Reklama

Reklama

V Redemptionu se koná střelecká soutěž. Tentokrát má opravdu výbornou účast. Kdo z účastníků zvítězí? Záhadná pistolnice Ellen, která z nějakého důvodu nenávidí pořadatele – „starostu“ Heroda, zkorumpovaný a krutý Herod, zvyklý vítězit za každou cenu a vládnoucí celému městu, mladík Kid, prodávající zbraně a střelivo a tvrdící o sobě, že je slavný bandita a Herodův syn, padre Cort, bývalý Herodův partner ve zločinu, který se dal na cestu pokání a soutěže se účastní proti své vůli, nebo neznámý zabiják, kterého si na Heroda najali zoufalí obyvatelé Redemptionu? (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (23)

Russell Crowe

  • V čase vzniku filmu Životní zkouška (2000) na novinářský dotaz ohledně svých hereckých proměn (někdy hrál Američana, někdy Angličana, příležitostně Australana) řekl: "Asi před osmi lety - to jsem měl v Americe za sebou jenom Rychlejší než smrt - jsem šel na konkurz na Vykoupení z věznice Shawshank. Nikdy jsem se nesetkal s režisérem, chvíli jsem mluvil jenom s producentkou. Šlo jenom o malou roli, ale ten scénář se mi hrozně líbil. No a tak tam sedím, odříkám ty žvásty, co se na konkurzech říkají, a odcházím. Ta producentka za mnou vyběhla na chodbu a povídá: 'Musíš se naučit jak na to, hochu. Nemůžeš mluvit upřímně, protože na tom nikomu nezáleží. Když jdeš na konkurz v Los Angeles, mluv s americkým přízvukem a nenech režiséra nebo producenta, aby pochybovali o tom, jestli jsi opravdu z Idaha nebo Iowy, nebo odkud jsi jim řekl, že jsi.' Na to jsem jí odpověděl: 'Poslechněte, já jsem herec. Hraju různé postavy s různými přízvuky. Jsem prostě herec! Kdybych přišel na konkurz, sehrál pro režiséra divadýlko a tu roli dostal, tak bych s ním pak nemohl pracovat, protože bych ho měl za vola. Budu se chovat tak, jak to cítím, a až se setkám s režisérem, který to bude vnímat stejně, půjdu pracovat do Ameriky. Mějte se.' Já vím, je to spíš historka než odpověď na otázku, ale snad to o něčem vypovídá." (NIRO)

Sam Raimi

  • Ve všech filmech Sama Raimiho, počínaje prvním dílem Evil Dead (1981) až do současnosti hraje nějakou roli automobil Oldsmobile Delta 88 modelový ročník 1973. A to dokonce i ve westernu Rychlejší než smrt (1995), kde si můžeme v jedné scéně jeho siluety všimnout pod plachtou krytého vozu. Původní auto patřilo Samovým rodičům, kteří ho kupovali jako nové. I když se během let ve filmech vystřídala řada dablérů, původní vůz Sam Raimi stále vlastní, přestože už je v něm vyměněná podstatná část všech dílů. Říká mu "The Classic". (Stejšn)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Leonardo DiCaprio a další western?

Leonardo DiCaprio a další western?

02.08.2011

Hrál mladého pistolníka v Rychlejší než smrt, brzy si zahraje hlavního padoucha v Tarantinově Django Unchained... a poté se na Divoký západ možná vrátí i potřetí. Je totiž hlavním kandidátem na roli… (více)

Reklama

Reklama