Reklama

Reklama

Morbius

  • USA Morbius (více)
Trailer 3

Na stříbrné plátno přichází jeden z nejpodmanivějších a nerozporuplnějších hrdinů filmového světa značky Marvel, jehož představitelem je Oscarem oceněný Jared Leto, který se ve snímku mění v charismatického antihrdinu Michaela Morbiuse. Doktor Morbius trpí vzácnou a smrtelnou krevní chorobou. S úmyslem zachránit druhé, kterým hrozí stejný osud, se Michael rozhodne k zoufale riskantnímu činu. Zdánlivý úspěch přinese lék, který je však dost možná nebezpečnější než sama smrtelná choroba, neboť promění léčitele v lovce. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (450)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

I am Manbat! Jared Leto v podivné variaci na tuctového spidermanovského padoucha & neznámého batmanovskeho padoucha vyloženě tápe. Nesmyslná rozhodnutí, nejasné motivace i pochybná pravidla fungování celého toho nově budovaného vesmíru jsou k pláči. Blboučký scénář navíc zabíjí i potenciálně zajímavé příběhové linie a slušně nastřelený vztah hrdina a zaporák je zničen téměř diletantsky. Očividně brutálně prostříhaný závěr s Keatonem naznačuje, že je Morbius pro náctileté a moc nepřemýšlející konzumenty. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Reakce automaticky naladěné do podoby přehnaného hejtu, kdy se jeden uživatel přes druhého předhání, kdo film důvtipněji setře. Je to nutné? Morbius je sice celkem tuctový a příběhově velmi jednoduchý origin, ale rozhodně ani zdaleka ne tak špatný, jak napovídá hodnocení. Jared Leto je úplně v pohodě, jeho proměny zábavné a temný vizuál je od běžných MCU barviček příjemně svěží. Souboje mi trochu připomínaly ty ze třetího InFamous, hudba zase nolanovského Batmana. Nic moc nového do žánru film nepřináší, ostatně to už dneska málokterá marvelovka, ale bavilo mě to. ()

Reklama

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 35% | Takhle fakt ne. Sony jen potvrzuje svoji pozici nejhoršího producenta velkých komiksových blockbusterů, protože jestli takhle chce vybudovat ten svůj anti-hero spiderverse, zajímalo by mě pro koho to bude, protože pro mě určitě ne. Stejně ubohé a neoriginální jako ten rádoby meta vtípek "I am Venom". ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Upřímně – čekal snad někdo, že Morbius bude dobrý film? Trailery nic takového nenaznačovaly a po tom, jak dopadl Venom, není od věci být obezřetný, když dojde na komiksovky čistě od Sony. Takže mluvit o zklamání by moc smysl nedávalo. Je to přesně tak mizerné, jak asi většina z nás čekala. Podobně jako Venom působí Morbius jako komiksovka z dob, kdy v kinech blbnul Ben Affleck jako Daredevil a Nicolas Cage jako Ghost Rider. Prostinká zábava s jednoduchým příběhem, reálně asi šesti postavami, bez překvapení, bez nápadů a bez ničeho, co by stálo za pozornost. Leto navíc není Hardy a i když tu nic regulérně nekazí, jeho Morbius jednoduše není zajímavá postava, za což ovšem můžou spíš scenáristé, kteří občas zkusí nakousnout nějaká atraktivní témata, antihrdinství a potenciálně zajímavý vztah hlavního hrdiny a zloducha. Ale ve výsledku na to všechno kašlou a servírují znuděně odvyprávěnou podívanou, která reálně nemá co nabídnout. A když se na konci začne pokoušet o jakýsi větší příběhový záběr, tak to stejně nefunguje. Jo a ty upírské ksichty jsou dost hnusné. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa verí, že tu scenár písali ľudské bytosti (dokonca dve), pretože presne takto si predstavujem fungovanie nejakého základného programu pre vytvorenie komiksového príbehu v základnom móde. Spočiatku to nevyzerá vôbec zle, problémy prichádzajú vtedy, keď zisťujeme, že tu nie je žiaden poriadny konflikt, niet čo zachraňovať, o čo/koho bojovať. Ono sa to ale tvári, že to tak je. Kto nájde vo filme aspoň jeden originálny prvok, tak by mohol vyskúšať vytvoriť aj perpetuum mobile, nebolo by to o nič ťažšie. Leta hejtovať netreba, myslím, že je omnoho menej otravný ako Morbius, než Joker. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Postava Morbia se také objevila v bonusech na DVD k filmu Blade (1998) mezi alternativními konci. (ČSFD)
  • Michael Morbius (Jared Leto) se za účelem provedení „upířího“ experimentu plaví na nákladní lodi jménem Murnau. Jedná se o odkaz na německého režiséra Friedricha Wilhelma Murnaua, tvůrce Upíra Nosferatu (1922). V době uvedení Morbiuse již sto let starý snímek je jedním ze zásadních zástupců německého expresionismu v kinematografii a zároveň jedním z nejikoničtějších filmů s upíří tematikou. (Stanislaus)
  • Ve 2. traileru hraje remix na píseň „People Are Strange“ od The Doors. (Knowho)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama