Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 11 (2008) (série)


Kočka mezi holuby (S11E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Cat Among the Pigeons (více)

Obsahy(1)

V takovéhle roli se Poirot ještě neocitl. Ovšem jeho renomé vynikajícího znalce lidských charakterů a jeho nepřekonatelné vědomosti o lidské povaze jej k ní přímo předurčují. Kdo jiný by mohl lépe poradit slečně Bulstrodeové, ředitelce prestižní dívčí školy Meadowbank, koho má vybrat jako svou nástupkyni? A Poirot si tuto nezvyklou úlohu kupodivu docela užívá. Protože taková škola, to je vlastně svého druhu mikrokosmos. A každodenní zápasy, které se v něm odehrávají, jsou stejně fascinující jako krvavá skvrna nebo otisk prstu. Ani on ani jeho přítelkyně ovšem netuší, že zločin, ten pravý zločin se všemi svými atributy, na sebe nenechá dlouho čekat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

jane1106 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám velkou radost, že i novější filmy s Poirotem si zachovávají vysokou kvalitu. I přes to, že postava detektiva je v nich pojata už mírně odlišně, je komplexnější, hlubší a emotivnější (zřejmě věrnější Agathině předloze, se kterou nemám zkušenosti). Kromě toho se zde efektivněji pracuje s filmovými prostředky a atmosférou, která je v tomto díle opravdu vydařená. Brutální vraždy se tentokrát odehrají v ryze ženské společnosti, jejíž střed je prosáklý nenávistí k jedné nepopulární osobě. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen opakuji, co píšu už jinde: Osmá série spojuje suchou britskost s hollywoodským šmrncem a celé to koření slovní i situační komikou s rozpustilou protiváhou Poirota slečnou Oliverovou, jejíž roli v tomto díle supluje hned několik učitelek a žákyň dívčí internátní školy, v které se tak trochu vraždí. Stírá sice pel staromilství a nahrazuje ho spíše okázalostí, ale mně to sedí více. Tento díl je dost překombinovaný, ale odpouštím mu všechno, včetně kolen a možná až přílišné thrillerovosti (agenti, revoluce v exotických zemích, princezny a nějaký ten potratík). Jeden a půl palce nahoru. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť raz jeden zvláštny diel, od iných sa líšiaci hlavne výbornou potemnelou atmosférou, dokonca by som sa nebál tejto časti prideliť aj nálepku thriller. To všetko veľmi vhodne umocňuje hudba, ktorá bola pre túto časť umne zvolená. Čo sa týka príbehu, ide o klasicky zamotanú krimi zápletku, avšak v tomto prípade i s prímesou špiónstva a s ľahkým závanom politiky. 80/100 ()

stOKYi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

zápletka dobrá, kamera, nová a dobrá, scenár naozaj na jednotku, (však agatha christie) hudba tiež stála za to a hodila sa do jednotlivých pasáži.. proste zdanlivo, jeden skvelý úžasný film. Ale už to nieje ten starý výborný Hercule Poirot a myslím že tieto nové časti sú tie najmenej zaujímavé z ináč výbornéj série TV filmov. Možno je tom tým, že tie najlepšie príbehy už boli natočené. David Suchet už podľa mňa ráno keď vstane z postele si ide napraviť fúziky a ked ide von si bere tú svojú povestnú Poirotovskú paličku :) Lepší Poirot ako Peter Ustinov :) ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama