Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (170)

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Uf! Teda taká stupidita deluxe sa len tak nevidí. Po výbornej jednotke som čakal minimálne tie isté koľaje ale toto bolo niečo svetelné roky vzdialené. Nevidím síce až tak hlboko do celého sveta menom Highlander ale ako je možné že v prvom diely bol Ramirez head-off a teraz sa tu zrazu objavý, za náušnicu si kúpi oblek aby nakoniec "použil silu" a zničil ventilátor? Tak toto naozaj neberem. Taktieť celkové zasadenie deja do budúcnosti by mi nevadilo, dúfal som aspoň v náznak cyberpunku ale toto niekedy išlo už do Power rangers. Aj od samotných akčných scén a vizuálnej stránky som čakal rozhodne väčšie rúbanice a nie toto. Nechce sa mi veriť že v tom istom roku spatril svetlo sveta T2. ()

Deftie odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto bol skutočne zlý vtip. Mulcahy sa z prvého dielu nepoučil a opäť vyznieva hlavný záporák (a vlastne aj všetci ostatní vrátane McLauda) ako utečenec z prísne stráženej cvokárne (aj keď uznávam, že mal aspoň zmysel pre humor). Celkovo dej nezáživný, nuda, feministky si pri ňom určite trhajú vlasy a milovníci architektúry tiež. Efekty sa trošku zlepšili, aj keď len o trošku, čo je spolu s postavou Ramireza jediné plusko. Ale keďže má film mínus jednu hviezdičku, tak to dokopy dáva odpad. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Síla kouzla paradoxně postrádá sílu kouzla originálu. Dvojka sice rozšiřuje mytologii série, ale příběhově těžce nefunguje - chybí napětí, nepodbízivý humor, elementární emoce. Vizuálně to taky není taková divočina (změnil se kameraman a s tím starým odešly i širokáče), ale zase se tu fest vyblbli na retrofuturistické výpravě, která je jediným důvodem, proč věnovat filmu pozornost. Bez Conneryho šaškování bych se obešel a zklamáním je i Ironside jako přiblble se šklebící záporák. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Doslova neuvěřitelné. Jednička naprosto perfektní a tohle pokračování ? Docela mě to zklamalo. Příběh je hroznej, nějak nezaujme. Akce tu je, občas mě nějaká zaujme, třeba finální souboj s meči. Herecké obsazení Christopher Lambert a Sean Connery bohužel moc nezachrání tento film. Nechci film odsuzovat, ale tohle se moc nepovedlo. A to film natáčel režisér jedničky. Ani hudba už nebyla ani trochu podobná jedničce. Ještě tak záporák stojí za zmínku. Takže film hodnotím jen na 33% = ** ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Druhý díl dělá svému předchůdci leda tak nehoráznou ostudu. Všechno je zde horší. Lambert se pouze párkrát zatváří. Mulcahy na režijní stoličce ukazuje v plné kráse svou neschopnost vytvořit alespoň "něco". Scénář absolutně nulový a kulisy budoucnosti jsou naprosto k smíchu. Sem tam nějaká slušnější akční scéna (výborný průjezd salvou - 108 kulek...), avšak kladů je skutečně jako šafránu. Michael Ironside je směšný klaun a podobně trapný je i film samotný. Komerce je mocná věc a tenhle snímek nemá jiný účel, než-li vytřískat na dobrém jméně nějaké ty peníze. Další pokračování tak skvělého prvního dílu už raději nechci ani vidět. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Christopher Lambert se při natáčení v Argentině nechal přesvědčit místními podvodníky, aby investoval svůj honorář do několika finančních institucí. O své peníze přišel. (HellFire)
  • Režisér Russell Mulcahy byl tak frustrovaný z toho, že byl v pozdějších fázích jeho vliv na projekt minimální, že nechtěl být uveden v titulcích. Ve smlouvě měl však zakázáno, aby jakýmkoli způsobem útočil na film před premiérou, jinak by proti němu bylo zahájeno soudní řízení. A tak zůstal v titulcích zachován. I Christopher Lambert byl z filmu znechucený, konkrétně ze změn ve scénáři. Chtěl z projektu vycouvat, ale smlouva mu to neumožnila. (tyzmrde)

Reklama

Reklama