Reklama

Reklama

Lupiči paní domácí

  • USA The Ladykillers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoho poklidného dne zazvoní profesor Dorr u dveří černošské vdovy, Marvy Munsonové. Ta až na kocoura žije úplně osaměle a vyznačuje se přísnou zbožností. Ve svém domě pronajímá pokoj. Toho využije jižanský gentleman s květnatou mluvou Dorr a kromě jedné místnosti si pronajme také sklep. Prý aby zde mohl provozovat zkoušky své kapely, hrající historickou renesanční hudbu. Ve skutečnosti je to zástěrka a profesor spolu s partou zlodějských "expertů" kopou ze sklepa tajnou chodbu do blízkého kasina. Jenže paní Marva na to přijde, a to až poté, co je loupež přes všechny počáteční průšvihy úspěšně dokončena. Nutí profesora, aby peníze vrátil a všichni se obrátili na víru, nebo že je udá na policii. A tak profesor rozhodne, že je třeba s paní Marvou skoncovat. Dokážou zloději sprovodit stařenku ze světa? A kdo nakonec shrábne všechny uloupené peníze? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (423)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Carter Burwell: 1. Come, Let Us Go Back To God - The Soul Stirrers ,2. Trouble Of This World (Coming Home) - Nappy Roots ,3. Let Your Light Shine On Me - The Venice Four With Rose Stone And The Abbot Ki\ ,4. Another Day, Another Dollar - Nappy Roots ,5. Jesus I'll Never Forget - The Soul Stirrers ,6. Trouble In, Trouble Out - Nappy Roots ,7. Trouble Of This World - Bill Landford & The Landfordaires ,8. Come, Let Us Go Back To God - Donnie Mc Clurkin ,9. Weeping Mary - Rosewell Sacred Harp Quartet ,10. Sinners - Little Brother ,11. Troubled, Lord I'm Troubled - Bill Landford & The Landfordaires ,12. You Can't Hurry God - Donnie Mc Clurkin ,13. Any Day Now - The Soul Stirrers ,14. Trouble Of This World - Rose Stone With The Venice Four And The Abbot Kinney\ ,15. A Christian's Plea - Claude Jeter And The Swan Silvertones ,16. Let Your Light Shine On Me - Blind Willie Johnson ,17. Let The Light From The Lighthouse Shine On Me - The Venice Four With Rose St\ ,18. Yes - The Abbot Kinney Lighthouse Choir featuring Kristle Murden , ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Docela slusny remake stare klasiky, ale chybi mu stava i to typicke kouzlo predeslych coenovek je zde jen v malych davkach (obraz Otara je stary, ale vyborny gag). Kazdopadne Hanks predvadi opetne bezchybny vykon a i jinymi kritizovany Wayans dobre zapadal do celeho pribehu. Kazdopadne asi nejslabsi Coenovka vubec, spis tak na 3,5 diky finalni scene na moste ;) ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Lupiči paní domácí... to je především vypečená nestandartní rolička pro pana Hankse, jehož úlisného, E.A. Poeem až úchylně posedlého profesora klasických jazyků, si určitě jako já zamilujete. Zbytek je příjemná zábava, kvalitní situační humor, vycházející z roztomile různorodé zlodějské bandy (mlčenlivý čínský veterán, klasický "nigga", tupounský hráč amerického fotbalu, kazisvětský odborník přes výbušniny atd.) Zábavné, rozhodně neurazí. 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa Coenom podarilo. Skvelá komédia, kde sa strieda milý, distingvovaný a inteligentný humor s trochu buranským chovaním sa niektorých hlavných postáv a to všetko je poprepletané vtipnými hláškami. Výsledkom je výborná zábava. Tiež ide o jedinečnú možnosť vidieť T. Hanksa stvárňovať pre neho pomerne neobvyklú postavu - záporáka. A to teda riadne slizkého :) Ale zvládol ju ľavou zadnou, skvelý herec, pre ktorého je akákoľvek rola brnkačka. Nemôžem zabudnúť ani na starú pani, nepoznám ju, ale bola famózna :) Snímok ako stvorený na relax a zlepšenie nálady. 80/100 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Spočiatku vyzerajú The Ladykillers celkom slubne, no postupne Coenovcom dochádza energia. Vypointované vtipy nie sú tak efektné ako by chceli a keďže na nich stoja prakticky všetky kľúčové zvraty vrátane toho finálneho, film poskakuje na jednej nohe až do záverečných titulkov. Extra pochvalu si zaslúžia iba Tom Hanks so starou pani. Tá bola tiež výborná. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Film je prvním dílem bratrů Coenových, ve kterém společně režírují a produkují. Obyčejně si totiž tyto úlohy podělují – Joel režíruje a Ethan produkuje. (imro)
  • V úvodu filmu, kdy si paní Munsonová (Irma P. Hall) stěžuje v kanceláři šerifa na hlasitou hudbu, opakuje při zdůvodnění rozhorčení text skladby „I Left My Wallet in El Segundo“ od kapely A Tribe Called Quest. (K.I.N.G.)
  • Tom Hanks při poslední scéně na mostě vytáhne pistoli, kterou bratři Coenové použili ve své prvotině Zbytečná Krutost. (Bachy)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama