé další by potřebovaly ještě deset dílů extra. Na sympatie to Sex Education pořád válcuje. V kvalitě ale přece jen sestoupilo o stupínek níž. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapivě lepší, než série číslo 1. A taky mně to víc bavilo, a to i přesto, že ubylo humoru (kterého je ale pořád víc, než dost) a děj se stal více dramatičtějším. A vyváženějším. A tentokrát mně bavil i Eric, který se stal snad tou nejzajímavější postavou ze všech, a to je co říct. Druhá série je mnohem víc emociální a taky rychleji odsýpá, ačkoliv je pořád osm dílů, v téhle sérii snad není žádná výplň, bavilo mně to celé od začátku do konce, herci si to opět zatraceně užívají a dabing je taky špičkový. Postavy jsou propracované mnohem víc, než minule, hercům to parádně šlape, děj je nabušený a opět se nebojí kontroverzí, tu menších, tu větších a Gillian s Asou totálně vládnou celému seriálu! Netušil jsem, že po nadprůměrné první sérii může přijít druhá, která je ještě mnohem lepší a patrně úplně bez chyby. Po druhé osmičce dílů se na třetí řadu těším ještě mnohem víc! Maeve je tady hezčí. 95%. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sexuální výchova v Británii se vrátila po roce a tak nějak dala lidem, co chtěly. Naštěstí pokračování dopadlo v celku obstojně. Rozjedeme se do nových nastavených problémů a postav, ale velmi rychle si na nové promazané koleje zvyknete. Docela člověka potěší, že i když se lehce vytratila facka ohledně otevřenosti, která charakterizovala seriál, už máme nějaký cit k postavám, který funguje dobře. I humor ve výsledku. I když je jasné, že cílovka je někdy na úrovni prvního výronu semene a vysokou školou, tak seriál nesklouzne k nějaké pubertální trapnosti a nebo jednoduchosti. Nebo alespoň ne dlouhodobě. Asi hlavní věc, co je trochu debilní je zase úkaz nějaké emancipace žen, ale přesto se o epizodu dál ukáže, že údajně kluk nemůže vyrůst bez mužského aspektu. Trochu zbytečná gulášovka v prášku. To nic nemění na zajímavé zábavě i touhy vidět více a zažít více. I určité promyšlenosti toho, co tvůrci by rádi dělali. Jeden z mála seriálů, který pojede už do třetí série a má na ní nakročeno více než dobře. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvních dvou epizodách jsem se trochu obával toho, že druhá série vznikla pouze jako zbytečná a nastavovaná kaše, která měla za úkol uspokojit velkou část fanoušků tím, že konečně dá dohromady hlavní dva protagonisty. A ani nevíte, jak moc jsem rád, že jsem se neskutečně mýlil. Od půlky sezóny se seriál stává "zralejší" a do poměrně pohodové podívané háže temnější prvky reality. Samozřejmě se nenechte zmást, pořád se jedná o dílo převážně feel-good ražení, nicméně přeci jen je o něco méně "teen" než sezóna první. Příjemným faktem je posléze i to, že i nově příchozí postavy perfektně zapadnou do zbytku ansámblu, jenž už dávno milujete. A ačkoliv se té třetí série přeci jen stále bojím, jelikož opravdu nechci, aby to dopadlo oním cukrkandlovým koncem, tak jsem na ní vlastně docela zvědavý. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • V epizodě můžeme slyšet píseň „Make Your Own Kind Of Music“ od Cass Elliot. (Fidlak)
  • Žlutý automobil, kterým přijel na návštěvu Otisův otec Remi (James Purefoy), je Ford Cortina Mk III ve verzi GT (Grand Touring). Třetí generace Fordu Cortina se vyráběla mezi lety 1970–1976. (J.F.B.)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama