Reklama

Reklama

VOD (1)

Agentka FBI je zatažena do vyšetřování kolegy ohledně nadpřirozena. (Disney+)

Recenze (84)

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byla to paráda, zopakovat si po téměř dvaceti letech první setkání Muldera se Sculyovou. Už tady jsou všechny ingredience, které ze seriálu udělaly fenomém. Záhady, konspirace, napětí, Mulderovy hlášky, dokonalá chemie mezi oběma, jiskření mezi jejich přístupy, neuvěřitelně nakažlivá atmosféra, netelevizní přístup. A především šlo o pátrání, odhalování záhady. Tedy to, co bylo základem seriálu, ale bylo postupně zabito překombinovanou a ke konci už trapnou a nechtěně komickou vládní supermegakonspiraci. Ještě tomu sice k dokonalosti chybí vypilovat některé stavební kameny, ale to je detail, kterého bych si možná bez znalosti toho, co bude následovat ani nevšiml. ()

anli 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní díl první řady velmi úspěšného seriálu,který se nebojím označit jako seriálový fenomén.Poprvé se divák setkává se dvěma zvláštními agenty FBI,jejichž herečtí představitelé jsou neokoukaní,velmi sympatičtí a každý z nich přemýšlí úplně jinak.A protože vyšetřují dosud neobjasněné případy a nadpřirozené jevy,tedy tzv." Akta X",jde tím pádem o kombinaci mysteriózna a sci-fi.A byla to trefa do černého.Pilotní díl ukazál,na co se mohou diváci těšit a jak se budou kochat hustou atmosférou,vynikajícími nápady a jiskření mezi oběma hlavními hrdiny.Perfektní a napínavý scénář,precizní režie a na televizní poměry skvělé vizuální zpracování,včetně kamery a hudby.Scénárista Chris Carter předhodil divákům něco,co dosud neměli možnost na televizních obrazovkách vídat a způsobil tím jednak masovou sledovanost tohoto skvělého seriálu a jednak nebývalý zájem o nadpřirozené jevy.Pilotní díl je perfektním příkladem toho,jak má takový pilot vypadat a bez problémů strčí do kapsy většinu thrillerů,které míří na plátna kin.První případ Muldera se Scullyovou to má u mě za jasných 100% a pravda je opravdu tam někde venku. ()

Reklama

WScully 

všechny recenze uživatele

Temná a tíživá pilotní epizoda pozdějšího seriálového kultu. Pilotní epizoda je jednou z nejlepších epizod seriálu právě pro svou tíživou a temnou atmosféru, pro prvotní seznámení s později velmi populárními seriálovými hrdiny a pro svůj zápal nalézt pravdu, která je tam venku. Již pilotní epizoda poukazuje na směr, kterým se The X-Files budou ubírat, nebude se totiž jednat o detektivku opředenou mysteriosním oparem, která však má čistě vědecké vysvětlení, nýbrž o skutečné řešení případů odehrávajících se mezi nebem a zemí... Povinnost pro každého, kdo jen trochu pochybuje o pravdě, která je nám servírována každý den médii... Navíc si divák užije výtečně vygradovanou atmosféru strachu s výbornými hlavními představiteli. Samé superlativy. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je pochopitelné, že úvod kultového seriálu ani zďaleka nemôže patriť k jeho vrcholným dielom. Ešte to skrátka nie je ono a predsadzovať názor, že aj s odstupom toľkých rokov ide o nezabudnuteľný zážitok je asi tak krátkozraké, ako ako tvrdiť, že prvé dve série su tým najlepším, čo Akty X ponúkajú. Trochu menej nostalgie, prosím, skutočnú kvalitu priniesli Akty X až neskôr. To netvrdím ako fanúšik, čo ma napozerané všetky diely od A po Z ale ako osoba nezaťažená nostalgiou. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď sa to u nás objavilo, tak som si myslel, že lepší seriál ani neexistuje. Mulder a Scullyová boli dvojka, ako sa patrí. Do konca piatej série to bola paráda, vrátane filmu. Šiesta a siedma séria už šla dole vodou. Výborné oživenie v ôsmej a deviatej sérii. Robert Patrick bol oproti Mulderovi ťažký drsňák. A ostatné postavy ako Muž s cigaretou, Skinner, Krycek, Deepthroat boli vždy vítanou vzpruhou. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Prvý diel sledovalo 12 miliónov divákov. (kacer4)
  • Stejná řeč, kterou měla Scullyová (Gillian Anderson) na Akademii FBI ve scéně vystřižené z této epizody, byla téměř doslovně použita později v epizodě Nespavost (1994). (Kubaaa97)
  • Když Scullyová (Gillian Anderson) poprvé vstoupí do Mulderovy (David Duchovny) kanceláře a dívá se na zeď, můžeme si všimnout, že plakát „I Want to Believe“ lze vidět celý. V dalším záběru, kdy Scullyová prochází kolem plakátu, je již částečně skrytý za papíry, které jsou před ním naskládané. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama