Reklama

Reklama

Obsahy(1)

11 veskrze originálních lidských osudů vzájemně se proplétajících v jedné městské čtvrti irského Dublinu. Kriminálník Lehiff (Colin Farrell - S.W.A.T., Telefonní budka ) se připravuje na svou poslední černou prácičku. V jeho stopách neúnavně slídí podivínský detektiv Jerry (Colm Meaney - Blueberry), obdivující neohrožené hrdiny z amerických akčních seriálů a keltskou mytologii. Je tady taky John, který praští s otročinou v supermarketu, aby se přidal k Lehiffovu týmu. Potřebuje totiž získat peníze a tudíž i lásku Deirdre, která toho času žije u jistého Sama, zaměstnance banky, kterou se John a Lehiff chystají přepadnout. Do cesty se jim snad může postavit pouze zhrzená a odkopnutá Samova manželka, místní nemesis, 8 letý klučina, krátící si čas házením šutrů do oken zrovna projížděních vozidel a jedná nepozorná ovce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (102)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dublin, Irsko. Žijí zde lidé, jako kdekoliv jinde, se svými problémy i radostmi. John hledá cestu, jak se vrátit ke své přítelkyni Deirde, která dala přednost staršímu muži. Jeho žena naopak hledá mladého samce, a do rány jí padá Oskar, Johnův nejlepší kamarád. Ale Oskar pokukuje po Sally, Deidřině sestře. Sally se svojí matkou se stanou svědky autobusové nehody, po které je Mick, řidič autobusu vyhozen z práce. Ten, s pomocí Johna a Lehiffa chce vykrást banku, ve které pracuje Deidřin současný přítel. A tomu všemu přihlíží drsnej policajt Jerry, který chce (kromě chycení Lehiffa) také natočit film o své práci... Několik obyčejných životů, které se až neuvěřitelně protínají (podobně jako v Magnolii), spousta cool hlášek (se správným přízvukem - to jejich "fok ju" je dokonalé). Režisér John Crowley do hlavních rolí obsadil více či méně známé britské herce, např. Colina Farella v roli kriminálníka Lehiffa, Cilliana Murphyho (28 dní poté) jako Johna nebo Colma Meaneyho jako arogantního policistu Jerryho. Pokud budou povinná produkce EU v našich kinech jako tento film, tak není proti čemu protestovat... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Když to zajiskří......... Několik příběhů několika lidí na téma láska se sexuálním podtextem. Povedený hudební doprovod, perfektní herecké obsazení, zajímavý střih a bohužel, průměrná kamera. Colina Farrella dokonce můžeme v závěrečných titulcích slyšet zpívat. A, že je to tahoun celého příběhu není nutné psát - ups. Jeho vyholená hlava a ksichtík grázlika je na místě.CITÁT - Kurva to je hnusný!! Dáš si ještě?.......... Ačkoliv se to jeví jako nepřetržitý příběh, je osud všech aktérů rozpoznatelný, dělený a nikdy jsem neměl zmatek ve sledování děje. Vše se krásně prolíná, každý potkává každého ať už vědomě či nevědomě a příběh plyne do svého konce. Konec se tomu dá vytknout, čekal jsem tedy úplně něco jiného. Proto jen ty čtyři hvězdy. Film je z lásky věnován Johnnymu Thompsonovi, kouzelníku a iluzionistovi, který si zahrál staříka v kavárně. Natáčení probíhalo v Irsku. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Další "Ritchiovka" z Británie, teda pardón, tentokrát od irských sousedů, která by mohla být skvělou krimoškou, ale na to má až moc nevyvážený tempo, výjimečně nesympatickýho Cilliana Murphyho a výjimečně sympatickýho Colina Farrella. Jinak herci tu vůbec hrajou prim, kromě těch dvou výše zmíněných ještě třeba krásná Kelly Macdonald nebo v roli drsnýho poliše výbornej Colm Meaney (jo, to je ten blb z Con Airu ;-). Na filmu je tak nejzajímavější prolínání osudů všech postav (až překvapivě nenásilně našroubovaných) a pak ještě ten malej harant, kvůli kterýmu tady všichni tak trpěj :-) A film otvírá jedna z nejlepších pésniček od JůTů, Out of Control, otvírák jaxsviňa. Takže jo, na jeden večer dobrý, ale neptejte se mě za týden, o čem že to bylo... mno pro sichr se mě na to neptejte už ani zítra ;-) ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nenáročná zábava. Další film vyprávěný jako mozaika příběhů. A ty jsou skutečně zajímavé, přestože poněkud ujeté ( stejně jako některé postavy ). Dobré dialogy (i v dabingu). Hodně přirozené, místy dost vulgární a velmi vtipné. Ovšem není to humor pro každého. Colm Meaney má super roli. Jeho hláška "Přijmi svoji důtku" už mezi mými kámoši zkultovněla ( je možné, že v titulcích bude zkomolená ) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Musíš nenávidět a vždycky podáš stoprocentní výkon." Irsko, Keltové, U2, Clannad, Clash a přesto z toho nejsem nadšenej? Vždyť tohle všechno mám rád. Jenže ono se to nějak nesešlo. Přesto Lehiff láme dívkám nosy se skvělejma hláškama na rtech, polda Jerry skvěle knokautuje podezřelý, Deirdre je krásná sympaťanda, Noeleen si parádně vybíjí frustraci na chlapech a o nejzlejším malým klukovi s šutrem se snad ani není třeba zmiňovat. Taky je tam bouračka autobusu, na kterou se nezapomíná a já furt nejsem nadšenej? Nechápu se. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 155krát což je 1,46krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Film je věnován Johnnymu Thompsonovi, kouzelníku a iluzionistovi, který si zahrál staříka na vozíku v kavárně. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Irsku ve městě Dublin. (Terva)

Reklama

Reklama