Reklama

Reklama

The Hole in the Ground

  • Austrálie The Hole in the Ground (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Christopher těžce nese, že se s nimi otec nepřestěhoval. Je kvůli tomu posměchem ve třídě a jednoho dne se o tom pohádá s matkou. Uteče do nedalekého lesa, kam ho matka Sarah sleduje. Syn se jí ale ztratí a namísto toho nachází uprostřed lesa velkou díru, jako po sesuvu. Když se pak Chris vrátí a Sarah několik dní sleduje jeho jednání, zdá se jí, jakoby to nebyl vůbec její syn. Je možné, že se v lesích skrývá tajemství, o kterém nikdo neví nebo o něm nechce mluvit? (Rodriguez)

(více)

Recenze (81)

Lacike 

všechny recenze uživatele

90% stopáže tohto hororu o divne sa správajúcom chlapcovi a jeho matke bývajúcich niekde na samote u lesa je založených na snahe vybudovať napínavú atmosféru a na ľakačkách. A nič z toho vôbec nefunguje. Mal som pocit, že sa Cronin skôr snaží o nejaký tupý akčniak typu Rýchle a zbesile ako poriadne hustý atmosférický horor. Vo finále sklame aj príšera a celá pointa, ktorá nič extra zaujímavé neponúkne. Jednu hviezdičku dávam len za pekný vizuál. O filme som dopredu nič nevedel a pozrel som si ho len kvôli tomu, že má Lee Cronin režírovať ďalší Evil Dead. Ak to dopadne takto mizerne, tak je to fakt otrasná voľba a neviem čím Raimiho zaujal. 2/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Irsko-belgicko-finská koprodukce dala filmu „The Hole in the Ground“ takový správný temný nádech, kdy celou dobu máte pocit, že ať se děje, co se děje, je to špatné a bude to ještě horší. Tohle je na filmu velmi nepříjemné a právě to jej dělá zajímavým. Budete jen čekat, co ještě přijde, jak moc to bud špatné. A vůbec nevadí, že snímek „The Hole in the Ground“ není nějak moc explicitní. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

I přes pár skvělých scén (které tomuhle filmu zajistily slabou třetí hvězdu) to nakonec stejně je jenom další průměrný horor z kategorie "neurazí, nenadchne", který je sice solidně natočený, ale nudí a nějaké napětí nebo atmosféra mu chybí, i když se o ni snaží. A když už začalo být jasné, o co půjde, tak jsem měl takovou teorii, že to skončí pro tohle téma typickým klišé - a ejhle, ono jo. Vlastně je zajímavé, jak se ten film snaží tvářit strašně odlišně, snad dokonce jako nějaký druhý Babadook a přitom je složený jen z klišé a jednoho zajímavého nápadu, který ani není pořádně rozvedený. Takže z toho nakonec ten průměrný horor stejně je. Slabé 3* ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tady je zase vidět,že prostě ta snaha točit umírněně,v komorním duchu a s minimalistickou hudbou,prostě nic hororově rozmáchlýho neni vždy k užitku.Film bez většího napětí,strašení,a o gore už ani nemluvim.I přesto ta devadesátiminutovka utekla jak voda.50%. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Lee Cronin toho za sebou moc nemá, ale je zřejmé, že v něm určitě něco dříme. Vizuálně je to slast a po hororové stránce to jakž takž diváka uspokojí. Spíš než děsivé scény tu jsou ale ty napínavé a nepříjemné. Co se týče scénáře, režisér sice okoukal několik nápadů jinde a párkrát nejspíš zažijete dèja vu, ale snažil se do něj alespoň zakomponovat svoji představivost a jednu pěknou myšlenku. Nicméně, jeho dobré úmysly zůstávají silně nevyužity a nedotáhl to úplně tam, kde bych si řekla wow. Záměrně jsem se nedívala ani na trailer a nevěděla vůbec do čeho jdu. Učinila jsem tak až po zhlédnutí a musím říct, že ty nejlepší scény jsou v něm už v podstatě obsažené, takže jsem měla výhodu a byla překvapená určitě víc, než kdybych ho viděla předtím. K nadprůměrnému zážitku ale prostě ještě trochu chybělo. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Líbezně natočenej horor. Dokonce až tak líbezně, že mu odpouštím, jak předvídatelně se žene kupředu. Režiséru Croninovi věštím budoucnost plnou husiny a morbidně trefnejch kamerovejch kliček. Scénáristu Cronina bych ale příště klidně oželel. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Lee Cronin je režisér nového Evil Dead Rise. Moje oblíbená hororová série bude mít letos nový snímek a já chtěl zjistit, jaký talent spočívá v Croninovi. Už jen proto, že si ho vybral Sam Raimi jsem chtěl vědět, co na něm skutečně vidí. Raimi totiž prohlásil, že chtějí dát šanci talentovaným filmařům u série Evil Dead. No a jak se mi vlastně líbil Croninův filmový debut? Není to moc dobré. Film sází na pomalejší tempo a postupné budování atmosféry, která se místama daří vytvořit, ale celkově jde o slabší záležitost. Člověk by čekal, že když je pod filmem podepsaný studio A24, tak dostaneme zajímavější a lepší podívanou. Jenže celé je to takové meh. K postavám se ze začátku daří vybudovat empatie, ale to asi jenom prvních 10-15 minut, pak už začnou klasické klišé v hororech. Je to celkem nezajímavé a spíše to vykrádá jiné horory a ono by to nevadilo, kdyby jen šlo o dobrou podívanou. Ve finále dojde na vykrádačku Pád do tmy. Celé finále beru jako velké zklamání, kde tvůrci vsadily na CGI před maskami a vše se vyřeší rychle bez žádné gradace či lehkého napětí. V poslední scéně nám tvůrci chtějí hrát na nejistotu, ale už to vůbec nefungovalo. Cronin nepůsobí jako špatný režisér jen potřebuje tvůrčí dozor. Pořád je ale pro mě Evil Dead Rise nejočekávanější horor roku, protože z traileru film působí skvěle. Ale známe to. Trailery jsou dobře udělaný, ale výsledek nemusí vždy stát za to. Stále ale věřím, že půjde o velkou pecku a Lee Cronin předvede co v něm je. Hodnocení The Hole in the Ground - 3,5/10 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Matka se synem se stěhují do nového města. Tam najdou v zemi díru a toho kluka to změní (žije tam něco co vypadá jak nízkorozpočtová verze potvor z Pádu do tmy) a matka se snaží zjistit co s ním je. Totálně průměrný kousek, který sází hodně na jistotu režisér do této doby má za sebou dva kraťase a jednu povídku v povídkovém hororu tak šel nejspíše na jistotu a nepředvedl nic originálního. Kluk je v pohodě matka má celý film jeden výraz (chvílema jsem přemýšlel jestli nemá Downův syndrom) a hororově to moc bodovat nebude (je zde jedna scéna dívání se pod kliku do pokoje, ale je trestuhodně nevyužitá). Z té trojice tohle Potomek a The Golem podobně slabý kousek jako The Golem. 40 procent ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Mrazivá, potemnělá atmosféra a jistá režie bez zaváhání vedoucí všechny postavy před kamerou přebije i to pomalé tempo. Cronin je příslib do budoucna. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Tak som videl trailer k novému írskemu hororu a tešil sa na novú záležitosť, z ktorej mi bude behať mráz po chrbte a doplním si vzdelanie v rámci hororového žánru. No bohužiaľ, ono strašenie sa nedostavilo. Slobodná matka tu zisťuje, že jej syna posadol akýsi démon, ale je to podané tak nezáživne a plytko, že som tento hodinu a pol dlhý film sledoval viacej ako tri hodiny. :) Z tej nudy som si fakt musel robiť prestávky a venovať sa nejakej inej činnosti, pretože hororová atmosféra tu viazne a netrpezlivo som čakal až bude koniec. Najhoršie je, že sa do konca filmu nedozvieme nič o pôvode onej záhadnej jamy ani čo sú zač tie obludy, ktoré ju obývajú. Jednoznačne premárnená záležitosť. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Celý čas to pôsobí ako nízkorozpočtové dielko z nejakého neznámeho festivalu, kamera a výprava je skôr lacnejšia, i samotný leitmotív nie je nič, čo by sa v hororoch už neobjavilo. Tu je to ešte korunované tým, že sa príčiny toho, prečo sa deje to, čo sa deje na 99% ani nevysvetlia a všetko zostáva pri ,,terorizuje nás niečo z vonka, pretože môže," a scenárista si tým uľahčil prácu s prepracovaním scenára.⚪Pretože doteraz neviem, načo by nejaká sila (mimozemská, démonická) niekoho replikovala, zároveň ho nechávala neustále nažive kdesi pod zemou a namiesto neho chodila po svete a nejak fungovala. Ale tak aspoň za pár scén s atmosférou 2*.⚪ ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Čakal som väčšiu blbosť. Vo finále sa na to aj napriek tone klišé dalo pozerať. Mrazivé zábery hustých írskych lesov, vŕzgajúci starý dom a pomerne sympatická hlavná hrdinka. Remeselne je to pekne zvládnuté, niektoré sekvencie sú príjemne zimomriavkové, a čo je dôležité, dej má priamočiary a plynulý spád. No a posledných 15 minút nie je nič pre klaustrofobikov. Pripomenulo mi to trochu Pád do tmy. 60 %!! ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek mě tedy moc neoslovil. Táhne se v takové ponuré atmosféře v nudném tempu a skoro celý film se nic zajímavého neděje až asi posledních 20 minut. První hororový snímek z roku 2019 co jsem viděl a nekoná se nic převratného. Jednohubka na kterou zapomenete asi 10 minut po skončení filmu. 35% ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Sympatická mladá mamina Seána Kerslake, írsky vidiek, jedna veľká diera v zemi a malý synáčik, ktorý sa po návrate z lesa správa veľmi podozrivo a divne. Dejovo je to veľmi predvídateľné, no na druhej strane natočené a odohraté to je dobre a film dokáže občas solídne napnúť a aj postrašiť(najmä pomocou tej starej baby v bielej košeli, ktorá takmer vždy prichádza na scénu spolu s ľakačkou). Obstojná jednohubka, ktorá ma potešila najmä tým že neobsahuje žiadne nezmysly a presne vie čím chce byť. Jednoduchým hororom o tajomnej diere v lese... 55% ()

Související novinky

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Reklama

Reklama