Reklama

Reklama

V pasti - Série 1

(série)
Island / Německo, 2016, 8 h 37 min (Minutáž: 51–54 min)

Hrají:

Ilmur Kristjánsdóttir, Ingvar Sigurðsson, Ólafur Darri Ólafsson, Nína Dögg Filippusdóttir, Baltasar Breki Samper, Þorsteinn Bachmann, Bjarne Henriksen (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Recenze (37)

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doposud největší islandská produkce v podobě kriminálky Trapped se určitě může chlubit vysokou kvalitou a drží tak krok s nejlepšími kriminálkami svých severských bratříčků. Výhodou je jistě i prostředí a atmosféra islandského fjordu, která zároveň přináší originalitu do jinak stereotypních severských kriminálek. Velkou výtku mám ale ke scénáři, kde je pár věcí nedotažených do konce. Spojnice mezi dějem totiž občas nejsou spojené logickými souvislostmi či kriminálním vyšetřováním, nýbrž prachsprostou náhodou, což považuji za obyčejný "lazy writting". Druhá série ale mě ale určitě nemine a se seriálem vydržím i nadále. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci severských krimi zatím to nejlepší, na co jsem narazil. Konečně pořádná mrazivá atmosféra (doslova), kterou jsem v tomto typu seriálů hledal, a zatím nacházel spíše marně. Taky se mi líbili propracované charaktery vedlejších postav, a také konečně sympatický hlavní vyšetřovatel. Dějových zvratů příjde hned několik, a hlavní záporák je poměrně překvapivý. ()

Reklama

mh.mail 

všechny recenze uživatele

60% — POZOR, SPOILER! Ačkoliv mě seriál po celou dobu bavil a byl jsem zvědavý na to, jak to celé dopadne, závěrečný WOW! efekt se nekonal. Pořád jsem čekal, jak se jednotlivé motivy nakonec prolnou, místo toho se ukázalo, že se jednalo o tři samostatné, jenom slabě propojené případy: pojišťovací podvod, při kterém omylem zemřel člověk, dávné znásilnění a zabití v sebeobraně a nakonec pašování lidí. To by snad ani tolik nevadilo, horší byl fakt, že některé naznačené motivy nebyly vůbec dotaženy do konce a vysvětleny. Proč například syn toho bláznivého staříka chtěl utopit torzo těla, kterým to celé vlastně začalo, a proč pak po svém chycení nemluvil a nakonec vyskočil z helikoptéry? Pro koho bylo prováděno pašování těch dvou afrických dívek a jaké s nimi měli dotyční úmysly? Kapitán při výslechu tajemně prohlašoval: „Nevíte, proti komu stojíte,“ také jsem v průběhu seriálu zaslechl větu, že se v jejich městečku otevřela Pandořina skříňka, ale ve výsledku se žádná velká tragédie nekonala. Organizátoři byli vcelku bez větších problémů pochytáni a tím to celé skončilo. Takže aspoň za to, že mě to po celou dobu bavilo, dávám tři hvězdičky. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

solidní detektivka,která sice nijak extra nevybočuje ze severského standardu,nicméně se jí naplno daří využít neokoukaného prostředí,správně zamotaného a skoro až do posledního dílu neprůhledného děje a dobrých postav.Místní police,která nemá prakticky žádné zkušenosti a rozhodně to nejsou žádní supermani se s novou "výzvou" pere statečně.Bylo navíc osvěžující vidět Olafura Darri Olaffsona v čistě kladné a civilní roli...80% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

“..a takové to bylo ospalé městečko.” První řadu seriálu z Islandu bych ohodnotil snad jen několika slovy. Pomalá, utahaná, zajímavá a návyková. Nebylo to špatné. Celkově spíš jen asi tři a půl hvězdy, ale docela mě to zabavilo a detektivky mám rád. Stejně jako dobrosrdečné melancholicky zadumané vyšetřovatele s chladnou hlavou. 70% ()

Galerie (206)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě zpracovává starý Guðmundur (Sigurður Karlsson) ulovenou zvěřinu zavěšenou na československém traktoru ZETOR 7745 (vyráběném od roku 1986). (Michalechal)
  • Tělo, které se našlo v přístavu, rozřezávají na paletách s logy Českých drah. (Sicilius)

Reklama

Reklama