Reklama

Reklama

Lupiči paní domácí

  • USA The Ladykillers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoho poklidného dne zazvoní profesor Dorr u dveří černošské vdovy, Marvy Munsonové. Ta až na kocoura žije úplně osaměle a vyznačuje se přísnou zbožností. Ve svém domě pronajímá pokoj. Toho využije jižanský gentleman s květnatou mluvou Dorr a kromě jedné místnosti si pronajme také sklep. Prý aby zde mohl provozovat zkoušky své kapely, hrající historickou renesanční hudbu. Ve skutečnosti je to zástěrka a profesor spolu s partou zlodějských "expertů" kopou ze sklepa tajnou chodbu do blízkého kasina. Jenže paní Marva na to přijde, a to až poté, co je loupež přes všechny počáteční průšvihy úspěšně dokončena. Nutí profesora, aby peníze vrátil a všichni se obrátili na víru, nebo že je udá na policii. A tak profesor rozhodne, že je třeba s paní Marvou skoncovat. Dokážou zloději sprovodit stařenku ze světa? A kdo nakonec shrábne všechny uloupené peníze? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (423)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který ač mnohdy sklouzává ke všem možným klišé, nakonec z nich většinou krásně vybruslí a i přes svojí obrovskou předvídatelnost (nejen děje, ale občas i dialogů) má něco do sebe a to, jak skončí banda lupičů je skvělý nápad. Navíc Tom Hanks opět ukazuje, že patří mezi hereckou elitu a je místy ve filmu téměř k nepoznání (v tom nejlepším slova smyslu). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Černá komedie a to v obou významech tohoto slovního spojení bří Coenů je příjemným zpestřením nedělního odpoledne, kdy nemáte nic na práci a chcete se inteligentně a lehce pobavit, herecký koncert "jiného" Toma Hankse, špetka dnes tak oblíbeného fekálního humoru a velký kopec černého humoru ryzí kvality, především poslední půlhodinka stojí za to... ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Coeny mám rád, patří k mým nejoblíbenějším režisérům, jenže tohle jim nějak nesedlo a výsledkem byl z mého pohledu nejslabší snímek jejich filmografie. Zřetelně slabší, než původní verze. Jejich postavy jsou tentokrát jen povrchními figurkami a nezachrání to ani Tom Hanks v hlavní roli. Největší slabinou je obecně scénář, kvalita dialogů je neuspokojivá a komedii zkrátka chybí humor. Celkový dojem 45 %. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se těchhle Coenů bál, protože takové Bratříčku, kde jsi mě vůbec nezaujalo a čekal jsem, že tohle bude ještě o stupeň níž. Místo toho ale musím uznat, že si i na své poměry překvapivě uvolněnou komedii střihli na výbornou. Teda ne na výbornou oproti jejich nejlepším kouskům, ale rozhodně oproti jiným uvolněným komediím. A oslizlý Hanks je rozhodně obsazen velmi dobře. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

S "Coenama" mám v jejich posledních filmech trošku problém, proto jsem od "Ladykillers" moc nečekal. Ale když do hlavní role obsadili mýho největšího oblíbence, tak zvědavost zvítězila. A udělal jsem dobře. Film nezapře charakteristický rukopis tvůrců, Tom Hanks je neuvěřitelně "jiný" než obvykle a já se skvěle bavil. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Irma během filmu prohlásí, že pravidelně podporuje Univerzitu Boba Jonese, kterou označuje jako dobrou katolickou univerzitu. Ve skutečnosti je to radikální pravicová škola, která odmítala černošské studenty až do 70. let minulého století, a do roku 2000 zakazovala zamilovaným párům otevřeně randit během vyučování. (imro)
  • Tom Hanks se záměrně nepodíval na původní verzi z roku 1955, aby nebyl ničím ovlivněn. (Karlos80)
  • První skladba, kterou hraje skupina prof. Dorra je "Boccheriniho minuett", tedy stejný kus, jako hráli v původním fimu. (imro)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno