Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámí lidé s různými životními osudy – šofér limuziny, manželé před rozvodem, policista, prostitutka, mladí, čerstvě oddaní novomanželé a hotelový manažer -- hledají před nadcházející bouří útočiště v zapadlém motelu uprostřed nevadské pouště. Brzy je kdosi začne po jednom zabíjet. Jak vzrůstá napětí a hosté začnou jeden druhého podezřívat z tajemného vraždění, s překvapením zjistí, že je ve stejnou dobu na stejné místo vůbec nepřivedla náhoda... (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (716)

Matty 

všechny recenze uživatele

Skupinka lidí se ne náhodou octne v opuštěném motelu, aby byla následně nepříliš originálně vyvražďována. Jenže pak nastane „keysersoze time“ neboli odhalování pointy. Identita sem, identita tam, logika bůhvíkde. Dvojí hru s časovými i duševními rovinami bych ještě byl ochoten filmu odpustit, pokud by při všem tom zmateném vysvětlování nebylo pozapomenuto na inteligenci divákovu, která mu umožňuje dát si dohromady pět a pět a tudíž odhalit neprozíravost scénáristovu. Identita je hloupé béčko, jehož béčkovitost jenom umocňují herci, které nelze jedním slovem charakterizovat jinak než jako nevýrazné. 40% Zajímavé komentáře: Tosim, Honza dAve, Zombo, Raaavenek ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Byl jsem velmi, velmi příjemně překvapen. Po skvělém úvodu, kdy se jednotlivé postavy "náhodně" dostanou do malého motelu přichází hustá atmosféra vyvražďovačky s překvapivým rozuzlením. Narozdíl od filmů s pointou, bez které by daný film nebyl tím čím je, je "Identita" dobře představitelná i bez pointy :) ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Velmi podmanivá atmosféra - jak já miluju déšť a noc - v příběhu, který jsem si musela po shlédnutí rozebrat, abych ho plně pochopila (tápajícím doporučuju sepsat si čísla klíčů a k nim doplnit oběti). Když jsem šel po schodech nahoru / Potkal jsem muže, který tam nebyl / Dnes tam nebyl znovu / Přál bych si, aby šel pryč ()

oje 

všechny recenze uživatele

Identita je snímek plný napětí a podařené deštivé atmosféry odřízlého motelu. Obsazení i výkony herců se mi líbily. Kvalitu snímku ale vzhůru šponuje především propracovaná pointa a hodně nápadité a nečekané zvraty, které strhují víc a víc. Divák stále neví na čem je a scenáristy je nucen neustále napínat mozkové závity. Zajímavé a různorodé postavy a horrorové prvky, které se nemíjí účinkem, dávají ve výsledku opravdu slušný a velmi poutavý thriller vinikající nápadem i zpracováním. Fanoušci thrilleru by Identitou rozhodně neměli být zklamáni. Podobným potemnělým dílem je Prokletý ostrov. Alternativa: Shutter Island, Machinist. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Identita je lehce podobná Deseti malým černouškům (místo figurek jsou tu klíče), jenom tu pointu (i když překvapivou a šokující) shledávám už poněkud překombinovanou a v první moment sice možná mrazivou, avšak s odstupem času dost diskutabilní (obsahující logické díry) a pro mě osobně neuspokojující. Ale až do výbuchu auta je to v rámci thrilleru (s prvky hororu) zatraceně kvalitní podívaná, kterou jsem si opravdu užíval, a proto to ode mě budou ještě slabší 4*. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Báseň "As I was going up the stair / I met a man who wasn't there. / He wasn't there again today / I wish, I wish he'd go away" (Když jsem nahoru po schodech, / potkal jsem muže, který tam nebyl. / Dnes tam nebyl znovu, / kéž by, kéž by odešel.), o které jedna z postav tvrdí, že ji v mládí napsala, je opravdová báseň od Hughese Mearnse. (HappySmile)
  • Na otázku "Kam vezl policista vězně" důstojník odpoví, že do Carson City. Ve stejném městě se odehrávala část filmu Con Air (1997), ve kterém John Cusack také hrál. (SG-1)
  • Kniha v Edově autě, kterou můžete vidět, když zvedá Paris, je "Bytí a nicota" od Jeana-Paula Sartera. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama