Reklama

Reklama

Highlander 5

  • USA Highlander: The Source (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Svět se propadá do chaosu. Highlander Duncan MacLeod prochází ruinami rozpadajícího se města a vzpomíná na dobu než odešla láska jeho života. Přidává se ke skupině nesmrtelných. Znovu se setkává se svým tajemným přítelem Methosem a také smrtelníkem Joe Dawsonem. Společně se vydávají na nebezpečnou výpravu: hledat původ své nesmrtelnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (11)

  • Adrian Paul se původně odmítl vrátit do dole Duncana MacLeoda, protože byl velmi zklamán předchozím dílem série Highlander: Zúčtování (2000). Kromě toho se vyjádřil, že nevidí důvod k natočení dalšího dílu. Producenti následně kontaktovali Christophera Lamberta, který však požadoval vysoký honorář. Nakonec se producentům podařilo Paula přesvědčit, aby si zahrál hlavní roli. (HellFire)
  • V určité fázi vývoje projektu pracoval na scénáři také Joel Soisson. V jeho představách žil Duncan MacLeod (Adrian Paul) na benzínce uprostřed pouště vedle opuštěného letiště, nosil kovbojské boty a čepici a společnost mu dělala opička jménem Connor. (HellFire)
  • Peter Briggs, který se podílel na scénářích k filmům jako Hellboy (2004) nebo Vetřelec vs. Predátor (2004), napsal vlastní verzi scénáře k pátému pokračování Highlandera ještě v době, kdy projekt zaštítil Miramax. V rámci výzkumu zhlédnul všechny filmy ze světa Highlandera, stejně jako seriál a vytvořil si účet na oficiálním fóru této filmové ságy (www.highlander-community.com), aby se zeptal samotných fanoušků, co očekávají od dalšího pokračování. Jelikož vystupoval pod přezdívkou, nikdo neznal jeho pravou identitu. Odhalil ji až v momentě, kdy Miramax oficiálně projekt ukončil. (HellFire)
  • Původně měl mít film hodinu a 30 minut. Verze se však objevila na internetu, a tak studio střihem snímek upravilo do jiné finální podoby. (tyzmrde)
  • Natáčení probíhalo v Litvě. (Terva)
  • Scenárista Joel Soisson během práce na filmu vystupoval pod pseudonymem Mark Bradley. (Terva)
  • Writer Guild of Amerika udělilo v roce 2007 Marku Bradleymu cenu za nejlepší scénář. (Terva)
  • Původně se měl režie ujmout Russell Mulcahy, který režíroval i jedničku a dvojku. Mulcahy ovšem nesouhlasil se scénářem Petera S. Davise a Williama N. Panzera. Mulcahy chtěl předcházet událostem původního Highlandera, Panzer a Davis naopak chtěli navázat na Highlander: Endgame (2000). Nakonec Mulcahy z projektu odstoupil, neboť se bál opakovaného fiaska, jakým byla dvojka. (Taninaca)
  • Původně mělo jít o první díl nové trilogie, ale tenhle plán přirozeně po propadu padl. (Taninaca)
  • První díl ze série, který nebyl uveden v kinech. (Taninaca)

Související novinky

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

20.11.2014

Highlander se v roce 2007 dočkal pátého dílu s podnázvem The Source, který se ale nedostal ani do amerických kin. Bylo to jasné znamení, že by se klasika z roku 1986 měla nechat spát, v Hollywoodu to… (více)

Reklama

Reklama