Andy SerkisScénář:
Kelly MarcelKamera:
Robert RichardsonHudba:
Marco BeltramiHrají:
Tom Hardy, Michelle Williams, Woody Harrelson, Naomie Harris, Stephen Graham, Reid Scott, Sean Delaney, Laurence Spellman, Etienne Vick, Amber Sienna (více)VOD (5)
Videa (2)
U Venoma dvojky bych s čistým svědomím mohl pouze zkopírovat svůj komentář k prvnímu Venomovi. Ono se prakticky nic nezměnilo a komentář by seděl jak zadnice na hrnec. Tom Hardy je výborný, Harrelson snad ještě lepší, ale příběh je jednoduchý, plochý a hloupoučký. Navíc má film opět malý rating, který mu nesluší a po vzoru Iron mana a Iron Mana dvojky - jsou to pořád stejný hrdinové a záporáci. Zatímco tam to byly plecháči, tady to jsou symbionti. Ale případ stejný, rád bych viděl, jak by se Venom pral s někým jiným. Navíc se tady digibordelem nešetří a akce je sestříhaná naprosto příšerně. A tím myslím nepřehledně a debilně. Divák z akce nemá vůbec nic a nemůže si tu světlou stránku filmu užít. Nebo temnou stránku? Já ani nevím. Ačkoliv mě Venom 2 vlastně bavil, tak jen díky ústředním hercům a popcornové zábavě. Sám ale tuším, že tady už bije umíráček. Snad těmto digi výplachovkám brzy odzvoní. Bavil jsem se, ale film mi moc nenabídl. A vida, končím stejně jako v roce 2018. (68 %) ()
Film, který vznikl jen kvůli potitulkové scéně a penězům... V Hollywoodu máte schopné režiséry s vizí, nadějné vycházející hvězdy, běžné řemeslníky a pak podprůměrné rutinéry, kterým to vlastně ani nejde, ale nebudou odmlouvat studiu. A do té poslední sorty nyní patří i Andy Serkis. Venom 2 je zcela šablonovitým komiksovým filmem, který si kvůli ohranému scénáři, znuděným hereckým výkonům a chaotickému střihu moc neužijete. Celé je to očividně podmíněno PG-13 ratingu, a tak si během filmu kolikrát ani nejste jisti, jak ta či ona postava vlastně skončila, protože vše je sestřiháno tak „bezpečně“, až nevíte nic. A komedie je to veskrze infantilní. Neumím si představit, že všichni zainteresovaní tvůrci do toho vlezli z jiného důvodu, než je výplatní šek. ()
Co by měl člověk očekávat od filmu, jehož motivem je střet Venoma s Carnagem? Odpověď je myslím zcela jasná. Přijde mi, že mnohým divákům uniká, že se jedná o filmový comics. Superhrdinský comics. Nářky nad nedostatkem psychologie postav a hlubokých myšlenek jsou zcela liché. A upřímně, mě nebaví Logan ani Nolanův Batman, jelikož s původními příběhy nemají společného téměř nic. Na druhou stranu většina filmu je věnována Eddimu Brockovi. Zoufalému outsiderovi, jemuž se sype svět a on má pocit, že tomu nedokáže zabránit. A když se postaví na nohy a odvrhne svého symbionta, zjistí, že sám to nakonec nedá. A pak jde o akci. Entrée Carnage, potyčka s policií či finále v katedrále, kdy si jeden chvílemi vzpomene nejen na King Konga, jsou přesně tím, co mě baví. A myslím, že ti, co naříkají nad digitálními triky, by zrovna tohle udělané mechanickými asi nechtěli. Spíše bych řekl, že vizuálně rozmazlený divák už není spokojený téměř s ničím. A komedie? Možná hořká. Je to smutné drama zoufalce, co se snaží postavit na vlastní nohy. ()
[65%] Viděno v kině. Na tohle jsem zašel jen tak neplánovaně, ani se mi na to nechtělo jít, ale ve finále jsem zhruba dostal to, co jsem očekával. Neškodnou blbinu, která díky krátké stopáži utekla rychle. Na nic si to nehrálo, nic extra mi ve filmu nevadilo, prostě obstojná jednohubka na zabití nedělního odpoledne. Nebudu to srovnávat s jedničkou, ta bylo trochu příběhově lepší, ale tohle mělo taky co do sebe. Vlastně největším kladem byl zde TOM HARDY a především jeho VENOM! Ten byl nejvíc hláškující, takže jsem se párkrát zasmál. Ostatní herci mě už tolik nebavili, včetně W. Harrelsona, který se mi jevil zde nějak zvláštně. Naomie Harris ušla a Michelle Williams mě zde opět srala jak v jedničce, neboť mi strašně připomíná mou nepříjemnou kolegyni Ivetu před x lety. ;) Hudba od Beltramiho je taková klasická. A co teprve AKCE? Akční sekvence tu jsou, takové klasické digitální, destruktivní, dají se v pohodě vidět, jen to finále mě už ultra nebavilo. Tam to bylo moc přehlučené a akcí přeplácané, kdy tu byl druhý Venon (ten zlý). Ale co už. Víc to kritizovat nemohu, v rámci jednorázové záležitosti mě to zabavilo. Hlavně těmi hlášky. ()
O trochu lepší než minule, a to hlavně zásluhou skvělých záporáků. Woody Harrelson a Naomie Harris jsou jako Bonnie a Clyde, jen šílenější, jejich útěk podle mě patří k nejlepším scénám z komiksových filmů poslední doby, a i když často brblám na zbytečně dlouhé filmy, tentokrát by to pár desítek minut navíc klidně sneslo,, kdyby se věnovaly hlavně jim. Jinak Andy Serkis na režijní stoličce nic extra nového nepřinesl, ale práci odvedl dobře, Marco Beltrami složil bohužel podobně nevýraznou hudbu jako před ním Ludwig Göransson, no a Tom Hardy, ten dobrý herec, tu opět jako by zapomínal, že umí hrát, a opět se pitvoří (ačkoliv, pravda, o něco méně než před čtyřmi lety). ()
- O režii snímku projevili zájem i Travis Knight, Rupert Sanders a Rupert Wyatt. (Kuzmik)
- Ravencroft Institute je známý ústav z Marvel komiksů, ve kterém jsou drženi a zkoumáni kriminálnici s nadpřirozenými schopnostmi. Původně byl založen už v 15. století a jedná se o takový marvelovský ekvivalent gothamského Arkhamu. (NiWi)
- Woody Harrelson si vo filme zahral masového vraha odsúdeného na smrť. Iróniou je, že jeho otec bol v reálnom živote viacnásobný vrah, ktorý zomrel vo väzení. (ČSFD)