Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Stavbyvedoucí velké firmy Doug Kinney je v práci tak vytížený, že nemá čas na milovanou manželku Lauru, na děti ani sám na sebe. Jednoho dne si ho všimne vedoucí vědeckého institutu, kde firma provádí stavební úpravy, a nabídne mu řešení. Dokáže naklonovat jeho dvojníka, který by zastal polovinu práce a Doug by se mohl věnovat rodině. Jenže ihned po úspěšné operaci se Dougové pohádají, který z nich je originál. Pak se domluví, a zatímco klon nastoupí do práce, Doug se věnuje rodině. Zatímco ve firmě všichni žasnou nad Dougovým novým pracovním elánem, skutečný Doug má brzy domácnosti a péče o děti plné zuby. A tak znovu navštíví institut a nechá si udělat dalšího dvojníka, aby za něj vykonával domácí práce a staral se o děti. Konečně si začne užívat, ale jeho radost netrvá dlouho. Jednoho večera totiž v posteli objeví se svou ženou i ženu třetího Douga. Navíc zjistí, že si jeho klony nechaly udělat čtvrtého, aby jim uklízel. Doug brzy ztrácí přehled a udělá osudovou chybu - odjede na výlet jachtou. V době jeho nepřítomnosti se situace tak zamotá, že ji klonové nezvládnou. Nejenže se všichni vyspí s jeho ženou, ale navíc přes jejich snahu přijde Doug o práci. Nastává chvíle, kdy je nutné situaci rázně řešit. (TV Nova)

(více)

Recenze (114)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Takhle jsem se zase dlouho nezasmál. Výtečný nápad a stejně dobré zpracování. Mohlo se to zvrhnout v totálně trapnou taškařiny, ale místo toho to bylo pojato velmi "seriózně" a s celkem inteligentním humorem. A dokonce spatlaný nepovedený klon mi připadal vtipný a ne trapný. Všechny postavy do děje zapadali a výborně se doplňovali. Děj naprosto nenásilně plynul k očekávanému finále, s naprostou lehkostí, vtipem a šarmem. Od začátku do konce jsem se bavil a hodně nasmál. Povedené! Howgh! ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tento snímek jsem viděl naposledy jako kluk a musím říci, že mne zajímalo, jaký dopad na mne bude mít po letech. Ve výsledku jsem se dozvěděl, že je to strašlivě nedomyšlená sračka, kterou si nepamatuji, jako kdysi, a Míšu Krytona vůbec nemusím. Vlastně ani Andie MacDowell mi tam nesedla. Špatně bylo patrně úplně všechno, protože jsem se modlil, aby to už skončilo, protože ovladač byl ukrutně daleko a já byl dost líný na to, abych se zvedal. Možná i proto jsem tomuhle propadáku udělil alespoň jednu hvězdu, protože kdybych se přeci jen zvedl a přepnul to, byl by to už dozajista odpad. Příště už se tomuhle raději obloukem vyhnu. 25% ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Další SF, kde ta vědecká fantastika není důvodem, ale prostředkem. Klonování tu z technickýho, politickýho, sociálního, ekonomickýho či morálního hlediska není vlastně nijak rozebráno. Jediný pohled na věc, který se mi snad podařilo identifikovat, je optimistickynadsazený. Michael Keaton je přesvědčivý ve všech čtyřech svých inkarnacích a Andie naštěstí nedostala moc prostoru, a tak mi to nekazila (nesnáším, když se někdo směje horním rtem až k nosu). Není to komedie, kde by se člověk chechtal od začátku až do konce a nemohl přestat. Spíš než směšné je to úsměvné a spokojený úsměv diváka neopustí po celou dobu sledování a občas se proloží smíchem. Je to prostě oddychovka, žádný drama ani přetechnizovaný film. Spíš bych řekl rodinná komedie s troškou té romantiky. Osobně se na to podívám vždycky znovu a rád. ()

Spike86 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět a těžká práce pro Michael Keatona. Ten se ale s touhle výzvou popasoval opravdu dobře a ukazuje, že je opravdu herecky zdatný, protože přece jen hrát postavu a ještě její další 3 klony s tím, že každý má zdůrazněnu trochu jinou vlastnost a je typický jiným chováním je kumšt a Keaton to zde zvládl dobře. Navíc je to i docela vtipné. Trošičku mě iritovala Andie MacDowell (její mimořečové vyjadřovací prostředky mi nejsou sympatické), ale nic zas tak dramatického, co by se nedalo překousnout. 67% ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Jako vejce vejci jsem viděl, když jsem byl ještě malý a tady jsem mu dal tři hvězdy. Dneska jsem ho viděl a musel jsem zvednout. Nehledě na to, že je to příjemná oddechová komedie ještě s takovým 80s feelingem, jsem nyní našel spoustu malých fórků a gagů. A právě po takové době jsem se u toho velmi dobře pobavil a několikrát nahlas zasmál. Michaela Keatona mám rád, škoda že nemá více dobrých rolí. Tady ukazuje, že dokáže slušně zahrát jakýkoliv charakter a má nezaměnitelné charisma. A jeden dobrý fórek byl, když se o něčem dohadovali a retardovaná čtyřka je obtěžovala, tak jí dvojka okřikla... -"Hej Rainmane, běž do koupelny." ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně kdy se klony potkají v restauraci na záchodě, originál začne po hádce topit v umyvadle klon. Poté je střih a klon má mokré šaty ale suché vlasy. (Mydlivoj)
  • Michaelu Keatonovi se postava Douga nelíbila. Roli vzal až poté, co ji přepsali scenáristé. (Fenk)

Reklama

Reklama