Reklama

Reklama

Misery nechce zemřít

  • USA Misery (více)
Trailer

Po autonehodě zachrání zraněnému spisovateli život jeho velká obdivovatelka. Z nadšené čtenářky a pečovatelky se však zakrátko stává brutální tyran a věznitel... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (711)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Najlepšia hraná adaptácia spomedzi všetkých hororových kingoviek, ktoré som mal možnosť prežiť ako čitateľ aj divák. Omnoho devastujúcejšie a sugestívnejšie, než De Palmova Carrie, režijne nataktované na plynulé gradovanie do závratných výšin, avšak predovšetkým stojace na perfektne prenesenej komornej atmosfére a dokonalej chémii medzi charizmatickým Jamesom Caanom a démonickou Kathy Bates v signifikantne rozdielnych hereckých polohách (Oscar oprávnený). Síce to samozrejme stále nie je to, čo kniha (resp. má to k nej ešte poriadny kus), ale množstvo scén a najmä Annie samotná je presne taká, ako som si ju počas hodín strávených pri knihe predstavoval. Svoj podieľ na výslednom dojme možno odvádza aj fakt, že Misery mi príde spomedzi tých lepších Kingových kníh mierne slabšia a nedostala ma tak ako Carrie, alebo nebodaj Podpaľačka (ktorá síce hororom nie je, no i tak ju považujem za doteraz to najlepšie, čo som od majstra pera a strachov čítal). Konštantná, ničím neprerušovaná vysoká úroveň. Krok do blaha, dva kroky do dokonalosti. 85% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Emocionále úžasne vygradovaná, minimalistická (dvaja ľudia, jeden dom), psychologická hra, v ktorej sa stretávajú dva navzájom nepochopené svety. Aj keď je zlo v tomto prípade od začiatku exaktne definované dostávajú postavy rovnaký priestor a divák má vínimočnú možnosť trochu popremýšľať o psycho-fanatizme v jeho najčistejšej forme. Nič nieje čierno-biele a za formu Reinerovi tlieskám. Kinga som nečítal, ale myslím že môže byť pyšný. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ďalšie filmové spracovanie románu Stephena Kinga. Tento krát pod režisérskou taktovkou Roba Reinera. Film je hereckým koncertom Kathy Bates a Jamesa Caana, ktorí sa svojich úloh zhostili naozaj profesionálne. Príbeh, po nehode na lôžko pripútaného spisovateľa v dome na samote jeho šialenej obdivovateľky, ktorej je vydaný na milosť, je proste strhujúci. Kathy Bates stvárnila postavu Annie Wilkisovej, tak že z toho až behá mráz po chrbáte. Zaslúžene bola za svoj výkon odmenená soškou Oscara pre najlepšiu herečku v hlavnej úlohe. ***** ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Není nad to mít svoji fanynku numero uno a smět u ní strávit příjemnou dovolenou. Ono když se řekne horor, spousta lidí by ráda viděla zmalované bubáky, peřeje krve a mrtvoly, kam oko dohlédne. Pro mě je nejděsivější takový film, kterému se podaří vtáhnout mě do svojí atmosféry natolik, abych cítil, jaký horor si musela prožít hlavní postava. A tady jsem toho cítil tolik, že zavařená lampa mojí promítačky hrála až třetí housle. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tak do takové situace bych se nikdy dostat nechtěl. Velmi kvalitně natočený film podle adaptace Stepneha Kinga, kde si Kathy Bates zaslouženě ve svém životním výkonu odnesla sošku Oskara. Kdyby se v některých částech drželi knihy (hlavně závěrečný masakr) tak by se jednalo ještě o mnohem syrovější pecku. Ale i tak je to nezapomenutelný film, hlavně díky Annie a tak toto psycho hodnotím 5 hvězdičky... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (53)

  • Rob Reiner študoval filmy Alfreda Hitchcocka, aby zistil, ako nakrútiť triler a sledoval každý Hitchcockov film. Reiner mal Hitchcocka v hlave natoľko, že James Caan začul, ako sa Reiner jedného dňa na natáčaní káral a pýtal sa sám seba: "Kto si myslíš, že si? Snáď Alfred Hitchcock?" (Arsenal83)
  • Knihy Paula Sheldona (James Caan) jsou ve filmu vydávány v nakladatelství Viking - tedy ve stejném nakladatelství, ve kterém Stephen King v té době vydával knihy své. (Javert)
  • Kathy Bates (Annie Wilkes) se stala první herečkou, která získala Oscara za hlavní ženskou roli v hororu. (kenny.h)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno