Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nastáva deň súdu, ktorý má jednoduchú úlohu. Nájsť hrdinu černobyľského príbehu a jeho vinníkov. Hlavnými svedkami pred súdom sú Valery Legasov, Boris Shcherbina a Ulan Khomyuk. (Aktuality.sk)

Recenze (138)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čas od času je zdejší 5hvězdičková hodnotící škála těžce nedostatečná. Tahle epizoda bylo něco naprosto jedinečného a geniálního. Jeden z nejlepších dílu ze všech seriálů, které jsem za svůj filmově a seriálově bohatý život měl možnost vidět. Zřejmě je zbytečné, abych tu vyjmenovával všechny superlativy, které mi přijdou na mysl. Tvůrci tohoto seriálu jsou opravdu geniální. Ještě nikdy jsem neviděl, že by někdo dokázal udělat z vědecké přednášky pro širokou diváckou veřejnost něco tak neuvěřitelně chytlavého a napínavého. Při závěrečné řeči o lžích s obrovským myšlenkovým přesahem, který sahá daleko za seriál a téma samotné, jsem prakticky ani nedýchal. Hodinu trvající husí kůže. Opravdu mimořádný počin, který se vidí jednou za čas. Zřejmě si dám v budoucnu malé opáčko. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám slov, tohle je prostě zhmotněné komunistické zlo v té nejzrůdnější podobě, jak je to jen možné. Rekonstrukce katastrofy versus samotný proces mně slušně zamávali s emocemi. Stále to nemůžu vyhnat z hlavy. Ani se nedivím že to Rusáci nesou nelibě. A chtějí si natočit svůj Černobyl, kde jsou zlí západní imperialisti, kteří tuhle katastrofu vlastně způsobili. Pro mě navždy noční můrou Ďatlov, kterého tímto pasuji na nej záporáka v tomto žánru, ale zároveň velkou poklonu Paulu Ritterovi, který ho zahrál dokonale. Seriál si celou dobu udržel naprosto strhující atmosféru ve všech směrech a právem mu patří post JEDNIČKY. ()

Reklama

Ivo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ufffff ....Proti tomu teď vypadá většina ostatních filmů jen jako veselé pohádky a taškařice ... závěr díla a člověk přikován nedýchá .... a k tomu ještě při návratu do reality ten náš stbácký pohrobek na českém reaktoru ...(jen ten název není úplně přesně přepsaný z azbuky: Вечная память = Vechnaya Pamyat, ne Vichnaya ...) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc pěkná pocta Legasovovi i ostatním vědcům a současně srozumitelné vysvětlení, co se opravdu stalo. Původně se mi postava Khomyukové, která měla představovat desítky ostatních vědců, vůbec nelíbila. Bral jsem ji spíš jako figuru, která reprezentovala ten americký náhled na věc, která moralizovala v režimu, ve kterém svoboda slova nemá své místo. Ale nakonec se ukázalo, že reprezentovala vědce, kteří podpořili Legasova, aby nesešel z cesty pravdy. Poslední epizoda nebyla napínavá, ani emocionálně vyhrocená, nebo absurdní jako ty předchozí...byla moralizující v tom dobrém slova smyslu a dala událostem v Černobylu širší kontext. Parádní tečka. Mazin dokázal svou fascinaci přetavit v drama, které napsal život...co už silnějšího by jste chtěli? A učinil tak bez příkras a zbytečného vylepšování. Místní hodnocení odráží jak moc dnes divák ocení opravdový a pravdivý příběh. ()

afrikovsky 

všechny recenze uživatele

Ráno jsem to vzhledl v buse do práce a říkál jsme si, že už tak kvalitní serial nemůže být lepší. A voni tvůrci nám to poslali v plné síle až na konci a pak jsme nějak přepnul ..pak jak bych byl tak 4 -5. hodin mimo realitu a s nikým jsme nemluvit. Spadla na mě depka ... prvně ze způsobu jak byl díl natočen. Klidně můžu říct, že za poslední 5-10.let jsme na nic lepšího nekoukál a možna vůbec nikdy. Dokonále scený s tou komunistickou depresí nemají chybu posílají nám jednu důležitou zprávu.. UŽ NIKDY VÍCE KOMUNISTY A RUSKO....ještě teď v 16:14 mě z toho mrazí. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Jedna ze scén, která se má odehrávat v Moskvě, je natočena v Kyjevě. (jakubweber)
  • Profesor Valerij Legasov (Jared Harris) počas súdneho procesu povie, že černobyľský reaktor 4 sa stal jadrovou bombou. Toto tvrdenie je značne zavádzajúce, keďže nie je možné, aby v jadrovom reaktore nastal jadrový výbuch. (koba)
  • Když je Valerij Legasov (Jared Harris) po své soudní výpovědi odveden do prázdné místnosti, velice opatrně se rozhlédne a podívá se i za otevřené dveře. KGB totiž na toto místo ráda umisťovala popravčí, aby vězně zezadu zastřelili. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno