Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (442)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A já si myslel že mám možnost sledovat po delší době opět originální horor. Richard Gere se snaží co to jen jde, ale mě se moc hodnocení tohoto filmu nepozdává. Proroctví z temnot mě ničím nestrhlo. Je to taková trošku detektivka, která celou dobu spěje k jedinému nevyhnutelnému rozuzlení a čím více se blíží závěr, tím vše dostává jasnější obrysy. Myslím že šlo trošku více vymáčknout z Motýlího muže, ale Mark Pellington bohužel všechny napínavější scény vždy včas utnul. Bohužel. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemný, mysteriózny thrillerík s vydarenou tajomnou atmosférou. Priznám sa, najviac ma bavilo to tajomno a nezodpovedané otázky, ktoré ma dráždili čím ďalej tým viac. Trocha som sa preto obával konca, ale veci sa našťastie vysvetlili k mojej spokojnosti. Jeden z vydarených filmov s R. Gere. 70/100 ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

postava motýlího muže (Mothman) prý skutečně existuje. Na netu se dá nalézt spousta různých fotek, kreseb či rozhovorů z lidmi, kteří ho viděli. Údajně se objeví vždy u nějaké obrovské katastrofy. Jinak ted k filmu: docela se mi film líbil, měl zajímavý děj, který byl podtržený skvělým výkonem Gerea. I kritici dodnes říkají, že se jedná o jeho druhou životní roli, hned po Pretty Woman. Ovšem nesouhlasím s názorem autora recenze, že jde o duchařinu. Snímek je jistě mysteriozní- katastrofický, ale duchařiny jsou o něčem zcela jiném. Nejlepší z celého filmu je asi prostředek,ve kterém se dozvíme hodně informací a různobarevné scény nám nabídnou docela slušnou podívanou. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zajímavý mysteriózní počin, který se může pochlubit velmi mrazivou atmosférou, depresivní hudbou a dobrými hereckýymi výkony. Co se týče příběhu, těžko usuzovat do jaké míry je pravdivý, každopádně jsem si ho užíval. Přesto bych si to dokázal představit ještě o něco lépe sestříhané a kamerově vytříbenější. Celkově tedy 7/10 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Proroctví z pekla je pěknej film, to bez debaty, jen kdyby nebyl tak moc zdlouhavej. Pravda dávám mu 4* ale rozhodně to nejsou čistý 4. U filmu se mi líbilo to tajemno to se rejžovy více než povedlo, Gere to uhrál naprosto dokonale a občas jsem se i bál, ostatní herci byly též výborní(hlavně ještě musím zmínit skvělého Willa Pattona). Atmosféra filmu byla taky výborná a dlouho jsem takovouhle atmosféru nikde neviděl. A finální scéna na mostě byla geniální. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Film je založen na skutečných událostech, které se staly mezi listopadem 1966 a prosincem 1967 v Point Pleasant v Západní Virginii. (Nedhelborn)
  • Skutečně existují zmíňky o výskytu tzv. Mothmana před i po výbuchu černobylské jaderné elektrárny. Na stránkách Google.com lze toto téma najít jako „Blackbird of Chernobyl“ a scénář byl stejný jako před tragickým zhroucením Silver Bridge v Point Pleasant. Pracovníci elektrárny a obyvatelé okolí trpěli nočními můrami, zpozorovali velkou černou ptačí bytost s rudě žhnoucíma očima, dostávali hrozivé telefonáty. Vyšetřovatelé tehdy usoudili, že tato záhadná bytost je předzvěstí katastrof. (Nick321)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama