Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Kdo ví, jak se stalo, že si Kája Berka na návštěvu k dědečkovi a babičce do Ružbachu zapomněl vzít s sebou pyžamo. Prababička mu ochotně půjčila noční košili po pradědečkovi, o němž se v rodině tradovalo, že byl směšný snílek a vynálezce nesmyslných předmětů. Jedině prababička pokládala svého zesnulého manžela, profesora na místním gymnáziu, za zneuznaného génia. Kája, poté, co prosnil noc v pradědečkově noční košili, dal babičce plně za pravdu. Nejenom, že zažil v pradědečkově vyučovací hodině výlet do pravěku, ale dozvěděl se tady důležitou informaci. Jeho starší bratr Radim, konstruktér velké automobilky, se už dávno trápí se svým vynálezem převratného významu. Pradědeček prozradí Kájovi, že na podobném vynálezu auta, které bude jezdit zadarmo a bez škodlivých zplodin, sám kdysi pracoval a důležitou dokumentaci zakopal na zahradě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (177)

Al44... 

všechny recenze uživatele

Další a velmi povedený český seriál s tematikou cestování časem a následném ovlivnění budoucnosti. Nápadité vynálezy, na svou dobu dobré triky, kvalitní herecké obsazení a samozřejmě cesta do nitra člověka dělají z tohoto seriálu napínavou a zábavnou podívanou. Samozřejmě je vše laděno do mírně komediálního kabátu, takže se u toho i s radostí zasmějeme. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Byly to spíš křeče v noční košili, ale co, ono tehdy nebylo z čeho vybírat. Pro děti to měla být jakási pozvánka do světa dospělých, která měla ukázat, že lidi jsou svině a kdo nekrade, okrádá rodinu a že bez ostrých loktů se může kdejaký neználek zahrabat. Milé děti, vezměte si příklad ze starého pana Křečka, takhle se dělá kariéra. Zapomeňte na naivitu mladého Brodského. Když opominu tento kontex, jednalo se o legrační a dobrodružné fantasy, kde si tvůrci udělali perfektní kličku ohledně cestování časem, prostě si oblékli pradědečkovu noční košili. ()

Reklama

Santek 

všechny recenze uživatele

Proč se dneska už takové geniální seriály netočí. Výborný seriál, který kloubí sci-fi, komedii, romantiku a mnoho dalšího. Boj dobra a zla v podání Vorlíčka je příkladný. Nevím jestli jsem měl raději tohle nebo návštěvníky, ale v osmdesátých letech snad lepší seriál ani neexistoval. Mělo to spád, výbornou atmosféru, tak doprovodná muzika taky stála za to, člověk se ani chvíli nenudil. Kde jsou ty časy křečka na kole :-) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Och, když jsem tento seriál viděl znovu po letech, užasl jsem, jak je vlastně trapný a jak moc se na něm podepsal zub času. (A to přitom není zas tak starý, nota bene při vědomí toho, že znám filmy staré 50 i více let, které vůbec nezestárly, a jsou tedy v pravém slova smyslu nadčasové). Většina hereckých výkonů (obzvláště u představitelů dětských rolí) je děsivá, pronášené repliky jsou povětšinou zcela stupidní, a situační i slovní humor je často za hranicí nesnesitelné trapnosti. Sorry, ale nebudu kolem něčeho chodit v devótní úctě jen proto, že jsem to jako malej zbožňoval - viděno dnešnímu očima je tenhle seriál dost strašný a při jeho sledování v první řadě vnímám skoro jen to, jak byly pozdní osmdesátky v Československu vrcholně trapný (móda, účesy, bytový design, hovorová čeština, dostupná elektronika, tehdejší auta, apod.). Bože, kácet tyhle modly z dětství mě fakt netěší! UPDATE 2.12.2023 - Když jsem dostal po letech překvapivou chuť to zase vidět, neubránil jsem se opět pocitům, že je to strašně trapné a takové ušmudlaně české, spousta věcí tam nedává moc smysl, kdyby se v tom člověk nějak víc pitval, ale má vůbec cenu řešit nějaký starý seriál?... ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Poslední projekt Václava Vorlíčka, který by se dal ještě označit za výborný. Už je ale dobře znát, jak někdejšímu legendárnímu filmaři dochází dech. Pořád jde o fajnovou zábavu (hlavně pro děti), brilantní herce a vtipné dialogy, ale už se začíná vkrádat infantilita, pitvoření a "nováckost", známé to rysy stárnoucích tvůrců (viz George Lucas). Po tomhle seriálu už to s panem Vorlíčkem sviští z kopce tak rychle, až je z toho smutno. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Televizor, který je u Křečků poškozen, má značku ULDRICH - 1 HD. S největší pravděpodobností se jedná o odkaz na kameramana seriálu Františka Uldricha. (Kwej)
  • Když se asi v polovině 2. dílu "Sehnat noční košili!" spolu baví sourozenci Křečkovi v autě před domem Křečkových, je v odraze čelního a bočního okna dobře vidět tyč mikrofonu zvukaře. (rakovnik)

Reklama

Reklama