Reklama

Reklama

Highlander 5

  • USA Highlander: The Source (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Svět se propadá do chaosu. Highlander Duncan MacLeod prochází ruinami rozpadajícího se města a vzpomíná na dobu než odešla láska jeho života. Přidává se ke skupině nesmrtelných. Znovu se setkává se svým tajemným přítelem Methosem a také smrtelníkem Joe Dawsonem. Společně se vydávají na nebezpečnou výpravu: hledat původ své nesmrtelnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

corpsy odpad!

všechny recenze uživatele

Kde bolo, tam bolo, kedysi dávno bol film pod názvom HIGHLANDER...je až zarážajúce, ako sa dá sprasiť legenda. A sprasil to aj záporák, ktorý nieje len najväčším trtkom série, ale aj jeden z najtrápnejších, akého kedy focus kamery natočil. Réžia sa prispôsobuje východoeurópskym lokáciam ( čiže jeden veľký bordel ) a pri hudbe sa Freddy otáčal v hrobe. Ešteže to skončilo takto. Lebo takouto tendenciou verím, že pri ďalšom pokračovaní, by sa podarilo dosiahnuť ešte hlbšie dno. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nebyl jsem, nejsem a nikdy nebudu žádný fanoušek ságy o nesmrtelných utínačích hlav s tím, že za nejpodařenější věc týkající se této akční fantasy považuji Who Wants to Live Forever od kapely Queen. Každopádně uznávám, že rok 1986 a Christopher Lambert svým způsobem patří do historie filmového průmyslu. Co však čekat o pátého pokračovaní, které má s původním Connorem MacLeodem společného snad už jenom jeho realitní nesmrtelnost? Možná tak z vody vařící céčkový akčňák parazitující na zavedené značce. A ono ejhle. Highlander 5 je z vody vařící céčkový akčňák, který parazituje na zavedené značce. Ale když už bylo řečeno A, je slušností přidat i B. Zase úplný trapas to nebyl…..hlava vám po zhlédnutí určitě na krku zůstane. ()

Reklama

JJ.Gibson odpad!

všechny recenze uživatele

No a máme tu, doufejme již poslední díl Highlandera. Pětka se vydala úplně novým, leč absolutně hloupým a nezáživným směrem. Vrací se bezmězně nudný Duncan spolu s dalšími ještě ubožejšími nesmrtelnými kteří naštěstí občas můžou být smrtelní. Nemá to ani patu ani hlavu. A konec je opravdu na setnutí hlavy všem účinkujícím... ()

Cervenak odpad!

všechny recenze uživatele

Ešte omnoho horšie ako tragický štvrtý diel. Partia mizerne hrajúcich hercov v spleti nemožne nakrútených situácií, ktoré v konečnom dôsledku nedávajú vôbec žiadny zmysel. Uvažoval som, či dám aspoň jednu hviezdičku. Ale za čo? Za spomaľovačky, v ktorých tí kreténi kráčajú v ústrety kamere a do toho hrá Queen z prvého dielu? Rúhanie!!! Za záporáka, ktorý si pospevuje "who wants to live forever..." a vyzerá, ako keby si režisér pomýlil Highlandera s Hellraiserom? Za tú trochu krvi a odtrhnuté či odseknuté hlavy?..... Nie. Nedám. Trpel som. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Ohodně lepší než předchozí díl. Z choreografie soubojů uvidíme prd, protože sou zrychlené (naschvál). Soubojů je tam dost, ohodně víc než v předchozím dílu. Scénář je hodně chatrný a herecké výkony nejsou taky žádná sláva. Ale musím pochválit triky které sou na některých místech dosti povedené (třeba výbuch věže). Tak to byly klady a zápory. Na mě působil Highlander číslo 5 docela slušně, jasně není to velkofilm, přece jen má takové malé kouzlo. Jinak na hlavního záporáka musím snést kritiku, není ani slizký ani nemá charizma, chybí mu prostě to co má hlavní parchant mít. Adrian paul hraje tak jak sme u něho zvyklí. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (11)

  • Peter Briggs, který se podílel na scénářích k filmům jako Hellboy (2004) nebo Vetřelec vs. Predátor (2004), napsal vlastní verzi scénáře k pátému pokračování Highlandera ještě v době, kdy projekt zaštítil Miramax. V rámci výzkumu zhlédnul všechny filmy ze světa Highlandera, stejně jako seriál a vytvořil si účet na oficiálním fóru této filmové ságy (www.highlander-community.com), aby se zeptal samotných fanoušků, co očekávají od dalšího pokračování. Jelikož vystupoval pod přezdívkou, nikdo neznal jeho pravou identitu. Odhalil ji až v momentě, kdy Miramax oficiálně projekt ukončil. (HellFire)
  • Adrian Paul se původně odmítl vrátit do dole Duncana MacLeoda, protože byl velmi zklamán předchozím dílem série Highlander: Zúčtování (2000). Kromě toho se vyjádřil, že nevidí důvod k natočení dalšího dílu. Producenti následně kontaktovali Christophera Lamberta, který však požadoval vysoký honorář. Nakonec se producentům podařilo Paula přesvědčit, aby si zahrál hlavní roli. (HellFire)
  • Scenárista Joel Soisson během práce na filmu vystupoval pod pseudonymem Mark Bradley. (Terva)

Související novinky

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

20.11.2014

Highlander se v roce 2007 dočkal pátého dílu s podnázvem The Source, který se ale nedostal ani do amerických kin. Bylo to jasné znamení, že by se klasika z roku 1986 měla nechat spát, v Hollywoodu to… (více)

Reklama

Reklama