Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Kdo ví, jak se stalo, že si Kája Berka na návštěvu k dědečkovi a babičce do Ružbachu zapomněl vzít s sebou pyžamo. Prababička mu ochotně půjčila noční košili po pradědečkovi, o němž se v rodině tradovalo, že byl směšný snílek a vynálezce nesmyslných předmětů. Jedině prababička pokládala svého zesnulého manžela, profesora na místním gymnáziu, za zneuznaného génia. Kája, poté, co prosnil noc v pradědečkově noční košili, dal babičce plně za pravdu. Nejenom, že zažil v pradědečkově vyučovací hodině výlet do pravěku, ale dozvěděl se tady důležitou informaci. Jeho starší bratr Radim, konstruktér velké automobilky, se už dávno trápí se svým vynálezem převratného významu. Pradědeček prozradí Kájovi, že na podobném vynálezu auta, které bude jezdit zadarmo a bez škodlivých zplodin, sám kdysi pracoval a důležitou dokumentaci zakopal na zahradě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (177)

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Kde přišel Nolan na to, jak se může několik lidí záměrně dostat společně do jednoho snu? :) Jednoznačně to vykrad z Macourka pro svůj Počátek. I po 25ti letech má Křeček své kouzlo, což je nezměrný důkaz vysoké kvality. Z herců exceluje zejména Vladyka, naopak Brodský působil hodně jalově a nesympaticky. Jako dítě jsem si nevšiml spousty vtipů- pobaví se i dospělí. Jenom si myslím, že trochu přepískli poslední díl. Angorský křeček jedoucí na mrňavém kole už parodoval samotný seriál. Příliš krkolomné zvraty ve scénáři sice působily napětí v průběhu všech 6ti dílů, ale kekonci příběhu už se člověk prostě musel chytat za hlavu :) Poslední díl byl tak překombinovaný a několikrát vygradovaný, že samotný závěr nevyzněl jak měl. Nebýt posledního dílu, bylo by to za 5 hvězd navždy ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak dneska jsem se díval na první díl a už mi asi hrabe. Koukám na Ladislava Trojana a říkám si, ten hlas se mi nezdá, jakoby se sám nemluvil. Pak přijde hlasatel v televizi a slyším jasně Michala Pavlatu. Jdu si to ověřit na dabingforu a jen tak utrousím poznámku, že ještě zjistím, že ani ta Monika Effenbergerová se nemluví...a koukám, že jsem se nesekl ani v jednom. Nejenom, že jsem poznal Pavlatu po hlase, ale Trojana zde mluví Dalimil Klapka (i když sám hraje jiného profesora) a Moniku Effenbergerovou mluví Daniela Bartáková! :-) ()

Reklama

Matesaktesak 

všechny recenze uživatele

Krásný seriál a na tu dobu (tedy alespoň v naší kotlině) vymakaný. Poslední dobou přemýšlím o sci-fi a jeho tradici v Česku. Ať už návštěvníci nebo křeček v noční košili jsou ukázkou, že vůle dělat moderní a propracované seriály/filmy tu byla, a nemůžu se udržet pocitu, že nebýt železné opony, možná by starwars vznikaly v Praze. No nic, tolik k nostalgii a bájným představám. Moje oblíbené jsou prvorepublikové pasáže z reálného gymnázia, kde Profesor Berka učí a je vidět jeho nadšení pro cokoliv, na co sáhne. Boj dobrého Radima a Káji s chamtivým inženýrem Křečkem je hezky pohádkový a seriál se mi dneska líbí stejně, jako když jsem ho viděl poprvé, když mi bylo osm. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia Vorlíček - Macourek boli v tej dobe bezkonkurenčnými pánmi filmovej fantázie. Medze si jednoznačne nekládli a tento populárny seriál je toho dôkazom. Humor a parodické motívy podporované úchvatnou trikovou stránkou pôsobia príjemne a nenútene. Je to skutočný vrchol československej seriálovej fantasy tvorby, nechávajúc ďaleko za sebou hity ako ARABELA alebo SPADLA Z OBLAKOV. ()

Wez 

všechny recenze uživatele

seriál,který mě jako mladšího moc nezaujak,ovšem o to víc jsem ocenil jeho kvality už jako trochu starší-protože ten námět je prostě geniální a fantastickej-kdyby s tím přišli dřív někde v Hoolywoodu,byl by s toho seroš na několik let..Každá epizoda překvapila nějakým tím dějinným zvratem..Myslím,že stojí za shlédnutí,o ději radši moc psát nebudu,abych neochudil ty,co to ještě neviděli ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Hrdinovia v tejto epizóde sú nespokojní s cestovaním v čase, pretože sa odohralo len vo sne, a tak ho nemôžu využiť v realite. Už v predošlom dieli však Kája (Ondřej Regazzo) zakopal s pradedkom (Miroslav Vladyka) plán na stroj času, a teda by ho mohli postaviť a využiť aj v skutočnosti. (ČSFD)
  • V kabinetu pradědečka Radima je možné mezi různými vynálezy zahlédnout kvadrofonograf, hudební zařízení, které se původně objevilo ve filmu Tajemství hradu v Karpatech (1980). (ultrainferna)
  • Hromada lokalit byla postavena v ateliéru. Například interiér školy z minulosti. (JT19)

Reklama

Reklama