Reklama

Reklama

Daniel Jackson a Teal´c sa po roku vracajú na Abydos, tak ako Daniel sľúbil otcovi Sha´ri Kasufovi. Daniel zistí, že Apophis sem ukryl svoju ženu Amaunet, aby tu porodila ich spoločné dieťa. Apophis chce dieťa použiť ako svojho nového hostiteľa. Medzitým O´Neill a Carterová vo Washingtone preberajú medailu za statočnosť. O´Neilla kontaktuje novinár Armin Selig, ktorý chce zverejniť všetko o tajnom projekte Hviezdna brána. Krátko na to zomiera pred očami Jacka. Sam sa stretne so svojím otcom Jacobom, ktorý má rakovinu a zostáva mu málo času. (TV JOJ)

(více)

Recenze (13)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E08 ⤶ Jacob Carter, starý generál s rakovinou, čekající na důchod. Fajn. A Daniel porodil třetí dítě. Bohužel ne jeho, ale jeho ženy. Sakra. Naštěstí Sha're je silná a dokáže ovlivnit svého Goa'ulda a namluví Apophisovi, že dítě má jeho nepřítel Heru'ur, který na narozeninovou party dorazil chvíli před Apophisem. ⤷ E10 ()

ben666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná epizoda, ve které se skvěle mísí dvě dějové linie. Další příležitost spatřit Heru'ura a poznáváme otce Carterové, generála Jacoba Cartera, jednu z nejsympatičtějších vedlejších postav seriálu. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda zpočiatku nevyzerá nič extra, obe línie akoby iba vyplňali čas, ale záver aj spolu s akciou je v oboch dobre vygradovaný a dozvedáme sa niektoré nové informácie o Goauldoch. A Her-ur je predsalen charizmatickejší Goauld ako Apophis. Na scéne sa objavuje prvýkrát Carterovej otec - budúci Tokra. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle se toho stihne stát opravdu hodně a jsou to všechno věci, které budou mít velké důsledky v budoucnu. Líbí se mi citlivý střih, kdy i když skáčeme sem a tam, stále jsem se v příběhu perfektně orientoval. HerUr se evidentně stává významným hráčem na goauldské šachovnici a máme se ještě na co těšit. ()

KOOHA 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi pěkná epizoda. Zdánlivě se tam nice neděje, ale ten kdo to psal to měl dobře promyšlené, páč na to budou v budoucnu navazovat další epizody. Jelikož se na to momentálně znovu dívám v televizi a vím, co se bude dít, tak si hrozně užívám. Všechny tyto epizody, které propojují celou ságu mytologií jsou prostě pecka ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá epizoda, kde máme netypicky 2 dějové linie, které se propojí až na konci. Víc mě baví linie ze Země, hlavně kvůli poznání sympatického generála Cartera, jedné z nejlepších vedlejších postav seriálu, navíc jeho uvedení na scénu konečně dodává Carterové větší hloubku, její charakter byl doteď poněkud zanedbáván. I hrozba odhalení programu od agenta Spendera (snad ho neposlal Kuřák, pan X nebo Mulder) je zajímavá, i když je škoda, že tahle linie nebyla do budoucna více prozkoumaná (i když vrahové mohli být z NID nebo od senátora Kinseyho, takže budoucí používání druhé brány a krádeže na jiných planetách mohou mít jistou návaznost). Linie na Abydosu je o trochu slabší, osud Sha're mě tolik nebere, budoucí linie s Harsesisem taky není můj šálek kávy, ale zahrané je to slušně a souhlas s komentáři, které označují Heru'ura za charismatičtějšího záporáka než je Apophis. Za sebe si myslím, že místo soustředění na jednoho hlavního záporáka by bylo v průběhu celé série lepší sledovat boj s více menšími záporáky (kromě Apophise a později Anubise mohli dostat rovnoměrnější prostor Heru'ur, Sokar, Cronus, Hathor, Nirrti a další hadi). ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl je tak akorát plný děje a trochy nelogičností: proč by chtěl Apophis ukrýt svou ženu k jejímu otci, který evidentně má s Sha'ri kontakt na své největší nepřátele?? A druhá linie o vyzrazení programu brány teda kontroverzní... ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sám se potká s otcem, Jack s novinářem, který je poté zabit... Daniel se svojí ženou, která je těhotná a čeká Apophise dítě... To je teda věcí na jeden díl... ()

Reklama

Reklama