Reklama

Reklama

Epizody(6)

Recenze (3)

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně to není špatné, u něčeho se bavím celkem slušně, ale v porovnání s britcomy, které už mám za sebou, je to prostě jeden z těch slabších. Přitom mít to vypointovanější vtipy, tak by to bylo hned lepší, protože tím mnoho jiných britcomů vyniká, ale Hotýlek tohle v sobě bohužel nemá a když už se o to pokusí, je to pořád dost málo. Jestli se vrhnu hned na druhou sérii si budu muset pořádně rozmyslet. Tu první vidím na silné 3* ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada Hotýlku mi představila slizkého maloměšťáka Basila Fawltyho, pro kterého je jakékoliv setkání s hotelovými hosty téměř nesnesitelným utrpením, pokud se tedy nejedná o šlechtice nebo obzvláště významné jedince, pak se Basil mění ve vlezlého štěnicoida, jenž se snaží zavděčit za každou cenu. Jakékoliv projevy Basilova sebevědomí jsou důsledně deptány jeho ženou Sibylou, nahlodávány nepochopením ze strany Manuela, který sice neovládá angličtinu, ale vyvažuje to tím, že pochází z Barcelony a ignorovány amatérskou umělkyní Polly, jež se v případě nejvyšší nouze neváhá obrátit na člověka, který má v hotelu konečné slovo. Hlavně v počátečních epizodách jsem měl dojem, že John Cleese poněkud přehrává, aby byl za každou cenu v centru pozornosti, postupně se ale situace srovnala, všechny postavy dostaly svůj prostor a hlavně Andrew Sachs byl pro mě v roli Manuela skvělý. ()

Reklama

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že k Monthy Pythons som sa prvý krát dostala na strednej vo filmovom klube, ale moc mi to neulahodilo. Asi som bola ešte mladá na takúto satiru. Po pár rokoch nútene strávených medzi množstvom hlúpych ľudí som sa k takejto tvorbe vrátila s plne vyvinutým sarkazmom a musím povedať, že padám do kolien z toho. Basil Fawlty je obyčajný človek, možno okrem toho, že ma na ľudí okolo seba trošku vyššie nároky a nikto z nich mu nevyhovuje. Kto to nezažil, tak nepochopí, ale sarkazmus je posledná zbraň inteligentných ľudí. Ako majiteľ malého hotela má za ženu "milé klbko zmijí Sybil" a jeho pravá ruka Manuel nevie ani ň po anglicky, niet divu, že jeho sarkazmus nemá hraníc. Radšej byť hrubý a neobľúbený, ako skončiť na psychiatrií. John Cleese je u mňa číslo 2, hneď po Dylanovi Moranovi. Včera som pozrela prvú sériu a dnes sa púšťam do druhej. 5* ()

Zajímavosti (1)

  • I když se děj seriálu odehrává v Torquay na jihozápadě Anglie, exteriér nemocnice, kde má Sybil (Prunella Scales) podstoupit operaci nehtu, je Northwick Park Hospital v Harrow v severozápadním Londýně. (FoxMulder)

Reklama

Reklama