Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Legenda o hraběti Drákulovi ožívá v novém vyprávění, které detailně rozvádí upírovy krvavé zločiny – a prozrazuje jeho zranitelná místa. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Když už výjimečně jednou za uherák zkouknu nějaký seriál, hodnotím ho vcelku a ne po jednotlivých dílech. Ale tady je separátní hodnocení na místě, protože: 1.díl ***** (záživné a svěží, i když hodně volné zpracování transylvánské části Stokerova příběhu, sestra Van Helsing (sic) je sexy, oravské exteriéry potěšily, velká spokojenost) 2.díl *** až **** (atmosféra na vymírající lodi je stále příjemně temná a závěr vzbudí překvapenou zvědavost, ovšem trochu nakrkne křečovitá multirasovost a scénář je už "nenápadně" směrovaný na popkulturní diváctvo) 3.díl ** (přenesení do současnosti by vůbec nevadilo, naopak, děj je ovšem nabušený WTF momenty, podbízivost popkulturnímu obecenstvu je bezostyšná, všemi (i teploušem) milovaná a obdivovaná "krásná" Lucy je šeredná a totálně vypatlaná polonegerská polokurva, melodramatické rozuzlení s Draculou a prapraneteří nebo kým Van Helsingovou dost pitomé a pevně doufám, že závěrečný obraz odkazující na známou fotku Johna & Yoko nenaznačuje nějaké další pokračování. ()

soviczka 

všechny recenze uživatele

První díl super. Velmi dobře natočený, s hrabětem už dlouho nebyla taková zábava. Druhý díl nuda a jeho konec, který měl diváka zřejmě šokovat a nalákat na díl poslední, mi přivodil pouze nechtěný záchvat smíchu... Třetí díl jsem po 15 minutách vzdala, protože jsem už dlouho neviděla takovou kokotinu. Btw je dnešní doba vážně tak zoufalá, že je nezbytně nutné všechno genderově, rasově a vůbec tak nějak po všech stránkách vyvážit? Opravdu by se našla žena, které by vadil Van Helsing muž? Kolik asi bylo v historii v klášterech jeptišek asiatek? A svobodných černochů... Eee... Pardon... Afroevropanů, kteří žili v homosexuálním partnerském vztahu? Dracula je fikce a ne zbožné přání všech minorit. To by se Bram Stoker nestačil divit. Už s tím jděte fakt někam... ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Mám z toho hrozně schizofrenní pocit, protože je to Moffat se všemi svými klady i zápory... Má to fajn nápady, občas výživné dialogy. Sestra/doktorka Hellsingová je k sežrání (takový nepřiznaný Dr.Who.. stejně jako je celá tahle minisérie nepřiznaným Dr.Whoovským speciálem z paralelního vesmíru), Pak to ale Moffat zase jednou, ve zdání své geniality, překombinovává aby z toho sem tam vylezl nějaký cool twist, který ale s předstihem prokoukne každý kdo už pár moffaťáren nakoukal. Bang mi sednul do role teprve až ve třetím díle. Papírem šustící fóry vyšly v cca 50% ....Popravdě mě to více sralo než bavilo, ale občas tam z toho hemžení nesourodých nápadů vyskočilo něco trefného, nebo sympatického, takže dejmetomu průměr. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Nová seriálova miniseria roku 2020, ktorá nenadviazala a neočarila ako minuloročný Chernobyl od hbo. Dlhé epizody nevadili. Hlavný herec sa do draculy hodil a bol výborný. Tu trafili tvorcovia od netflixu dobre, lepšie ako vo witcherovi. Lokality točene na Slovensku potešili. Ale posledná časť bola ozaj najslabšia. Aj tak sa mi ale tento počin od netflixu páčil, aj keď, tie mníšky a lgbt van halsingová bola odveci. Možno sa dočkáme aj frankensteina alebo vlkolaka. 4* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Seriál „Dracula“ je hodně rozpolcený. Má svoje světlé momenty, kdy první díl je rozhodně tím nejsvětlejší. Skvělé konfrontace mezi sestrou Agathou a Draculou jsou ozdobou filmu. Ale snaha být příliš originální, být příliš jiný, být příliš moderní nakonec vedou k tomu, že se legenda v tomhle zpracování zabíjí a je z toho jen taková podivná skládanka, která vlastně neví, co chce. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Seriál sa natáčal päť mesiacov. (dwdb)
  • Slovenské lokácie: ulice historického jadra a Starý zámok v Banskej Štiavnici, Oravský hrad a Zuberec. (DJW)

Související novinky

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Reklama

Reklama