Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Měsíc po střetu Číny se Spojenými státy o Tchaj-wan je severní polokoule Země mrtvá. U pobřeží Austrálie se z hlubin oceánu vynořuje americká vojenská nukleární ponorka. Tou dobou již nikdo z její posádky nemá na starém kontinentě žijícího příbuzného. Píše se rok 2006. Apokalyptický radioaktivní mrak, který týdny držel nad rovníkem silný vítr, se náhle pohnul k jihu. Vědí to všichni, co zůstali živí. Každý se s vidinou smrti vyrovnává po svém. Jen málokdo věří, že lze přežít. Jedna z teorií ale tvrdí, že by se lidstvo zachránit mohlo. Je to však šance jedna k milionu. Členové posádky americké ponorky rozšířené o mladého australského kapitána Holmese a geniálního matematika Osborna ji mají ověřit... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Velmi překvapivý TV film, který rozhodně nekončí "hepáčem". Naopak, už v prvním díle je divák upozorněn na vážnost situace (scéna s rezignovanou sebevražednou rodinkou u srázu). A očekávaný klasický hláškař - zachránce světa nepřichází a nepřichází až do zdrcujícího závěru plného beznaděje. Připomělo mi to vzdáleně snímek Dopisy mrtvého z roku 1986....Jediným zanedbatelným kazem je hysterický výkon Wardové... ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Hlavním tahounem snímku je samotný nápad, který umanutě setrvává vytrvalým i v dnešní době. Televizní produkce zase jednou příjemně překvapila. Ano, první díl je trochu utahaný, ale dávám vám možnost se seznámit s postavami, aby vám jich pak bylo jak se patří líto. Natočit postapokalyptický film vlastně není nikterak zvlášť nákladné na produkci, stačí jen tu a tam dát vhodnou repliku či rekvizitu, a efekt se dostaví. Tento minimalismus jsem ocenil a záverečný taneček napovídá, že ta naše slavná civilizace přeci jen k něčemu krásnému byla... ()

Reklama

jesus666 

všechny recenze uživatele

Až na pár silnejších okamžikov v závere filmu (presnejšie 2. časti), ide vskutku o katastrofický film. Aby som bol úplne presný tak katastroficky nudný film. Kto čaká niečo podobné ako Threads, ten bude nepríjemne prekvapený. Namiesto zaujímavej postapokalyptyckej drámy uvidí niečo, čo pripomína tvorbu Rosamunde Pilcherovej. A nenechajte sa zlákať textom v obsahu. Je síce pravda, že film zachytáva dej niekoľko týždňov pred útokom, ale zachytáva to na časovom úseku zhruba dvoch minút. Takže nečakajte žiadne príjemne nepríjemné gradovanie atmosféry ako už v spomínaných Vláknach. Pre mňa osobne veľké sklamanie. ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi tolik nevadil Assante, přidal bych hvězdu. Opravdu jeden z nejdepresivnějších filmů, co jsem viděl. U takovýho námětu přece jen člověk čeká, že na konci nějaká naděje bude, ale tady je vidět, že to netočili v Hollywoodu a je to dobře. Nikde žádnej amík, kterej zachrání aspoň část populace (nejlíp v New Yorku nebo LA) mezitím co svojí širokou čelistí drtí žvejkačku. Efekty odpovídaj televizní produkci, ale o ty tu vůbec nejde. Jde o myšlenku a ta je silná. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Perfektně natočené apokalyptické drama...osudy obyčejných Australanů a několika Američanů (posádky jaderné ponorky) po jaderné válce, která zničí severní polokouli a změní proudění atmosféry tak, že nezasaženou Austrálii hrozí zničit radioaktivní mrak...strhující režie, efektní vykreslení zdevastované civilizace, ale především lidské tragédie nevídaných rozměrů. Pokud vás tohle nevezme za srdce, pak už asi nic... Na televizní remake skutečně nevídaný nářez. 80% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama