Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nastáva deň súdu, ktorý má jednoduchú úlohu. Nájsť hrdinu černobyľského príbehu a jeho vinníkov. Hlavnými svedkami pred súdom sú Valery Legasov, Boris Shcherbina a Ulan Khomyuk. (Aktuality.sk)

Recenze (138)

Kinison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždy se bojím závěrečného dílu seriálu. Zůstává po něm obvykle jen nenaplněné očekávání, neuzavření otázek, prázdno, pustota a zklamání. Tady ne. Toto byl Závěr. Ne tolik Akční, ale Naplněný a Uzavřený. I díky němu dávám celému seriálu plný počet hvězd. Málokdy mě který seriál donutil si po každém díle dát panáka a cigáro. A pak ještě jednou. Na uklidnění. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To nejlepší nakonec! Rozuzlení detektivního pátrání, při němž Legolasov ve svém brilantním závěrečném proslovu zkombinuje usvědčující metody Hercula Poirota a zapálený projev Honzy Zemana ze Štvanice, by snad muselo strhnout i členy politbyra. Kdyby na úplný konec dali těch pár minut, kterými celý seriál začíná, bylo by to možná nejvíce zdrcující finále ever. 95 % ()

Reklama

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No do prdele! Po celou dobu týhle epizody jsem měla husinu. Zážitek z tohohle seriálu je nepopsatelnej. Řekla bych, že doufám v druhou sérii, ale to radši, ze zřejmých důvodů ne. Co víc k tomu říct, naprosto skvělej jedinečnej zážitek, tady bylo všechno perfektní. Něco takovýho se povede jednou za deset let. Myslím, že nakonec jenom dodám - viděla jsem už 3x a jdu se mrknout po čtvrtý a pořád je to zážitek jako naprvní zhlédnutí. Doporučuju všema 17 prsty. ;) Hodnocení: 15000 rentgenů/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na závěrečné epizodě mě nejvíce zaujaly dvě záležitosti. 1) Velice se mi líbila rekonstrukce možných událostí před samotnou explozí, ta byla zpracována výborně a velice mě bavila. 2) Nadchl mě soudruh Legasov, díky jehož podrobnému vysvětlení jsem i já pochopil fungování jaderného reaktoru i důvod výbuchu reaktoru RBMK. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc pěkná pocta Legasovovi i ostatním vědcům a současně srozumitelné vysvětlení, co se opravdu stalo. Původně se mi postava Khomyukové, která měla představovat desítky ostatních vědců, vůbec nelíbila. Bral jsem ji spíš jako figuru, která reprezentovala ten americký náhled na věc, která moralizovala v režimu, ve kterém svoboda slova nemá své místo. Ale nakonec se ukázalo, že reprezentovala vědce, kteří podpořili Legasova, aby nesešel z cesty pravdy. Poslední epizoda nebyla napínavá, ani emocionálně vyhrocená, nebo absurdní jako ty předchozí...byla moralizující v tom dobrém slova smyslu a dala událostem v Černobylu širší kontext. Parádní tečka. Mazin dokázal svou fascinaci přetavit v drama, které napsal život...co už silnějšího by jste chtěli? A učinil tak bez příkras a zbytečného vylepšování. Místní hodnocení odráží jak moc dnes divák ocení opravdový a pravdivý příběh. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Jedna ze scén, která se má odehrávat v Moskvě, je natočena v Kyjevě. (jakubweber)
  • Když je Valerij Legasov (Jared Harris) po své soudní výpovědi odveden do prázdné místnosti, velice opatrně se rozhlédne a podívá se i za otevřené dveře. KGB totiž na toto místo ráda umisťovala popravčí, aby vězně zezadu zastřelili. (vojtaruzek)
  • Profesor Valerij Legasov (Jared Harris) počas súdneho procesu povie, že černobyľský reaktor 4 sa stal jadrovou bombou. Toto tvrdenie je značne zavádzajúce, keďže nie je možné, aby v jadrovom reaktore nastal jadrový výbuch. (koba)

Reklama

Reklama