Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eva Duarte se narodila jako nemanželské dítě v rodině chudých farmářů. V patnácti letech přesvědčila zpěváka a svého milence Agustína Magaldiho, aby ji odvezl do Buenos Aires. Chtěla se stát herečkou. Ze začátku šlo všechno podle plánu, Magaldi se o ni staral, ale brzy se rozešli a ona se v šestnácti musela postavit na vlastní nohy. Stala se modelkou, herečkou a účinkovala v rozhlase. Evita se díky své vnitřní síle a ctižádosti brzy vyšplhala po společenském žebříčku až na výsluní. Vdala se za generála Juana Peróna, kterému s obrovským nasazením pomohla vyhrát prezidentské volby. V době zvolení Peróna prezidentem bylo Evě pouhých dvacet šest let. Jako první dáma se stala ochránkyní utlačovaného lidu a nositelkou změn v celé společnosti. Její tragická a předčasná smrt ponořila Argentinu do smutku. Nesmrtelnou se stala díky obrovské popularitě u svého lidu, který v ní viděl světici. (TV Nova)

(více)

Recenze (187)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Alan Parker, Oliver Stone / Based on Evita by Andrew Lloyd Webber and Tim Rice | Hudba: Andrew Lloyd Webber | Produkcia: Alan Parker, Robert Stigwood | Distribúcia: Buena Vista Pictures (US), Entertainment Films (UK) | Štúdio: Hollywood Pictures, Cinergi Pictures | Rozpočet: 55 miliónov $ | Tržby: 141,047,179 $ || Neskutočná "ťažkosť" tohoto kusu spočíva vtom, že Webber napísal sountrack psychoticky pôsobiaci, mnohokrát za hranicou disonancie a atonality. To sa stretlo s réžiou a scenárom Parkera, ktorý robí Waterloo z celého diela. To všetko je ale tak výnimočné, že už teraz viem, že na viac videní ma to úchváti určite viac. Jediné, čo ale filmu neodpustím ani Ďaľšími projekciami, je na rok výroby až neuveriteľne nesynchronizovaný zvuk s obrazom, hlavne speváckych čísel. Už v dobe Singing in the rain im to išlo lepšie... ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Evitu jsem dlouho odkládal a to byla obrovská chyba. Madonna zde předvedla fenomenální výkon a už po několikáté ukázala svojí všestrannost. Zlatý Glóbus je tomu důkazem. Celkem slušný příběh je okořeněný pěknými písněmi. Především You Must Love Me a Don't Cry for Me Argentina v Madonnině podání jsou úžasné. Zapomenout nesmím ani na skvělého Banderase a Pryce. S Moulin Rouge můj oblíbený muzikál. Hodnocení je s kapkou zaujatosti vůči Madonně. ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

Převést muzikál na plátno je vždycky oříšek, ale Alan parker ho rozlouskl dobře. Navíc se jedná o kompletně převedený jevištní muzikál, což zase až tak typické není. Madonnu nemusím, ale zahrála to fakt dobře, akorát její mladá léta bych přece jen svěřil mladší herečce. Ze čtyřicítky šestnáctku přece jen udělat nelze :-) ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Neviem, či som si to uvedomila už pri prvom pozeraní vtedy dávno v 1996/1997, taký detail, čo vlastne bil do očí: rytmizačné pasáže - davy, pohyby skupiniek a pod. boli choreografované, snímané a strihané spôsobom veľmi blízkym Pink Floyd: The Wall. (Neuvedomila, lebo The Wall som videla až po Evite.) ()

castor 

všechny recenze uživatele

U Alana Parkera jsem vnímal to, co u Mikea Nicholse, který rovněž patřil k pilířům Hollywoodu: herci je museli milovat, protože pod jejich vedením získávali řadu hereckých cen. Žánrově univerzální Parker s rozmanitými závažnými náměty se vrátil k hudbě, jeho dílo má skvělou výpravu a dynamický střih. Celkově ale nesedne úplně každému. I já měl problém se do příběhu položit a nedokázal úsilí tvůrčího týmu docenit. Ostatně Evitu provázely vyčerpávající peripetie a dlouhá léta příprav. První klapka nakonec padla jen díky železné vůli Madonny. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (19)

  • Madonna ve filmu vystřídala 85 kostýmů, 39 klobouků, 45 párů bot a 56 párů náušnic, čímž si vysloužila zápis do "Guinessovy knihy rekordů". (Larrysbride)
  • Madonna získala za Evitu své první ocenění za herectví - Zlatý globus. (contrastic)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Remake Federica Felliniho!

Remake Federica Felliniho!

23.07.2007

Kdopak že si to troufnul sáhnout na jednu z největších legend světové kinematografie? Tím pohanem je Rob Marshall (režisér veleúspěšného Chicaga) a abychom byli spravedliví, tak se jedná o remake z… (více)

Reklama

Reklama