Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Eva a Honzík si pro zábavu vymodelují z neznámé hmoty dvě chobotničky. Nic netuší, že hmota je živá a dokonce mluví. Kolem nich se začnou dít prapodivné věci. Film vznikl sestřihem stejnojmenného tv. seriálu, vyrobeného pro Německo. Pokračování viz Veselé vánoce přejí chobotnice. (oficiální text distributora)

Recenze (167)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Zajímavost: Zedníčka po natočení tohoto filmu vyhodili z Divadla Na zábradlí, protože jeho svatozář se nedala schovat ani pod kloboukem a v letech totality zase tolik rolí pánů bohů nebo svatých nebylo. Naštěstí mu časem sama vybledla a tak ho zase vzali zpátky. Zedníček si proto před natáčení druhého dílu vydupal, že Veškrnová už nebude tak hysterická a on si nebude muset nechat všechno líbit. Film dobrý, jen atmosféra trochu moc stísňující, ty neustálé hádky mezi rodiči mně coby dítěti dost vadily. Taky v tom fackování potomků za každou hloupost mohli kapku brzdit. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -5* Jako husákovo dítě jsem formelákům neunikl a naopak jsem se těšil na každou novou reprízu. Začalo to Lucií a pak přišly na řadu chobotničky. Tento fantaskní svět, který byl kombinací dětské a vědecké fantazie na mě působil kouzelně a formoval mě. Navíc to všechno působilo utopisticky i tím, v jakých reáliích se film odehrával. Přece jen německý životní styl byl na hony vzdálený tomu českému a při to tam hráli čeští herci ;-). Vlastně všechno co jsem napsal o Lucii, postrachu ulice bych mohl zkopírovat sem, což nechci. Má to hodně společného a hodně se toho opakuje, ale mě se to líbilo snad stejně. Chobotničky jsou možná akčnější díky komandu, co je hledá. Opět vznikl seriál a nebo dvoudílný fílm. A opět nostalgicky tomu nechám plný počet hvězd, a snad nebudu působit moc infantilně ;-). Nakonec přidám k pěti hvězdičkám mínusko kvůli nižší originalitě. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Ja si nemôžem pomôcť, ale štýl, ako je toto natočené spolu s hereckými výkonmi u mňa vyvoláva záchvaty úzkosti a depresívne stavy. A to je na rodinnú komédiu dobré, že? Ja chápem, že v 1986 boli všetci celkom v prdeli ale fakt sa tam nemusia všetci stále tváriť ako keď im niekto pred 2 hodinami oznámil, že vybuchol Černobyl... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Po seriálu s Panem Tau se Chobotnice z Čertovky stali dalším seriálem následně sestřiženým do filmu. Respektive naopak. Nicméně tento trend velice ráda vítám u jakéhokoli žánru. V posledních letech tak došlo například na Krev zmizelého a stále se hovoří o Bathory. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Že by česká odpověď na E.T.? Ať tak, či tak, šikovně postavený rodinný film o trampotách s pozoruhodnými živými suvenýry přivezenými z nevydařené dovolené u moře. Znečištěný oceán vs neméně špinavá Čertovka, podmořské organismy vs pražská strašidla, prudící přímořští policajti a cousteauovští vědci vs pražské figurky od řeky, čecháčkovská exotika vs česká romantika, aneb všude hrozně, doma nejlíp. A k tomu kamiony, karavany, vědecké lodi, batyskafy... a samozřejmě dvě elektřinu absorbující, morfující a skřehotavě hláškující plastelínové chobotničky. A fajn filmoví manželé Zedníček s Veškrnovou. Bavilo mě to jako dítě, baví mě to i dneska. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (17)

  • Jiřina Jirásková přijala roli ve filmu s nadšením, ovšem zároveň s výhradou, že neumí jezdit na kole, což role vyžadovala, neboť je to součástí jedné z klíčových scén. Režisér Jindřich Polák ji ujistil, že to nevadí, neboť je možné to vyřešit trikem. To herečka odmítla, neboť jako profesionálce ji přišlo trapné nechat se dublovat v takto jednoduché scéně, načež si koupila jízdní kolo a začala se na něm ve svých 54 letech učit jezdit. Po celodenním úsilí, několika těžkých pádech a manželově poznámce, jestli na to kolo nechce přidělat postranní pomocná kolečka, s učením skončila a vrátila se k původní trikové verzi. Štáb tedy přimontoval kolo na přívěsný vozík za auto a ve scénách, kdy je jí vidět do obličeje, ji kamera zabírá zespodu, přičemž ona markýruje šlapání a auto ji táhne za sebou. V momentech, kdy jsou jí zabírány nohy, ji nahradila dublérka. (cundak)
  • Byt Holanovcov sa nachádza na adrese U Lužického semináře 93/12, Praha - Malá Strana. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama