Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé vesničky Třešňová se rozhodli vyrazit za kulturou. Zorganizovali zájezd autobusem přímo do Prahy do Národního divadla, který pochopitelně spojili s nákupy a návštěvou slavné hospody U Fleků. Bohouš s Evženem cestou sledují, jak řidič autobusu Čihák, známý sukničkář, svádí dámu, která má v Třešňové chatu a požádala o svezení do pražského bytu. Po rozchodu v Praze zanechá záletník manželku napospas osudu a doufá, že se mu podaří dámu „zlomit". Nešťastné Aničky se rytířsky ujímají Evžen s Bohoušem a vymyslí účinnou strategii. Ukážou manželovi, zač je toho loket! Mezitím se Tonda Čihák vrátí do bytu paní Míly. Jeho touhu po milostném dobrodružství zmaří milenec paní Míly, doktor Motl, který se neočekávaně vynoří z koupelny... (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (17)

  • Čihák (Vladimír Menšík) vyfasoval pro jízdu do Prahy autobus Karosa ŠD 11, vyráběný v letech 1963–1981. Ve své době se jednalo o nejluxusněji tuzemský autobus v ČSSR. (sator)
  • Vyhlídka, kterou se kochají Evžen (Jiří Sovák) a Bohouš (Josef Kemr), je místo u Hanavského pavilonu. Hanavský pavilon je výrazná zděná a litinová novobarokní budova v Letenských sadech v Praze-Holešovicích. Stavba byla původně vytvořena jako reprezentační pavilon Komárovských železáren pro pražskou Jubilejní zemskou výstavu v roce 1891. Tehdejším majitelem železáren byl Jeho Jasnost kníže Vilém z Hanavy, podle něhož byla stavba pojmenována. (sator)
  • Evžen (Jiří Sovák) ironicky komentuje dobu výstavby hotelu InterContinental, který se nachází na Starém Městě v ulici Pařížská 43/30. Říká, že ho stavěli celých pět let, ve skutečnosti to bylo sedm. Hotel InterContinental byl vystavěn v letech 1968–1974 podle projektu ateliéru Epsilon. Projekt vznikl na základě dohody československé vlády se společností PanAm, které síť hotelů Intercontinental patřila. (sator)
  • Brabec (Josef Beyvl) navrhuje navštívit v Praze „Krásu bez závoje“. Jednalo se o striptýzové vystoupení, které fungovalo jen pár měsíců v letech 1968–1969 a bylo ke spatření v předních noční podnicích v Praze. (sator)
  • Otto Lackovič (Fero) ve scéně v prodejně hudebních nástrojů zkouší nové housle. Při tom zazní tóny „Písně sebevrahů“ - skladby „Szomorú vasárnap“, kterou složil maďarský skladatel Rezsô Seress. (single)
  • Ihned poté, co Čihák (Vladimír Menšík) zaplatí v metru pokutu a společně s dámami odchází, je v pozadí slyšet, když už je otočen ke kameře zády, „Pí*o jedna!“, což je adresováno na jednu z přihlížejících žen. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama