Reklama

Reklama

Jak jsem se stal gangsterem

  • Polsko Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa (více)
Trailer

VOD (1)

Ctižádostivý gangster si klestí cestu vzhůru varšavským podsvětím, až se nakonec pokusí dobýt nejvyšší metu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Polský Opus Magnum! Aka Scarface po Polsku! Poláci servíruji gangsterku ryzí jak zlato a já mám po zhlédnutí vyloženě vyražený dech. Má to nádech Francie a rukopis Scorceseho a je to ukrutná jízda!! Pravdivý příběh začínající v 70.letech o mladém klukovi, který se rozhodne být gangsterem, postaví si vlastní armádu, vyšplhá se na vrchol a vyčistí ulice Polska od veškeré špíny. Film se žene kupředu šíleně rychlým tempem, jedna ikonická scéna střídá druhou, příběh se vyvíjí nepředvídatelným směrem, hraje zde královsky zvolená hudba ( zvukař na oscara!!), postavy jsou osudové, je zde několik výborných a vtipných hlášek, nádherné kobiety, velká dávka Sexu, Drog a Násilí a bodycount je tak vysoký, že bych to ani nespočítal. Užíval jsem si to neskutečně a už teď je jisté, že Poláci vytvořili jeden ze žánrových vrcholů roku. Zajebiste! Gangsterka jak BIČ! 9/10. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Poliaci opäť potvrdili, že vedia, pričom čo scéna, čo slovo, to všetko malo a má hlavu aj pätu. Samotný príbeh je podaný takmer “biograficky”, pričom divák sleduje osud “chlopaka”, ktorý viac ako “zloté” či kurvy, miloval ADRENALÍN. 90 roky a mafia v Poľsce, to jest “Historia prawdziwa”. Dobrý film .. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

„Váš syn je malý zabiják.“ – „Já ti dám malej...“ Vyzrálá a sebevědomá filmařina, ale také mnohokrát viděný příběh o jednom vzestupu. V rámci subžánru gangsterských thrillerů podle reality se řadí k tomu lepšímu, ale do stropu určitě neskáču. Ústřední antihrdina (rovněž v pozici vypravěče, což mi sedne jen málokdy) od dětství ví, že nebude makat v masně nebo rozvážet lidi jako jeho táta. Rád a často se zaplétá do pouličních rvaček, získává sebevědomí a pomalu si troufá na větší a výnosnější kšefty. Revoluční prostředí ve východní Evropě je solidní kulisou, má to šmrnc i slušné herecké výkony (nejvíc mě bavila šéfova pravá ruka – Tomasz Włosok). Příběh nicméně úplně nestrhnul, akce byla uchopená stylem, který mi nesedí (hodně zpomalovaček, hodně prostřihů), zároveň si moc nedokážu představit, že Maciej Kawulski natočil o tři roky později něco podobného a natáhnul to na tři hodiny. Už tady měl pár minut ubrat. Slušné tři hvězdy. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

"Nikos Skotarcik" si opět zahraje gangstera - sociopatického Waldena, tentokrát ve vedlejší roli, pravou ruku hlavního mafiána, linkového psychopata. Lesk a bída polské mafie, vzestup a pád, taková ta klasika, ale po polski, a to má prostě vždy koule, Poláci to umí, nemazlí se s tím a servírují všechno za syrova. Poperdoleny thriller. Akce. Napětí. Silný příběh. Láska. Náboj. A taky nějaký ten plot twist. Je tu vše. Vítejte v Pruzskowě. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Historie polského organizovaného zločinu na příběhu jednoho gangstera v podání  Marcina Kowalczyka, který se vypracoval od osmdesátých let do roku 2004 na významnou postavu podsvětí. Začátek je tedy úchvatná pětihvězdičková záležitost - svižné, moderní, sarkasticky vtipné , pak to trochu ztratí tempo , ale od poloviny opět strhující jízda. Takhle si představuju moderní filmařinu včetně kamery, střihu, super muziky a hereckých výkonů načež to, co tam předvádí Tomasz Wlosok v roli Wadena, to jsem zíral. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu ani jednou nezazní jméno hlavního protagonisty (Marcin Kowalczyk). V závěrečných titulcích je pak označen jako „bohater“, v překladu „hrdina“. (Punisher)
  • Když hlavnímu protagonistovi (Marcin Kowalczyk) nasedne do taxi kněz, pronese k němu větu: „Nikomu to neříkej.“ Tuto větu pedofilní duchovní nejčastěji adresují sexuálně zneužitým dětem. (Punisher)
  • Když je hlavní protagonista (Marcin Kowalczyk) v knihovně, prohlédne si knížku „ZŁY“ od Leopolda Tyrmanda. Jedná se o odkaz na začátkem filmu, kde si do stejné knížky hrdina vkládal první „vydělané“ peníze z pouličních rvaček. Kniha je krimi odehrávající se ve stejné době, ve které začíná děj filmu. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno