Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry a Sally se seznámili při cestě autem do New Yorku, když ukončili svá studia na univerzitě. Oba od počátku spojuje cosi nevyřčeného, přesto mezi nimi v tuto chvíli nevzniká žádný vztah. Po nějaké době se znovu a znovu potkávají a mají pocit, že se stále více znají. Poněkud ztřeštěnému Harrymu se prostořeká a temperamentní Sally stále více líbí, zatímco ona k podobnému názoru přichází postupně. Jejich osudy mezi tím „na čas“ překříží důležitější setkání… S lehkostí namíchaný divácký příběh, s vtipem, nadsázkou, lehkým nádechem hořkosti a dobře odpozorovaných životních situaci natočil v roce 1989 režisér Rob Reiner. Postavu Harryho s neobyčejnou přirozeností a šarmem hraje Billy Crystal, představitelkou Sally se stala Meg Ryanová. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (357)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Nora Ephron .. Tenhle symptom teď spí s mojí ženou.. _ Jak Harry drtí Sally (verbálně;-)). Od úvodu výborně kontrastovaný děj a hra s předpokládaným diváckým očekáváním. Scénář na vysoké úrovni, jako by jej kořenil sám mistr Allen. Billy Crystal ve formě a Meg Ryan plná šarmu. Výkladní skříň vkusných a empirických romantických komedií. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. A jedna z mála komedií, u kterých jsem se opravdu řezal smíchy. Myslím, že film geniálně popisuje názory mužů na ženy a naopak - a o tom přátelství muže Harryho a ženy Sally to platí taky. :) Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=V8DgDmUHVto ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já, když si koupím knížku, přečtu nejdřív poslední stránku. Kdybych umřel dřív, než to dočtu, budu vědět, jak to dopadlo." Miluju tyhle moudra. Harry jich zná hodně a je ochotnej se podělit. Díky němu například vím, jak se umírá v New Yorku a tak radši umřu někde jinde. Taky už vím, co je nejlepší dárek - sluneční přilba na baterii a s ventilátorem, na který se dají krájet hranolky. Ale dost Harryho, protože je tu taky Sally. Ta sice moudra moc rozdávat neumí, ale její restaurační orgasmus se stal legendárním. Nicméně tady jde o to, jestli mohou být muž a žena přátelé nebo jim to sex znemožňuje. K tomu bych se chtěl odborně vyjádřit, ale nemohu. Ženy po mně totiž nechtějí ani přátelství ani sex a kdyby chtěly, tak by se patrně brzy seznámily s kvalitou pravýho háku mojí manželky. Takže fakt nevím. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Dám si to co ona !!" ;) Skvostná replika z úst mámy Reinerové v jedné z nejvtipnějších filmových scén vůbec.. Rob byl pyšný, naprosto oprávněně.. A může být i na celý tenhle výtečný biják, žánrový klenot, který se může směle řadit vedle té naprosté klasiky, dnes už vlastně rovněž klasikou, na kterou se odkazuje, které vzdává hold.. Životné a nesmírně zábavné konverzační ephrondiziakum filmové romantiky.. ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Krásná Meg, krásný Chicago - i když jen asi 2 minuty na začátku... ale pak krásnej New York, krásný osmdesátý léta, krásnej a tolik opravdovej příběh "napsáno životem" a dojemně krásnej, ač od začátku jasnej, protože pravidly žánru danej, konec. 90% (no kuwa, co jsem to poslední dobou za ufňukanou babu?!) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (42)

  • Žena, která poté co Meg Ryan předstírá orgasmus, říká „dám si to co ona,“ je matkou Roba Reinera. (HellFire)
  • Harry je založen na Robu Reinerovi, který miluje být v depresi. Sally je založena na Noře Ephron. Nora je optimistka, věčně nadšená, miluje mít kontrolu a je ten typ osoby, který je se vším spokojený. (HellFire)

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama