Reklama

Reklama

Venom 2: Carnage přichází

  • USA Venom: Let There Be Carnage (více)
Trailer 4

Na filmová plátna se vrací Tom Hardy jako Venom, jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (539)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jediný dôvod prečo to naozaj funguje je Tom Hardy a to, že si svoju postavu Eddieho Brocka náležite užíva. Jeho hláškovanie s Venomom síce pripomína vzťahovú komédiu, ale zároveň sa stáva ťahúňom filmu z nudných vôd. A tie tento príbeh teda obklopujú zo všetkých strán. Postavy ( aj tie z predchádzajúceho filmu) sú tu zase raz do počtu a ich dopad a vývin v rámci dejovej línie je takmer nulový. Čo ale zamrzí ešte viac, je absencia hodnoverného záporáka. Carnage má v komikse rovnako bohatú históriu ako Venom. Tu je ale na pozícií druhotriedneho záporáka. Rovnaká druhotriednosť bola už v prvej časti. A na to, že Venom neustále prognozuje svoju smrť, alebo obrovskú slabosť voči svojim nepriateľom,  akosi z tých stretov vychádza bez väčšej ujmy. To, že tým zabíja napätie je asi každému jedno. Akákoľvek snaha o presahy je tu skôr vtipná a trápna, než aby splnila účel. A digitálny bordel tomu ešte uberá na atmosfére. Pomáhajú si ním pri všetkom. Aj ten posledný záber na pláži má tak digitálne vlny až z toho príde človeku smutno. Náznak spojenia s MCU poteší. Ale to by nemohol byť Venom mierne podpriemernou sériou. Venom 2 je tak v konečnom dôsledku potvrdením, že Andy Sarkis je lepší ľudoop, ako režisér. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

První Venom ve mně žádný hluboký dojem nezanechal, na druhou stranu mi ale ani ničím moc nevadil. Bohužel s dvojkou je to o dost horší. Na té mi vadí hlavně dvě věci. První je uspěchanost. Ve filmu není dostatek času a prostoru prakticky na nic. Na zápletky, vztahy a vlastně ani na akci. Například základní profilace dvojice záporáků jakožto komiksové parafráze Bonnie a Clydea není marná, Woody Harrelson i Naomie Harris se celkem snaží, jejich destruktivní psycholáska je ale odbyta v takových zkratkách, že jí není možné jakkoliv skutečně podlehnout. Podobně útržkovitě působí i akční scény, které mají místy sice solidní základ (jako útěk z vězení), kvůli přístupnosti a minimální invenci ale místo zdrcujícího brutálního nářezu, z něhož by nám spadla brada, dostáváme jen snadno zaměnitelnou digitální matlanici. Druhou věcí, kterou rovněž nepřekousnu, je samotné pojetí Venoma. Toho jsem dříve vždy chápal jako záludného našeptávače, jenž se duševně nalomeného Eddieho Brocka snaží definitivně převést na temnou stranu. Tvůrci této série z něj ale nakonec udělali pouze nerudného a samolibého sidekicka, který přestože by chtěl lidem žrát mozky, nebudí (a nejspíš ani nemá budit!) v podstatě žádný respekt, natož děs (a s ryze padoušským Carnagem to není o moc lepší). Film díky rychlému tempu a stopáži pod sto minut sice rychle uteče, v dnešní době ale neobstojí ani jako přímočará odpočinková zábava. A to v sobě přitom skrývá potenciál na unikátní drsnou a zatraceně temnou komiksovou pecku. Navíc takhle chabý a nevýrazný výkon jsem od svého oblíbence Toma Hardyho asi ještě neviděl... 40 % ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Půjdu trošku proti proudu, ale mě se druhý díl líbil více než Jednička. Přichází Harrelson, velmi zajímavá postava. Záporák je daleko silnější než Venom. Samozřejmě přijít s něčím novým v komiksovém žánru by se rovnalo zázraku, ale u Venoma divák tak nějak očekávání nemá a velkým, alespoň pro mě plusem zůstává krátká stopáž. Než nějaké zbytečné odbočky a natahování scén, takhle je to občas fajn. Existují ambicióznější kousky, tady alespoň Hardy sype solidní hlášky. Film mě lezl prvních 20 minut krkem, ale ustál jsem to. 60% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi som po prvom filme posadil očakávanie niekde inde. Dodnes si myslím, že "Venombolo celkom slušné sklamanie a čakal som oveľa temnejšiu a silnejšiu jazdu. A v PG-13 filme to moc urobiť nešlo. Tentokrát som už asi vedel do čoho idem a nakoniec sa ukázalo, že som sa bavil viac, než som pôvodne čakal než sa budem (recenzie sľubovali ďalšie sklamanie). No "Venom: Let There Be Carnage" je v podstate len ľahký akčný 90s film. Nie je kvalitne vybudovaný, plný vtipných scénok (ktoré ma skutočne bavili) a okrem toho mám pocit, že to ide plynulejšie a zaujímavejšie. Možno tu pomáha fakt, že tentokrát máme oveľa kvalitnejších zloduchov a najmä Woody Harrelson a Naomie Harris si svoje role skutočne užívajú ako najlepšie môžu. Je síce škoda, že sa nás film snaží presvedčiť, že Cletus je v skutočnosti len nepochopený a vlastne to mohol byť dobrý človek, no jeho detstvo bolo príšerné a tak ho to vo výsledku takto poznačilo. Nuž... čo povedať. To vôbec nemá žiadnu hĺbku. Ale vadí mi to? Nie. Je len škoda, že film je celkom krátky a tak veľa veci skončia skôr než začnú a už sa v rýchlosti valíme do finále a máme tu akciu a akciu a hotovo. Koniec. Film ale šlapal plynule a bavilo ma to sledovať. Takže čo poviem? Asi len toľko, že som s výsledkom celkom spokojný. Rozhodne viac ako naposledy. Ale možno za to môže aj fakt, že som posadil svoje očakávania tentokrát niekde inde. Hodnotenie: B ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Cokoliv bez Venoma je čistě průměrné až podprůměrné (což mě hodně zarazilo vzhledem k tomu, že režii měl na starost Andy Serkis). Dvojka Venoma se brzy stane oním filmem, který vás bude nejvíc bavit při sjíždění scének na YouTube. I když přeji hodně štestí, abyste vůbec poznali, co se na obrazovce děje. Všude samá chapadla a zběsilý střih, ala moderní Hollywood. Nejúsměvnější je, že když Carnage strčí kamkoliv prsty, všechno jako zázrakem funguje. Strčí prst do zapalování – voila, auto nastartuje. Strčí prsty do notebooku – voila, vyhledá co potřebuje na zabezpečené síti :D. Nenávidím tyhle scénáristické berličky. Na druhou stranu nelze zrovna od tohoto spotřebního produktu očekávat něco víc. Nejubožejší byla potitulková scéna, která je úplně vycucaná z prstu, aby se mohl Venom utkat se Spider-Manem. Ačkoliv při pohledu na bitky, které svádí se svými nepřáteli nevím, jak by mohl Petera Parkera nezabít na první dotek. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (36)

  • V potitulkové scéně je krátký záběr na televizi, v níž běží scéna z mexické telenovely Acorralada (od r. 2007), kde se objevují herci David Zepeda a Alejandra Lazcano. (B.Wilde)
  • Tržby ze severoamerických kin dosáhly 213,6 mil. dolarů, součet těch celosvětových 506,9 mil. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo ve městech San Francisco, Londýn, Oakland a ve státní věznici San Quentin. (Kuzmik)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Madame Web nabírá další posily

Madame Web nabírá další posily

28.06.2022

Herečka Emma Roberts (Sváteční rande) je nejnovějším přírůstkem do herecké sestavy komiksového snímku Madame Web od studia Sony Pictures. V hlavní roli filmu se objeví Dakota Johnson (Zlý časy v El… (více)

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

26.04.2022

Vzhledem k úspěchu obou Venomů a celé spidermanovské trilogie asi není divu, že to studio Sony se svými pokusy o další a další nové komiksárny nijak brzy rozhodně nevzdá. A to ani po zavrávorání… (více)

Reklama

Reklama