Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 11 (2008) (série)


Kočka mezi holuby (S11E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Cat Among the Pigeons (více)

Obsahy(1)

V takovéhle roli se Poirot ještě neocitl. Ovšem jeho renomé vynikajícího znalce lidských charakterů a jeho nepřekonatelné vědomosti o lidské povaze jej k ní přímo předurčují. Kdo jiný by mohl lépe poradit slečně Bulstrodeové, ředitelce prestižní dívčí školy Meadowbank, koho má vybrat jako svou nástupkyni? A Poirot si tuto nezvyklou úlohu kupodivu docela užívá. Protože taková škola, to je vlastně svého druhu mikrokosmos. A každodenní zápasy, které se v něm odehrávají, jsou stejně fascinující jako krvavá skvrna nebo otisk prstu. Ani on ani jeho přítelkyně ovšem netuší, že zločin, ten pravý zločin se všemi svými atributy, na sebe nenechá dlouho čekat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý příběh, kde je tolik věcí, které odvedou vaši pozornost, že prostě nemůžete odhalit, kdo je vrahem. Jakmile Poirot začne všechno rozplétat, budete doslova žasnout nad tím, co ještě za příběhy je možné vymyslet, a jaké jsou všechny ty důvody pro vraždění. Tajné identity, zajímavé postavy a nové prostředí. Všechno funguje skvěle. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot se ocitá v dívčí škole Meadowbank, kde má své dlouholeté přítelkyni slečně Bulstrodeové poradit, koho vybrat jako svou nástupkyni. Jenže ouha, první vražda na sebe nenechá čekat a tak se Poirot společně s přivolaným detektivem dostávají do víru děje kolem vzácných klenotů, tajné agentce a falešné princezně. Tentokrát uvidíme i trochu krve a asi více obětí než bývá zvykem. Ale Poirot opět své geniální šedé buňky nenechá vychladnout a předvede se v tradiční parádní formě. Chybí zde sice napětí, ale i tak jde o výtečný díl této dlouhé a tolik kvalitní série. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Školní prostředí v kombinaci se špionskou zápletkou zní z divácké stránky velmi vděčně a Kočka mezi holuby je divácky velmi vděčná. Mark Gatiss napsal skvělý scénář, který Herculu Poirotovi umožnil, aby se mohl pohybovat v drahé - a na svou dobu jistě dosti liberální - dívčí škole jako doma a odhalit nečekaného vraha. Skvělá detektivka a pro mě navíc příjemný bonus v podobě pohledného zahradníka. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco jiný díl něž jsme zvyklí nes pa? :) Trochu méně mě bavil než pár předcházejících ale pořád to byla dobrá zábava. Herci výborní, ale takové nesympatické tváře, ale to už jsem si mohla zvyknout. S Poirotem ( v podání D. Sucheta) je to tak: že i když tento podivný mužíček jsi jde k zrcadlu upravit vousky, nebo když debatuje s lidmi je nesmírně fascinující a zároveň tak směšný. Chtěla bych se s podobným člověkem setkat. Je to úžasným exemplářem psychologie, no? ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť raz jeden zvláštny diel, od iných sa líšiaci hlavne výbornou potemnelou atmosférou, dokonca by som sa nebál tejto časti prideliť aj nálepku thriller. To všetko veľmi vhodne umocňuje hudba, ktorá bola pre túto časť umne zvolená. Čo sa týka príbehu, ide o klasicky zamotanú krimi zápletku, avšak v tomto prípade i s prímesou špiónstva a s ľahkým závanom politiky. 80/100 ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama