Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Malajsie, 19. století. Britský kolonizátor James Brooke chce vší silou upevnit svoji moc. Ale je tady pirát Sandokan, syn Maháradži a poslední člen bývalé vládnoucí dynastie, který se postaví kolonizaci a bojuje proti nepřátelům, aby osvobodil zemi od kruté nadvlády. V roce 1884 vznikl na základě historické skutečnosti dobrodružný román Tygr z Malajsie od Emilia Salgariho, který měl velký ohlas u čtenářů. Filmová verze přilákala v roce 1976 téměř celou jednu generaci diváků před televizní obrazovky nejen exotickými přírodními scenériemi či charismatickým představitelem Sandokana v podání Kabira Bediho, ale také jeho romantickým vztahem s Mariannou na pozadí anglické nadvlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (183)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Věru těžké hodnocení... Zdá se, že pobláznit děti kolem osmi, deseti let něčím ne zcela okoukaným a exoticky vyhlížejícím bylo strašně snadné. Skutečně slaboučké herecké výkony, minimum akce, v podstatě konverzačka v hezkých kulisách a s dobře zapamatovatelnou ústřední melodií. Každopádně největší záhada toho příběhu je, jak spolu všichni ti lidé mluvili. Domorodci uměli anglicky? Nebo ti evropané rozuměli jednomu z těch asi pěti jazyků, kterým se v Malajsii mluví? Prostě záhada... Celkový dojem: 55% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

"Italiáno seriálo, betelné borec Sandokáno, v pátek večer v sobotu ráno, o zábavu postaráno mám. Na Mompracem, doplul zmáčen, kanál La Manche, líp než Venclovský by přeplaval! A kdo to byl? Sandokáááán." Dnes jen matná vzpomínka z dětství, kterou mi připomněl westernový i seriálový režisér Sergio Sollima. "Marianna byla panna, než poznala Sandokana, joj." Tři hvězdičky - za to tehdy módní tričko s malajským tygrem Sandokanem, kterého jsem na své dětské hrudi hrdě nosil, i když dnes nechápu proč, a za hudbu. Vzpomínkový trailer: http://www.youtube.com/watch?v=_VBoD92ui70 ()

Reklama

Scaevola 

všechny recenze uživatele

(spoiler) Jsa příliš mlád na to, abych byl zasažen původní manií, mohu hodnotit pouze současné vyznění série. Jistěže se jedná o dosti brakovou záležitost s pochybným scénářem, ale asi není možné nepodlehnout exotickým scenériím a výborně namíchané směsi dobrodružství a romantiky. Jen ten hlavní hrdina se mi trochu nezdá: Za celou dobu nevyhrál jedinou bitvu, dvakrát se vzdal a pro zavzdychání dívky opustí své druhy uprostřed bitevní vřavy. ()

Arccos

všechny recenze uživatele

Obrovský hit poloviny osmdesátek v ČSSR a velký kult našich klukovských let. Každý týden jsme byli uhranuti novým dílem, Sandokana měl na tričku skoro každý, stejně jako na plakátu, všichni si notovali úvodní melodii a můj spolužák přišel při mačetovém souboji se srpy o šlachy na pravé ruce. Abych o tyto dětské zážitky nepřišel, už Sandokana nikdy vidět nechci, protože tuším, jakých kvalit ve skutečnosti seriál dosahuje. A hodnotit se to nedá. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tygra z Mompračemu jsem jeden čas nosil nažehleného i na tričku a bylo to mé nejoblíbenější tričko. Strejda ho někde sehnal na pouti.... Seriál jsem tehdy hltal plnými doušky kdykoliv běžel v TV. A tehdy na to čučela celá rodina. Sandokan byl televizní událost. Dnes, po letech jsem jej náhodou shlédl a shodou okolností zrovna díl, kde Sandokan chrání lady Mariannu před tygrem, kterého zabije při společném skoku nožem.... Dnes už je to k smíchu, ale za to retro a vzpomínky dávám za dvě. * * ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Natáčanie prebiehalo na ostrove Gemia v juhočínskom mori, v meste Bhuvanagiri v indickom štáte Telangána,v meste Thuckalay na juhu Indie a v Malajzii v meste Terengganu. (dyfur)
  • Na konci 6. části, kdy James Brooke (Adolfo Celi) stojí na pobřeží, ze kterého před chvíli odplul Sandokan (Kabir Bedi), jeden z mrtvých vojáků nadzvedne hlavu. (DZOUKR)
  • James Brook (Adolfo Celi) bola aj reálna postava z histórie Malajzie. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama