Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Malajsie, 19. století. Britský kolonizátor James Brooke chce vší silou upevnit svoji moc. Ale je tady pirát Sandokan, syn Maháradži a poslední člen bývalé vládnoucí dynastie, který se postaví kolonizaci a bojuje proti nepřátelům, aby osvobodil zemi od kruté nadvlády. V roce 1884 vznikl na základě historické skutečnosti dobrodružný román Tygr z Malajsie od Emilia Salgariho, který měl velký ohlas u čtenářů. Filmová verze přilákala v roce 1976 téměř celou jednu generaci diváků před televizní obrazovky nejen exotickými přírodními scenériemi či charismatickým představitelem Sandokana v podání Kabira Bediho, ale také jeho romantickým vztahem s Mariannou na pozadí anglické nadvlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (183)

Ebon 

všechny recenze uživatele

Byl to prostě fenomén doby stejně jako céčka, nebo šmoulové, bez ohledu na kvalitu. Dnes se nad ním usmíváme, ale kdo tenkrát neměl tričko se Sandokanem, ten byl out. Stále si pamatuji, jak jsme si hráli na postavy ze Sandokana a holky se hádali, kdo bude Perlou Labuanu. Jméno Kabir Bedi znal každý. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Sandokana jsem nikdy nesledoval, tričko s ním neměl, takže nejsem nikterak zatížen. Samotný seriál jsem teď shlédl na levných dvd a není to tak úplně hrozné. Jen je škoda soubojů, ty jsou trapně odfláklé. Na druhou stranu exteriéry, nebo některé záběry lodí jsou pěkné. Nad ostatní se také vyjímá podařený dabing, v čele s Viktorem Preissem. ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

To je v poslední době druhý seriál z dob mého dětství (ale Sandokana jsem na rozdíl od Tajuplného ostrova považoval za ptákovinu už tenkrát), u kterého mě po letech zaujalo, jak mezi vším tím amatérismem ční úroveň hudební složky. Holt to asi bude tím, že seriálové médium bylo tou dobou v plínkách a málokdo pořádně věděl, co s ním, zato muziku už lidstvo přece jenom pár staletí dělalo. A ještě k té ptákovinovitosti – pár životných postav (Yanez, Brooke) i pár působivých momentů (v druhé polovině) se tam najde, ale jako celek to bylo skrz celkovou naivitu a utahanost k neukoukání už tenkrát, natož dnes. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tygra z Mompračemu jsem jeden čas nosil nažehleného i na tričku a bylo to mé nejoblíbenější tričko. Strejda ho někde sehnal na pouti.... Seriál jsem tehdy hltal plnými doušky kdykoliv běžel v TV. A tehdy na to čučela celá rodina. Sandokan byl televizní událost. Dnes, po letech jsem jej náhodou shlédl a shodou okolností zrovna díl, kde Sandokan chrání lady Mariannu před tygrem, kterého zabije při společném skoku nožem.... Dnes už je to k smíchu, ale za to retro a vzpomínky dávám za dvě. * * ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Djó, když jsem byl malej, tak každej správnej prďák musel mít tričko se Sandokanem, přes to nejel vlak. Nejzásadnější vzpomínky mám na vlezlou znělku seriálu, kterou odporně odmečel Michal David se Standou Hložkem, zatímco divák sledoval sled fotek divokých zvířat; dodnes nechápu, že takový paskvil někomu (umělecky zodpovědnému) v ČST prošel. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Taliansky seriál zmenil indickému hercovi Kabirovi Bedimu (Sandokan) život. V čase najväčšej slávy dokonca musel pred svojimi náruživými obdivovateľkami utekať po strechách áut. Na druhej strane sa ocitol pred problémom, že tvorcovia sa ho báli obsadiť do čohokoľvek iného. Musel teda odísť niekam, kde Sandokana nepoznajú – do Hollywoodu. (Raccoon.city)
  • Svatý muž udělá Marianně (Carole André) na čele tradiční červenou tečku bindi a na její dotaz jí odpoví, že jí tímto žehná, aby měla úspěch. Bindi je ale symbolem vdané nebo zadané ženy. (Nick321)
  • Seriál bol v Československu natoľko populárny, že v Nitre po ňom pomenovali obchodné centrum alebo dokonca aj koláč - Sandokanove oči. (milhouse86)

Reklama

Reklama