Reklama

Reklama

Odhalení

(seriál)
  • USA The Act
Trailer

Epizody(8)

Obsahy(1)

Antologický seriál "Odhalení" vypráví zarážející kriminální příběhy inspirované skutečnými událostmi, které jsou bizarnější než jakákoli fikce. První řada sleduje Gypsy Blanchardovou, dívku, která se snaží vymanit z toxického vztahu se svou přehnaně ochranitelskou matkou. Její touha po nezávislosti otevře Pandořinu skřínku ukrývající děsivá tajemství, která nakonec vedou k vraždě. Co když vám člověk, který vás podle svých slov miluje víc než cokoli jiného na světě, ve skutečnosti ubližuje? Právě to se stalo Gypsy Rose Blanchardové, mladé ženě z Missouri. Jako dítě vyrůstala v domnění, že trpí závažnou formou rakoviny, svalové dystrofie, epilepsie a dalších nemocí. Její matka Dee Dee zasvětila svůj život tomu, aby o ni mohla pečovat. Pak ale Gypsy Rose odhalila šokující pravdu. Ukázalo se, že nikdy nebyla nemocná... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

The Act je ve výsledku důležitý. Je to nějaký hraný otisk skutečné události, která dokáže věrohodně a pravdivě popsat nějakou situaci a událost, zpopularizovat syndrom, upozornit na něj a tak dále. O pár let starší dokument je další faktor. Ale přestává to být můj šálek čaje. Jde zde totiž o to, že postavy když na to přijde se chovají jako smyslu zbavení a prokazuje se jejich debilita. Genialita hraní Arquette, kterou by už podruhé člověk nejraději praštil do obličeje mluví za její skvělé herectví za vše. Poté už se na to nabalí jenom prostě tupá rozhodnutí pubertálních (ať už) Američanů (nebo neAmeričanů) a já rostu. To je ale jiná věc. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Asi budu jedna z mála, která není z minisérie přehnaně nadšená. Jasně, na zajímavosti přidává "based on true story", ale podle toho se film hodnotit rozhodně nedá. Scénář by snesl lehké seškrtání. Příběh se místy až nudně vleče a zbytečně rozebírá nezajímavé věci okolo (např. sousedky). Joey King byla nesnesitelně ukňouraná a místy přehnaně přehrávala. Postava matky, kterou si zahrála Patricia Arquette, mi přišla podstatně zajímavější, ale nedostala na můj vkus mnoho prostoru. Netuším, nakolik bylo vyprávění reálné a co vše se do děje přidalo, ale chápu, že samotný skutečný příběh je natolik bizár, že i v televizi působí hodně přitažený za vlasy. Příjemné béčko, doporučuji pokud se zajímáte o krimi seriály. ()

Reklama

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľné herecké výkony (všetci traja - mama, dcéra a dement si zaslúžia Glóbus !), fantastická neokukaná kamera, emotívne jednotlivé scény a príbeh... ten je snáď možný len v trUmpSA ! 5***** PS: musím vyzdvihnúť miestami priam dokonalú kameru, kedy nám vlastne neponúka priamy obraz toho, čo by sme štandardne mali vidieť, ale skôr "naznačuje". 83,302% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příběh tak neuvěřitelný, že se opravdu mohl stát jen v Americe. Film s tak zvráceným příběhem, že by ho nevymysleli, ani ti nejšílenější scénáristé, ale sám život. Herecky i režijně prakticky dokonalý seriál, který překvapivě obhájí i skoro 7 hodinovou stopáž, přestože to vypadá, že se vše potřebné řekne v těch prvních. Dramaturgicky velice dobře vystavěné, kdy se spoustu důležitých informací dozvíte až v posledních dílech a nevíte, zda máte hrdiny nenávidět, nebo litovat. Je trochu těžší do seriálu proniknout, ale pokud se do zobrazeného světa odvážíte, odmění se Vám hutným seriálem, ze kterého Vám nebude nejlépe, ale užijete si produkčně vynikající dílo ve všech ohledech. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Tohle se vážně stalo? A ani ne příliš dávno. Při téhle představě mě mrazí. Samotný příběh je velmi šokující a hned v úvodní části se divák dozví, jakým směrem se to bude zřejmě vyvíjet. Dalších sedm dílů? A o čem to bude? Nakonec všechny díly ubíhají svižně a nuda nepřichází. Klobouk dolů před Patricií Arquette, ten šílený hlas mi bude v uších znít ještě hodně dlouho. Opravdu výborně zahrané. Joey King nahodila taky laťku celkem vysoko. Její hlásek zněl přesně podle originálu.Ale ten příběh, ten teda nemá obdoby a hodně z něho mrazí. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (43)

  • Názov tejto epizódy po francúzsky znamená "dom dobrých snov". (Pat.Ko)
  • Dve postavy boli oblečené ako Wolverine, je to postava zo série X-Men (2000). (Pat.Ko)

Související novinky

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

24.11.2023

V roce 1962 vznikl dnes již klasický americký thriller Mys hrůzy podle předlohy „The Executioners“ spisovatele Johna D. MacDonalda z roku 1957 (u nás vydané pod titulem „Mys strachu“). V příběhu o… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama