Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oddaná evangelická křesťanka Mary Cummings nastupuje do posledního ročníku na střední škole poblíž Baltimoru. Ona a její kamarádky, Hilary Faye a Veronica, založily dívčí skupinu nazvanou Křesťanské klenoty. Jednoho odpoledne při koupání v bazénu se Maryin přítel Dean Withers dívce přizná, že má podezření, že je gay. V šoku se Mary udeří do hlavy a má vidění, ve kterém jí Ježíš říká, aby Deanovi pomohla, že jí potřebuje. Věříc, že jí to Ježíš odpustí, Marie ztratí své panenství v posteli s Deanem v naději, že probudí jeho heterosexualitu. Když Deanovi rodiče najdou v jeho ložnici časopis s gay pornografií, pošlou ho do křesťanského léčebného centra Mercy House. Tato zpráva šokuje nejen Mary, ale i její přátele, kromě Hilariina paraplegického bratra Rolanda. Ten tvrdí, že je to již dlouho jasné. Mary brzy zjistí, že je těhotná. Vzhledem k tomu, že má termín porodu po maturitě, rozhodne se utajit těhotenství před svými spolužáky, stejně tak jako před svou matkou Lillian, která tajně chodí s rozvedeným ředitelem školy Pastorem Skipem. Má pocit, že Ježíš ji opustil. Je zarmoucená reakcí svých vrstevníků na Deanovu sexualitu a začíná pochybovat o své víře. Rozzuřená Hilary vyloučí Marii z Křesťanských klenotů a nahradí ji neoblíbenou spolužačkou Tiou. Hilary, Veronika a Tia Mary obtěžují na ulici a pokoušejí se z ní vyhnat ďábla. Mary se brání a Hilary ji praští Biblí. Tím jejich kamarádství definitivně končí. O Vánocích židovská spolužačka Cassandra, školní rebelka, odhalí její těhotenství. Mary se spřátelí s ní i s Rolandem, který s Cassandrou chodí. Mezitím se Skipův syn Patrick pokouší získat Mary, a to k velké nelibosti Hilary, která si na něj myslí... (TV Nova)

(více)

Recenze (53)

AnyLae 

všechny recenze uživatele

Moji jednu hvězdičku si vysloužilo obsazení filmu, obsah sám... kterak jedna holčička měla boží zjejení, aby "vyléčila" svého homosexuálního přítele...a následně nesla následky... mi nestojí ani za komentář. Opravdu, NEDOPORUČUJI, protože se nemohu zbavit pocitu, že tohle někdo myslel vážně a to je něco, co přežvýkat nedokážu. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

dobře fajn dávám tři hvězdičky, protože to byl příběh ze života, ale co mě opět vadilo byla víra, která provázela celým filmem, proč proboha musí za každou větou být víra? fajn kdo věří fajn, ale já ve svém životě víru nechci, protože se prostě mýlí a taky proč bych měla tomuto věřit? ne, nechci, každý at si věří v co chce ale na filmy kde bude ve velké míře provázet náboženství, nejspíš se tomu vyhnu, protože mě pak akorát výtáčí, Hlavní postavy byli ale fajn to je asi tak všechno, tento film mě nic nemůže nabídnout, ani něčím překvapit, ani dát něco do mého života, ale přeci jen něco každý z nás je originál a každý má právo vést život podle svého, ale víra by neměla tolik zasahovat do života lidí, protože člověka ničí. Jak jsem ale psala každý at si věří v co chce, ale já v tomto směru mám jasno, víru opravdu nechci ve svém životě mít, ()

petite fille 

všechny recenze uživatele

Američania nevedia proste robiť satiru. toto sa tvári ako paródia, ale v skutočnosti je za tým aj tak to "mravné ponaučenie". čo je však horšie, miešajú sa tam stále tie isté priblblé americké školské stereotypy - čo tí ľudia ani nevedia uvažovať inakšie? to zruinuje aj ten najskvostnejší komediálny úmysel. strata drahocenného času. (kedy sa ja odnaučím zo zvedavosti pozerať aj očividné stupidity?!) ()

Martix 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený film o křesťanské škole a jejich hrdých studentech. Ukazuje studenty, kteří jsou do křesťanství tak zapálení, že to až hraničí s fanatismem. To mě na filmu nejvíc bavilo, protože tak humorně odhaloval pokrytce, kteří si na pravé křestany pouze hrají, a dělají takové věci, jako třeba nevěra či vandalismus. Hlavní postava Mary postupně rozpoznává přetvářku a faleš u svých kamarádek, a proto se přiklání k těm, kteří jsou kým jsou a na nic si nehrají. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Odchyceno úplnou náhodou v televizi.. Zdánlivě labilní teenagerovská coming of age tuctovka, která mě ale dokázal upoutat svým sympatickým obsazením.. I když se to snaží strefovat do zaostalého křesťanského prostředí v jádru pořád zůstává tou dospívající komedií, jaká ale především funguje v dospělejších tématech.. Ústřední partu si nevymyslíte, poprvé v titulní roli sladká Jena Malone, rebelující "mladá Sarandonová", která spolu s paraplegikem Rolandem coby Macaulay Culkinem jsou sympatickým srdcem filmu.. Drzé, ale bez nutnosti moralizovat, což o to více polidšťuje hlavní postavy. A i když se film neubrání několika klišé, jež ho postupně dohání v závěru, stejně není těžké si v tom ty dospívající trable najít.. Čím více se víra specifikuje, tím utváří mantinely a možná proto někdy stačí jen věřit a neřešit.. 60% ()

ostre_pero 

všechny recenze uživatele

Super! Mandy Moore (tentokrát v netradične zápornej úlohe) znovu dokázala, že hrať vie. A nie hocijako! Príjemná, priam famózne natočená dráma o tom, že keď si niekto nesprávne vykladá vieru, doplatí na to. Oceňujem, že vo filme nie je núdza ani o trefné humorné vsuvky. Oceňujem impozantný herecký výkon Jeny Malone i "vozíčkara" Macaulay Culkina. Oceňujem úžasnú hudbu a oceňujem aj mimoriadne citlivú réžiu. Doporučujem všetkými desiatimi! ()

LordMalak 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý kousek. Křesťany možná vykresluje až jako moc velkou fanatickou sektu, ale nedivil bych se, kdyby existovali takhle "postižení". Každopádně doporučuji ke shlédnutí, Mandy Moore, Jena Malone, Patrick Fugit, Eva Amuri i Macaulay Culkin hrají skvěle, takže nemám co vytknout. ()

Baroque 

všechny recenze uživatele

film slabý, pár hlášok, koniec otrasný. nuž, kevin potrebuje zarobiť nejaký ten halier na fet. čo spravíš. trápny americký bubble gum. európa, prebuď sa!!! ale nebojte sa. ježiš vás miluje. ostatní vás majú za kokotov. ()

Thalin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi vždy přišel docela nedoceněný. Mohl by působit, že se tu bude kázat a moralizovat, ale je to spíš naopak. Tady se jedna z těch moralistek a boha milujících holek najednou zamyslí, probere se a otočí. A krásně se tak ukáže, na koho se v takové chvíli může obrátit a spolehnout. Na bohem posedlé kamarádky určitě ne. Malone mám moc ráda a taky nezklamala. Moore skvěle zahrála královnu školy, v trošku odlišném, místy až fanatickém prostředí. Nejvíc překvapil Culcin a jeho suchý humor. ()

dodanek 

všechny recenze uživatele

Možná rozporuplný film, ale já jsem se dobře bavil, příjemně mě překvapila moje oblíbená Jena Malone a stejně tak Culkin byl super. Jistou klišovitost tomu samozřejmě nelze upřít, ale pro mě prostě za čtyři! :) ()

Reklama

Reklama