Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (170)

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Toto byla opravdu : ,, Riadna haluz “ jak by řek můj slovenskej kámoš. Kryštof je starej šedivej Hájlendr, kterej si v budoucnosti v New Yorku pouští Kvíny už jen z jukeboxu a ve svým starým Porsche popojíždí odnikud nikam. Země je krytá štítem, kterej musí zničit, i když ho sám pomáhal vybudovat ( ?! ). Do cesty se mu staví poměrně zábavně se šklebící Michal, jenž s vlasama vypadá snad ještě víc odpudivěji, než ve Scanners, ale na pomoc mu přispěchá jeho přítel Sean z jedničky a navíc koukatelná Virginia Madsen z Candymana. Je to samozřejme ryzí béčko s totálně dementním scénářem, ale čekal jsem větší žumpu. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Russel Mulcahy i v letech 90tých sáhl po své osvědčené postavě Connora MaCleoda. Narozdíl od původního Highlandera jeho druhý díl naráží na nepřekonatelnou překážku v podobě příběhu. Ten je stupidní a naprosto nedomyšlený, postavený na jiné dějové rovině než původní film. Ovšem vizuál opět nese svoje ovoce. Efektově dobře zvládnutá záležitost. Tak dobře, že občasné úlety a minelky dokáže umně zakrýt. Charismatický Sean Connery pak dodává svým šarmem postavám tu správnou kvalitu a chvilkama zachraňuje i nedohrávání Christophera Lamberta. Hlavní záporák v podobě Michaela Ironsidea už ale není takovej hnusák jako jeho předchůdce a i když se snaží, působí uměle a předrsněle. A pak ty nešťastný pokusy o humor, těch pár debiláren co přidali do děje a místo okořenění ho tak zmastili, že jim není rovno. V původním Highlanderovi dokreslovali děj, tady z něj dělají úplnou mazanici. Sečteno a podtrženo, jedná se o efektní podívanou na ušmudlané 3 hvězdičky, která mít lepší děj a zápletku, roznesla by první díl na kopytech a vyvrátila tak zažitou pravdu, že pokračování málokdy dokáže předstihnout původní film. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jak z kultu udělat koninu, nebo-li proč neudělat volné pokračování, ve kterém popřu základní myšlenku a vytvořím si svou vlastní. Přesunout příběhově Highlandera do dnes už ne tak vzdálené budoucnosti, mi samo osobě nevadilo, ale překopat myšlenku samotného zrodu Highlanderů, to se tvůrcům opravdu nepodařilo. Vůbec nechápu Widena s Bellwoodem napadlo, že divák pobere, že přesto, že MacLeod v prvním filmu vůbec nevěděl, proč je nesmrtelný, tak tady byl do 16. století už jako nesmrtelný poslán ještě ze vzdálenější minulosti. Nebo popření skvělého seznámení MacLeoda s Ramirezem zahodit a překopat to tak, že se vlastně už dávno znali. Prostě po scénáristické stránce se jedná o úplnou blbost, která naštěstí aspoň v některých místech odkazuje na předchozí film a v pozadí je občas k zaslechnutí melodie Queen.  Jako samostatný film, s popřením existence předchozího dílu, je Síla kouzla průměrným sci-fi, ale jinak je to blbost. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Doslova neuvěřitelné. Jednička naprosto perfektní a tohle pokračování ? Docela mě to zklamalo. Příběh je hroznej, nějak nezaujme. Akce tu je, občas mě nějaká zaujme, třeba finální souboj s meči. Herecké obsazení Christopher Lambert a Sean Connery bohužel moc nezachrání tento film. Nechci film odsuzovat, ale tohle se moc nepovedlo. A to film natáčel režisér jedničky. Ani hudba už nebyla ani trochu podobná jedničce. Ještě tak záporák stojí za zmínku. Takže film hodnotím jen na 33% = ** ()

JJ.Gibson odpad!

všechny recenze uživatele

Tak bohužel v pořadí druhý Highlander nemá s původním filmem nic moc co společného. Vrací se sice starý známý Ramirez v podobě Seana Conneryho, ale to je tak jediné malé plus tohoto vyprahlého béčka. H2 má prapodivný příběh a snaha autorů neporušit pravidla H1 byla docela kostrbatá! Prostoduché dialogy střídali více či méně povedené bojové sekvence, povětšinou teda méně a jakkoli byl charismatický Lambert v prvním dílu, tak to zde poměrně zabíjí tupým "nesmrtelným" výrazem. Rozhodně jsem pokračováním velmi zklamán a to mě ještě čekají další tři, uff uff... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Natáčení postihla smrtelná nehoda, když jeden z techniků spadl z jeřábu. (HellFire)
  • Známý filmový kritik Roger Ebert zvolil toto pokračování nejhorším filmem roku 1991. (HellFire)
  • Honorář Seana Conneryho činil 3,5 milionu amerických dolarů za devět natáčecích dnů. Svůj honorář věnoval na charitu. (HellFire)

Reklama

Reklama