Reklama

Reklama

VOD (1)

Neposlušný princ Hal nastoupí po otcově smrti na anglický trůn a musí zvládat palácové intriky, zděděnou válku a celkový chaos. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (525)

Ant 

všechny recenze uživatele

S každou minutou lepší a lepší, protože si začnete uvědomovat, že ten film stojí právě na tom, že si na nic nahraje. Pomalu spěje ke konci, který vás zničí jedinou konverzací (pokud si nepamatujete přesnou historii Henryho V). Vynikající režie a komorní, ale o to silnější hudba. Nejvíce mě ale dostal Chalamet, který mě zatím v každé roli iritoval, ale tady snad podal nejlepší výkon, jaký jsem za rok 2019 viděla. Neskutečně vyspělý a emočně doladěný k dokonalosti. Opět škoda, že takovou věc člověk nemůže vidět v kině... ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

V kontexte dnes videného filmu Posledný súboj (ktorý nebudem hodnotiť) treba o to viac oceniť tento nenápadný klenot. Je neskutočne ťažké zobraziť verne atmosféru 15. storočia, ktoré podľa francúzskeho historika Philippa Ariésa bolo fascinované a posadnuté smrťou tak, ako už žiadna iná doba. Prejavilo sa to napríklad na ilustráciách ku Knihe hodín z Rohanu alebo na maľbe tancujúcej smrti zo steny parížskeho Cintorína neviniatok. Tento film vo svojich detailoch diváka prenesie do tejto zvláštnej doby a ja pre zmenu v príhodnú chvíľu tento film prenesiem do svojej TOP 10. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že ma The King dosť prekvapil. Čakal som, že dostanem fajn historickú výpravu, zopár bitiek a veľa kecov, ktoré ma budú nudiť. Nuž opak je pravdou. Fajn výpravu aj viac ako zopár bitiek som dostal (došlo aj na moje obľúbené katapulty) a dialógy sa mi tak fajn počúvali (prevažne o vojnovej taktike), že ma The King skoro úplne pohltil. Veľkú zásluhu ma na tom aj pre mňa neznámy Timothée Chalamet a jeho perfektne stvárnenie postavy kráľa, ktorý podedil po otcovi nielen trón, ale aj vojnu. Obľúbený soundtrack: Antiphon. 85% - 4* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Arkapaw občas vykouzlí čarokrásný záběr (noční střelba trebuchetem) a Edgerton si užívá pěkně napsanou mentorskou roli na své zavalité tělo, nicméně tím jsou chvalozpěvy na Michôdova naivního Jindru u konce. Ta toxicita mužského světa, břemeno vládnutí mezi mlýnskými kameny zájmů a touha obklopit se oddanými s vědomím, že „král nemá přátele, má jen přívržence, nebo nepřátele“ nemají dost síly přesvědčit a otevření královských očí dcerou Deppa tomu nasadí korunu. Historické nepřesnosti zašlapané do bahna tvůrčími záměry si už člověk zvykl tolerovat, horší je to u filmů s těmito ambicemi u černobílosti postav (prohnilý zástupce církve, žabožrouti rochnící se v morálním úpadku). Srovnávat to s Kurzelem, protože Shakespeare, Albion, Arkapaw, bláto a krev? Nejde to. Jeho Macbeth měl vizi, tady ta snaha o to být jiný skončila nijakostí. A stavět výkon Štáfka Chalameta na úroveň Fassbendera je stejně troufalé, jako si myslet, že Pattinsonův dauphin prožije Vánoce na blátě.. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Kudos Netflixu, že konečně natočil film o anglickém králi, kterému se dá fandit. Musím přiznat, že před filmem jsem se bál, že se na mě řítí další artovej Macbeth, jenže ono je to nakonec opravdu mnohem méně povrchní a mnohem víc až na dřeň. Špína je špína, lháři jsou lháři, krev je krev a během těch necelých dvou a půl hodin tady umře mnohem víc lidí, než byste od komorní kostýmní konverzačky čekali. Největším trumfem je ale Timothée Chalamet, který si to dává tak moc, že si snad konečně dám tu jeho romantiku s ovocem. Především už se ale nemůžu dočkat Duny a všech dalších rolí, kterých se ještě v budoucnu tenhle extrémně talentovanej a neskutečně uhrančivej sympaťák chopí. Nečekaně nadšených 8/10. (: ()

Galerie (6)

Zajímavosti (21)

  • Scéna, kde chce Dauphin (Robert Pattinson) bojovať s Halom (Timothée Chalamet), ale nedokáže súvisle stáť na nohách kvôli kĺzajúcemu blatu a svojej zbroji, bola natočená priamo s Robertom Pattinsonom. Pattinson trval na tom, že chce scénu zahrať on sám. Síce vznikla rovnaká scéna aj s kaskadérom, tá s Pattinsonom sa však ukázala ako lepšia, a bola použitá vo filme. (Wargoo)
  • Angličtina Dauphina (Robert Pattinson) s až priveľkým francúzskym akcentom bola úmyselná provokácia a urážka tohto jazyka pred zrakom kráľa Henryho (Timothée Chalamet). Samotný režisér David Michôd chcel od Pattinsona, aby bol Dauphin v jeho podaní enormne nesympatický, a vedel, že sa tejto úlohy Pattinson zhostí bravúrne. (Wargoo)
  • Timothée Chalamet a ostatní herci strávili niekoľko týždňov trénovaním jazdy na koni a súboje s mečom. (Game90)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama