Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Falešné zprávy, zavádějící titulky nebo neuvěřitelné a přesto nečekaně pravdivé fotografie. To vše komentují Halina Pawlowská a Aleš Háma v novém zábavném pořadu České televize. Každý týden se k nim připojí dvě známé osobnosti a společně se pokusí rozpoznat smyšlené od skutečného. Pořadem provede moderátor Tomáš Měcháček. To se ví, že na tom asi něco bude, když k tomu existuje fotka. To se ví, že je to pravda, když to píšou na internetu. Nebo není? Falešné zprávy, dezinformace nebo i fámy jsou tu s námi už dlouho. Kdysi se věřilo, že je země placatá. Dnes se tomu smějeme. Pojďme se pobavit i nad zprávami, mýty a drby, které kolují bulvárními médii, sociálními sítěmi nebo prostřednictvím emailů dnes. Poznáte, jestli je fotografie skutečná nebo byla upravená fotomontáží? Odhalit manipulace mají za úkol i dva soutěžní týmy, které budou v několika kolech rozlišovat pravdivé zprávy od falešných. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbí. Baví mě to. A koukám na to ráda. Komentáře a odpady mne nezlomí. Mně to prostě baví. Tomáš Měcháček je v tomto přesnej moderátor a síla těch zpráv je kolikrát hodně pekelná. A teď... Je to pravda, nebo ne? Proč se na základě tohoto nepobavit? Vždyť to jde docela snadno. Tak kritizujte dál, to je asi nejednodušší forma projevu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+1* Tak nízké hodnocení tohoto pořadu je podle mého názoru přehnané, ale i já mám po prvním odvysílaném pořadu výhrady. Smysluplnost by se určitě zvýšila pokud by se zejména neřešily bulvární články o "celebritách" a politice a hodil by se trošku kultivovanější přístup, i když bez vtipu to rozhodně nejde. Vysílací čas je taky k ničemu, protože nejsou pokryty cílové skupiny diváků a podvečerní čas by byl vhodnější. Bez těchto změn je to celé zbytečnost, která ničemu nepomůže a přijde se o šanci trochu vzdělat a naučit diváky kritickému myšlení. Další díl/-y rozhodnou, zda bude můj palec nahoru, či dolů..... (po 3. odvysílaném dílu) Tak už je to jasné. Nic se nezměnilo a tak musím být mnohem kritičtější. Stále platí moje výhrady a rádoby vtipné komentáře a zážitky Hámy, Pawlovské a jejich hostů jsou trapné a nehodí se do ranku České televize. Tím pádem smysluplnost pořadu padá, stejně jako moje hodnocení. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

Frank234 odpad!

všechny recenze uživatele

To si tak ideologové z ČT, která před týdnem rozšířila hoax o "zatčených fotbalových fanoušcích, kteří chtěli provokovat Kosovany dronem," rozhodla poučovat ty hloupý důchodce o tom, co je pravda. Až na to, že pokud sledujete řetězové maily, nic vám ten pořad nedá a pokud máte vyhraněný názor, pořad na vás působí stylem: "Volíš toho a toho? Tak jsi špatnej a věříš houxům." Silně pochybuji, že ČT bude vysílat o svých vlastních omylech, mnohdy vypadajících jako účelové matení diváků a čtenářů... Jo a ty vtipy jsou spíš nevtipy. ()

Drussus odpad!

všechny recenze uživatele

Mám podezření, že ten kdo tomu dal víc než "odpad" moc funkčních vazeb v mozkovně mít nebude. Moderátor - neznám. Taclík - má dluhy, bere všecko Halina - sebrali jí Rybičky, zemřel jí manžel, musí se nějak živit Háma - zlatý časy taxikářský Gondíková - blbost na bíledni a hrdě. soudruh ředitel Dvořák - nic lepšího od něj čekat nemůžeme. Vzkaz pro hrdé mozkofoby Gemini, Spinosaurus, Slajsik, codeas: Skočte si na tomografii, snad se ještě dá povzbudit činnost. ()

njuska odpad!

všechny recenze uživatele

Tady se krásně odkopávají ti pětihvězdičkoví "hodnotiči", kteří tu díla nehodnotí dle skutečné kvality, ale zásadně podle toho, jak správně je pořad politicky uvědomělý... To se ví jsem si pustil ze záznamu a fakt jsem tedy koukal. Jak už psala (myslím Mirka), připadal jsem si, že sleduju nepovedený zábavně-osvětově-politický výblept ČST někdy z 80. let. Chjo, já tohle prostě NECHCI platit!!! ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama