Reklama

Reklama

Pět let po událostech od osudného mostu. Rick se snaží přežívat v nové komunitě v novém městě pod vládou Osvobozené republiky. Přese všechno mu vlévá krev do žil naděje, že jeho rodina tam venku někde stále žije. Proto se pokusí o útěk. (Varan)

Recenze (30)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rick Grimes is back! Jako fanoušek TWD jsem se tohohle nemohl dočkat. Trvalo to šest let, ale hlavní postava původního seriálu je konečně zpátky. Děj okolo Občanský Republiky je zajímavý. Filmový rozpočet jde vidět z každého záběru, nasvícení scén a celkově i vizuální kvality. Nevypadá to tak levně, jako poslední série původního seriálu, kde šla znát menší sledovanost a tím i menší rozpočet. Tohle měla být původně filmová trilogie a proto to vypadá takhle dobře. Andrew Lincoln je úžasný a pořád má Ricka Grimese v sobě. Sledovat ho po takové době je paráda. Ano epizoda má logické kiksy, hlavně to, že toho Rick hodně vydrží. Ale asi to ani nechci řešit. Jeho poslední epizoda ve TWD byla taky mimo realitu (přesto je jedna z nejlepších z celého seriálu). Postavy okolo jsou zajímavé a tohle má velkej potenciál do budoucna. Konec epizody je fantastický (ano i tady je to přehnaný, co se stane a co Rick přežije bez škrábance a tak, ale seru na to), já měl hubu na zemi. Jo Rick Grimes mi chyběl a jeho návrat je zatím super. Jen se přiznám, že z Darylova seriálu jsem byl trošku víc nadšený na začátku. P.S. John Locke is here! :-) ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Pamatuju si, když jsem kdysi sledoval první epizodu Walking Dead, ten filmovej look, příslib něčeho monstrózního, strach, napětí a šíleně charismatická hlavní postava. O nějakých deset let později tu máme slabej odvar toho všeho a seriál, který vůbec neodpovídá dnešním měřítkům a standardům áčkové produkce. Zbytečný návrat. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Secrets on secrets. And the only thing I cared about was holding on to mine." ____________ Když už jsem si fakt myslel, že ani komiksové, ani televizní univerzum THE WALKING DEAD nám už prostě nemůže nabídnout nic kvalitního, tenhle velkolepej comeback Andrewa Lincolna aka Ricka Grimese mě přesvědčil o opaku.... TWD: THE ONES WHO LIVE totiž hned v první epizodě diváka vrhá do neskutečně intenzivního turbulentního emocionálního kolotoče – tedy pět let od doby, co Rick Grimes [ať už řečnicky nebo doslovně] zmizel do neznáma – a nechává ho vykoupat se v kaluži plný krve, potu a slz. Divák je tak svědkem toho, co všechno si musel náš starý známý vytrpět [nemluvě o Rickově temné minulosti, která měla výrazný dopad na jeho charakter], a skrze flashbacky osvětluje co všechno si museli naopak vytrpět jeho nejbližší. Do třetice všeho dobrýho je však divák i svědkem zcela nový kapitoly celý TWD franšízy, která doslova redefinuje vše co jsme doposud znali a přepisuje tak samotný pravidla hry.... Tvůrci se [stejně jako Rick Grimes] poučili ze svých chyb z minulosti [viz. episode insider], respektive chyb při psaní scénáře původního [a mnou neméně milovaného] TWD seriálu. Inu, i mistr tesař se někdy utne, říká se, jelikož tvůrci vložili do tohohle masivního projektu všechnu svoji snahu, a představují koncept zombie post-apokalypsy v podobě anti-utopické vize, kde je "blahobyt zbytku lidské civilizace / právo a pořádek" dáváno na první místo před vším ostatním, včetně lidskosti a svobody – což je nejenom prosím pěkně prapůvodní motiv celýho zombie subžánru jako takového a kulturního odkazu George Romera [samotného tatínka tohoto žánru], ale zároveň i stěžejní myšlenka původní komiksový předlohy od Roberta Kirkmana.... Ricka Grimese tak po celých 5 letech potkáváme jako zlomeného [a konečně bezrukého! ;) ] muže s post-traumatickým stresovým syndromem a dobrovolníka Občanské republikové armády, který nemá co ztratit, a jehož jediným životním posláním je [krom útěku na svobodu] boj proti hlavnímu smrtelnému živlu: nemrtvým. To vše je zároveň umocněno precizní filmařinou, která stírá pomyslnou hranici mezi čistě seriálovým a filmovým formátem... a já už nemám co bych dodal, protože už teď se nemůžu dočkat na další díly. Jen tak dál! 9,5 čpavku z 10. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední série a díly TWD už nebyly tak dokonalé, jako ty díly předešlé. Ale koukat se na to dalo. Napětí opadlo a už to bylo jen takové to koukání na seriál bez nějakých výrazných emocí.  Tak už jsem si říkal, že mě nemůže nic překvapit. No ale mýlil jsem se.  Tenhle díl mi vyrazil dech. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak poslední série hlavní série nebyly tak super, ale pořád jsem se koukal i když už ne tak pravidelně. Rock tam fakt chyběl. Pak jsem dokoukal jedenáctou řadu a dozvěděl se, že bude seriál o Rockovi a Michonne a tak jsem byl zvědavej a musím říct, že se to sakra povedlo a chci hned další díl. Ty co jste měli rádi hlavní seriál dokud tam byl Rick a i pro ty co sledovali seriál dál tak pro všechny si myslím, že je tento počin jako dělanej. Za mě super atmosféra, Rock super a děj taky. Myslím, že po tomhle by každej fanoušek chtěl vidět dvanáctou sérii a shledání s Darylem. Těším se na další díly a jestli si to udrží tuhle kvalitu. Za mě tedy 95% a pět hvězd ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Tak strasne jsem tomu neveril, a celej svet WD jsem nesnasel, protoze co udelali s postavama a co se ztoho stalo za komedii jsem proste nedaval... nejdriv byl fear, kterej me bavil do 3serie. Dalsi byl negan s maggie coz byl 1dil dobrej a zbytek pruser a Daryl, ktomu se taky nechci vyjadrovat.. tohle byla posledni nadeje jak to zachranit a ja tomu uz neveril..no opak je pravdou - tohle je uplne jina liga - konecne to nekdo pochopil kurva a snad to vydrzi pres vsech 6epizod. Osobne porad, ale nechapu proc to nataci jen v 1080p. :( ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám slov! TWD mi znovu dokázalo vyrazit dech, protože všechno je zase v sedle. Rick a Michonne jsou zpátky s ikonickým návratem. CRM tu máme v plné palbě. Dramatická hudba, výborná filmová kamera, skvělá akce, napínavé dialogy a slety událostí. Ksafru na tohle jsem čekal tak ukrutně dlouho a je to tu! Já to prostě miluju! TWD je prostě zpátky! A ti co tu dávají špatná hodnocení, těm se prostě nikdo nezavděčí. TWD zažívá teď další nejlepší éru v čele tohoto masterpiecu. 1. epizodě musím udělit prostě těch 10 bodů z 10. Takový filmový zážitek jsem dlouho u seriálu nezažil. Pomalu i ta 1. ep působila jako samostatný film. PS: To intro je božský až z něj jde husina - TWD: TOWL Intro ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

WD universum už nějakou dobu ignoruju páč mě postupně zklamal každý seriál. Upoutávka na shledání Ricka a Michonne však docela zaujala a potřeboval jsem vyzkoušet, zda se koncept nějak změnil. Ne, je to WD jaký si pamatuju od cca sedmé řady. Plky, bizarnosti, pár střev, a jeden návrat. Tohle nejspíš nedokoukám. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Jakkoli mám ráda postavu Ricka Grimese a jeho představitele Andyho Lincolna, první díl, a pro mě zároveň i poslední díl, The Ones Who Live byl vážně příšerný. Opakují se zde všechny nešvary z posledních sérií The Walking Dead - to znamená především otřesný, nudný scénář plný pitomých, nikam nesměřujících dialogů a slabé postavy, ale k tomu se ještě navíc přidalo neskutečně nudné prostředí armádního komplexu a ukázka ze života vojáků. Nějaká cesta Michonne mě nezajímá už vůbec, takže seriál zjevně není pro mě. Je jen pro ty odvážlivce, kteří zvládli The Walking Dead doopravdy dosledovat do posledního dílu poslední série, a mezi ty se neřadím. Vzdala jsem to na začátku 8. série a jsem za to ráda. Stejně tak jsem ráda, že už se nebudu muset dál dívat ani na tenhle "skvost". 1*. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je mi uplně fuk co je v komiksu a co si Andrew Lincoln vybrečel, ale s tou rukou to byla debilita. Jak scenáristická tak logická. Pokud to totiž mělo za cíl dostat se ven, mohl to udělal v klidu (strategicky) v uniformě. Z ultimativní mlátičky a ikony seriálu je troska. Bohužel i na TWD dopadla tabulková woke klauniáda. Bez silné hrdinky z Afriky (co vysvětlí trosce co má dělat), by to totiž nešlo. Dál, dost mě vytáčela ta zcela zbytečná vycpávka formou “snových sekvencí”. A ve finále, na to, že seriál má 6 epizod, je to dost vlažné tempo. ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý úvodní díl! Rick s nasraným výrazem Ramba kosící zombíky přes zeď. Rick s ostře nabroušenou rukou aka Alicia Clark. Rick je zpět a se vší parádou. Škoda jen toho cápka na konci. Mohla to být zajímavá postava. Poslední scéna přišla překvapivě brzo. Čekal jsem to až tak ve druhém, třetím díle nejdříve. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No začátek série vysvětlil absenci Ricka a důvody proč se nevrátil ke své skupině v původní sérii. Jsem rád že konec prvního dílu byla stopka pro toho parchanta z rebubliky, další asi budou následovat. PS kde pořád berou palivo pro ty vrtulníky 🤔 ()

DarweyD 

všechny recenze uživatele

Nuda, plytkost, a zase nuda. Nerozumim tomuhle zmařenýmu potenciálu. Snaha o “něco většího” je absolutní křeč. Žádná z novejch postav mě absolutně nezaujala, a postava Ricka se za těch pár let absence na obrazovce celkem slušně rozložila na nepoužitelenej hnůj. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný návrat, do stejné řeky dvakrát nevkročíš. Strašný patos, naprosto nesmyslné dialogy, nekonečné se točení kolem ničeho a hrozná nuda. Jediný zajímavý scény z minulosti, kdy se Rick s Michone seznámil, ještě před epidemií. No, nechápu ta vysoká hodnocení, úplně zbytečný seriál, pouze snaha zpeněžit dále už vytěženou značku TWD. Ztráta času. ()

jim_clark65 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dočkali sme sa tretieho spin-offu, pretože AMC prišlo na to, ako môžu vyplniť vysielací čas ešte lacnejšie ale pritom zjavne ostane ten istý počet sledujúcich, keď zoberieme do úvahy to, ako sa vybudoval mierny „hype“ po dvoch zatiaľ odvysielaných spin-offoch. I keď možno len v rámci nejakej hlasnejšej komunity, ak sa spýtam zopár priateľov – tí ma odbijú slovami „ešte sa to stále vysiela??“, čiže ten povestný ošiaľ je už dávno preč a zjavne ani po tomto počine sa to nedostane do nejakých závratne lepších čísel. Najprv musím uznať, že som DD možno podhodnotil, pretože tento nový spin-off je definitívne zatiaľ horší (ale určite lepší, ako DC). Produkčná hodnota je tak na úrovni fan-filmu z Youtube a má to taký mierny nádych CW seriálov. Väčšina scén je v interiéri alebo aj keď sú vonku, človek má pocit, že je na pódiu 10x10m, ako v Mandovi, plus tomu nepomáha dosť otrasné CGI z roku 2010 (akoby sa od vysielania prvej časti TWD nikam nepohli). Nejaká závratná akcia sa nekoná (okrem konca, ale o tom neskôr), väčšinou sú to len „kecačky“, ktorým zrovna dva krát neprispieva fakt, že boli napísané Gimplom – jeho dialógy sú očividné a logika taktiež šla niekedy na vandrovku. Gimple sa vždy snažil robiť dialógy a monológy, ktoré pôsobili veľmi husto a „wannabe smart & deep“, v tomto seriály to bude zrejme znova očividné. Herecky to zatiaľ ťahá Rick (Lincoln) a tá žena z JARu, inak je to také „meh“ a Okafor pôsobí obzvlášť divne, miestami mi jeho výkon neprišiel nijak zaujímavý skôr dosť podpriemerný. Generál Beale bol dokopy len v jednej scéne a tiež to nebolo bohviečo. Natočené to je celkom v pohode, na DD sa to bohužiaľ nechytá, neviem sa ubrániť faktu, že to na rozdiel od ostatných spin-offov pôsobí dosť podfinancovane. Mierny DEI „woke“ casting od AMC, hlavná postava je biely hetero beloch, takže nám ostalo doplniť kvóty, jeho vedľajšia postava bude žena z juhu Afriky a druhá vedľajšia postava bude Afroameričan – to mi prišlo celkom groteskné, keď si to človek uvedomí. Nechápem miestny „hype“, bohužiaľ budem miestny „kazišuk“ a musím adresovať zjavne logické lapsusy, ktoré sa dali doladiť a malo by to potom lepší spád. Rick stratil ruku úplne zbytočne, sprosto ale hlavne účelovo (len aby sme sa priblížili komiksu). Namiesto toho, aby 5 rokov budoval konexie a prenikol do CRM (ako celku), sa snažil stále utekať a nešiel na to vôbec logicky. Pri Rickovi, ako celkom kompetentnom lídrovi som očakával väčšiu mieru sofistikovanosti, niečo také by zrejme zvládol iba Negan (preto patrí k jedným z mojich najobľúbenejších postáv). Rick mal radšej preniknúť do CRM už hneď na začiatku, vybudovať sa, a potom vo vhodnej chvíli zdrhnúť, navyše by to vyzeralo aj v rámci príbehu oveľa lepšie. Ak by sme ho videli, ako poslušného vojačika, ale neskôr by bolo vidno, ako v skutočnosti kuje plány úteku = to by sa mi videlo, ako oveľa logickejšia a viac sofistikovaná cesta. Rick na tento plán eventuálne v skutočnosti prišiel, ale musel mu to zo srandy spomenúť dáky „goofy“ vedľajší charakter, to už bolo neskoro a tým zbytočne stratil 5 rokov a svoju ruku! Čo ma privádza k ďalšiemu logickému lapsusu, ktorý je síce také rypnutie, ale dáva to zmysel, ako by mohol robiť pilota helikoptéry, keď na to treba dve zdravé a funkčné ruky? Aj, čo sa týka boja 1v1 je už inherentne v nevýhode, organizácia, ako CRM by takého človeka asi ťažko vzala do svojich radov, pretože je z neho polokripel. Ale tak, mal ochranu od svojho strážneho anjela v podobe Okafora, ktorý ho tam nejakým spôsobom pretlačil, napriek tomu, že to logicky nedáva zmysel. Stretnutie sa so svojou spojkou v podobe toho týpka, ktorý mu presne poradí, kde má ísť, bolo od Ricka tiež trocha nie veľmi múdre a rozvážne, tým ho doslova usvedčil a riskoval, že toho týpka potom zabijú bez mihnutia oka. Ešte sa vrátim k rickovým závideniahodným schopnostiam viesť vrtuľníky: podľa slov Okafora je jeden z najlepších, čo je trocha divné, pretože nielenže je polokripel ale ešte počas ich kecačky vôbec nedáva pozor a takmer sa vôbec nepozerá pred seba. Ale nad tým môžeme zjavne mávnuť rukou, to je „trope“, ktorý je v TWD už známy, najmä počas šoférovania áut v danom univerze. Možno aj preto to schytali, pretože Rick je taký super špičkový pilot a zároveň má aj „plot armour“ hodný každého hlavného hrdinu, granát, ktorý zaletí do hrude vedľa sediaceho Okafora, Rickovi nespôsobí žiadne zranenie, ani pišťanie v ušiach, tobôž otras mozgu, prežije to bez škrabanca, ale následných pár granátov dostane celý vrtuľník k zemi, kde ďalší granát má takú silu, že tlaková vlna odhodí Ricka a jeho kolegov od seba v 10m oblúku. Osobne mi to prišlo dosť komické a zbytočne pritiahnuté za vlasy. Našťastie kvitujem záver! Rick sa stretol s Michonne hneď na konci E01, čo je určite dobré, pretože Gimpla určite svrbeli prsty, aby to naťahoval, čo sa len dá. Takto dostaneme ďalšiu epizódu zjavne kompletne z pohľadu Michonne a od E03 to dúfam bude zase v prítomnosti o tom, ako sa Rick a Michonne snažia utiecť pred CRM. Má to potenciál, dúfam, že sa to zlepší. Bohužiaľ mi táto epizóda zatiaľ prišla, akoby bola súčasťou S11 hlavnej šou, čo nebolo dva krát ideálne. () (méně) (více)

Reklama

Reklama