Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Falešné zprávy, zavádějící titulky nebo neuvěřitelné a přesto nečekaně pravdivé fotografie. To vše komentují Halina Pawlowská a Aleš Háma v novém zábavném pořadu České televize. Každý týden se k nim připojí dvě známé osobnosti a společně se pokusí rozpoznat smyšlené od skutečného. Pořadem provede moderátor Tomáš Měcháček. To se ví, že na tom asi něco bude, když k tomu existuje fotka. To se ví, že je to pravda, když to píšou na internetu. Nebo není? Falešné zprávy, dezinformace nebo i fámy jsou tu s námi už dlouho. Kdysi se věřilo, že je země placatá. Dnes se tomu smějeme. Pojďme se pobavit i nad zprávami, mýty a drby, které kolují bulvárními médii, sociálními sítěmi nebo prostřednictvím emailů dnes. Poznáte, jestli je fotografie skutečná nebo byla upravená fotomontáží? Odhalit manipulace mají za úkol i dva soutěžní týmy, které budou v několika kolech rozlišovat pravdivé zprávy od falešných. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

wwwFINKcz 

všechny recenze uživatele

... pro cílovku naprosto patřičnej a výbornej pořad!!!!!! Nesuďte to dle sebe. Jen bych změnil ten vysílací čas! Důchodce a dělník už v tu dobu dávno zařezávaj. Jinak pro lidi, co potřebujou trošku provětrat kožich s tím věčným sdílením hovadin, tohle je geniální počin Já říkám joóó, jóóó, jóóó. A ideálně pouštět citace pod ty věčný fejkový sdílečky. Obávám se akorát, že ta jelita ani tohle nepřesvědčí. Chtělo by to jít víc na dřeň a do detailu. ()

Johny303 odpad!

všechny recenze uživatele

Neuběhly ani tři minuty a moderátor začal označovat za fakenews zprávy o nevzdělanosti příchozích migrantů. Wtf?! Tak se zdá, že ČT disponuje nějakými přísně tajnými informacemi, podle kterých polovina z příchozích vystudovala dálkově Harvard a ta druhá Cambridge... Je to k zblití, jak se pojmy "fakenews" či "manipulace" nejvíce ohánějí ti největší lháři. Tenhle pořad to jasně dokazuje. Pokud si nějaké ovečky dosud dokázaly dělat iluze o nestrannosti a profesionalitě ČT, tak nyní už se musí rozsvítit i tomu největšímu troubovi... ()

Reklama

Marek.Skalka odpad!

všechny recenze uživatele

Rčení o nemožnosti vyloudit nové větry ze starých zadnic je v tomto případě zcela namístě. Zvláště když je řeč o paní Halině Pawlowské. Její Banánové rybičky v dávné minulosti byly ze začátku docela zábavné, jenže pak se dostala ještě hlouběji než tam, kde tu začíná kategorie 'odpad!'. A tomu zůstala věrná i v tomto pořadu, který by i zadarmo byl drahý. Zadarmo rozhodně není. Bohužel. Toto je zkrátka pořad, který vznikl jen pro své tvůrce. Ne tedy proto, aby se na něj sami dívali (to by nezvládli), ale aby mohli - jak se říká - být uvedeni v titulcích. PS: Že mají 'vymítači ďábla' své nástupce, svou novou krev, v tom, co tu jeden můj předřečník má za 'uvědomělé youtubery' (už z toho jde mráz po zádech) rozhodně neznamená, že na tomto pořadu je něco dobrého. Skutečně není. Zvláště když si uvědomíme, že jediný rozdíl oproti medicinmanovi z dob Divokého západu a 'uvědomělým' youtuberem' je jen v tom, jak dlouho jim trvá, než dorazí ke svým posluchačům. Podstata jejich činnosti je však zcela stejná. ()

maxs 

všechny recenze uživatele

Zábavná show plná vtipných hostů (díky za Hámu). Pořad na 4* podle mých hodnocení nemá, ale je to hezčí trojka - dá-li se soudit po jedné epizodě. Dávám však jednu hvězdu navíc, abych vykompenzoval všechny ty "odpady" od lidí, pro které je pořad určen. Obávám se ale, že otevřít dutý kokos dá víc práce, než vypustit jednu show na veřejnoprávní televizi. Indoktrinace putinovým Ruskem (tím myslím trollí fake-news farmy) je bohužel velmi nasáklá do myslí jinak přemýšlivého národa :( ()

regentor odpad!

všechny recenze uživatele

Kdo tady vyrábí "fake news ?!? https://zpravy.dt24.cz/domaci/ct-odvysilala-jinou-a-predem-pripravenou. Je evidentní, že v tomto případě platí: Zloděj křičí , chyťte zloděje. Česká televize je manipulátorské médium které se neštítí použít jakékoliv prostředky k diskreditaci jiných než jejich názorů. K pořadu navíc zrušila diskuzi, což je rovněž na úrovni totalitních praktik.Předtočená reportáž která je údajně vysílána v živém vstupu je naprostým selháním statusu veřejnoprávní televize ,kdy jsou občané krmeni nesmysly na objednávku které pak v ČT vydávají za pravdu.Hanba vám!!! Stejně tak poslancům kteří mají možnost a měli by jednat co se týká personálního obsazení vedení ČT stejně tak jako kvality vysílání. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama