Reklama

Reklama

Chvění 4: Začátek legendy

  • Česko Chvění 4: Legenda ožívá (více)
Trailer

Obsahy(1)

Připravte se na to, že vámi prequel původního Chvění otřese! Neviditelný predátor likviduje havíře z odlehlého hornického městečka Rejection v Nevadě. Majitel dolu, Hiram Gummer (Michael Gross), pradědeček Burta Gummera z původního Chvění, si najme žoldáky, aby lidožrouta zlikvidovali dříve, než ho nestvůra připraví o existenci a veškerý výdělek. Rozpoutá se totální válka. Boj, který začíná v hlubinách země, eskaluje v ulicích městečka! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

demented 

všechny recenze uživatele

Brutálna stopáž v porovnaní s ostatnými súputníkmi žánru (alebo s ich pokračovaniami) je hlavným problémom, ktorý zlomil tomuto filmu väz. Film sa neskonale vlečie a miestami je to fakt nehorázna nuda. Obsadenie talismanu celej sérky (nie, graboidi ním rozhodnenie sú) Michaela Grossmana do mierne atypickej úlohy, rovnako ako prenesenie deja na divoký západ mali zrejme priniesť trocha osvieženia do už mierne zatuchnutej série. Podarilo sa to ale len čiastočne. Triky sú rozhodne lepšie než v predchádzajúcom diely a tiež mi nie sú jasné námietky niektorých užívateľov (Shit) o zmutovaných príšerách. Podľa mňa majú graboidi identický vzhľad ako ich bratia v jednotke, dvojke alebo trojke. Stále lepšie ako televízny seriál... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po otřesném třetím díle se bylo opět na co dívat. A to i přesto, že se snímek zrovna dvakrát velké divácké oblibě nedočkal. Sám jsem byl velice zvědavý, jak se s tímto „počátkem“ tvůrci poperou a ve finále to zas až taková hrůza nebyla. Mám rád skloubení westernového žánru s hororovým, ale ani tady se to neobešlo bez zbytečných chyb a nudných pasáží. Asi nejvíce si mě získal vydařený začátek filmu, kdy měla atmosféra pořádné grády. Dokonce se zde objevily i známky napětí, které jsem ve trojce naprosto postrádal a myslel jsem, že se někam po dvojce před Graboidy schovalo. Důl byl přímo ideálním místem k tomuto počinu a při správném podsvícení dokázali téměř nemožné. Potom sice nastal menší útlum, který moc neprokrvil ani příjezd zbohatlíka Gummera, který byl na rozdíl od svého potomka totální dřevo. Bohužel musím souhlasit, že Burt mě bavil podstatně více. Tentokrát si mě konečně získal i hudební doprovod, který vykouzlil několik zajímavých skladeb na poslech. Herecké výkony až na pár výjimek byli na průměrné (čili uspokojivé) úrovni. Michael Gross předvedl opět svůj standartní výkon (i když jak jsem už poznamenal, Burt mě bavil více – i díky svému arsenálu zbraní) a musím říct, že je pro tuhle ságu nepostradatelný stejně jako Freddy pro Noční můry. ()

Reklama

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Upřímně řeknu, že jsem tento díl nepochopil. Až do třetího dílu šel film pěkně chronologicky za sebou, ale čtyřka se vrací o sto let zpátky do minulosti, abychom poznali, jak legenda vlastně začala. Není zde odkaz na žádný díl (díky časovému posunu ani nemůže), takže si jej zkušený divák může zařadit na samotný začátek. Každopádně film sám o sobě mi přináší díky tomu jen poloviční pobavení než ostatní díly. Jediné pozitivum je, že pochopíme, proč Burt Gummer má zbraně v takové oblibě. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Legenda ožívá a zároveň celou sérii pohřbívá do útrob hornického dolu. Nejméně povedený díl série, který chtěl svoji razancí pokračovat v rozjeté mašinérii. Bohužel, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne? Toto přísloví platí i pro děj a pokud ho budete tolikrát omílat, tak se diváci nasytí a film se zhnusí! 35% ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Spojení horroru a westernu mi nikdy nic moc neříkalo. Ne že by mi to nějak vadilo, nebo kazilo požitek z daného filmu, ale není to něco co bych vyhledával, nebo co by v mých očích dělalo film lepší. Čtyřce to rozhodně v ničem nepomohlo, protože se na to prostě nedalo vůbec koukat. Zdá se, že trojka byla posledním záškubem před smrtí. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Parný stroj, ktorý vo filme môžeme vidieť, je z roku 1912. Jedná sa o typ "Case 60hp Traction Engine". (Raccoon.city)
  • Vo filme bola použitá originálna historická zbraň ".45-70 Colt Gatling gun" z roku 1874, čo je vlastne predchodca dnešného guľometu. Podľa tvorcov fungoval bezchybne. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama